İsrail’in çöküşü mü başlıyor? İran'ın füzelerle vurduğu üslerin uydu görüntüleri ortaya çıktı

İsrail’in çöküşü mü başlıyor? İran'ın füzelerle vurduğu üslerin uydu görüntüleri ortaya çıktı

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı öldürmesinin ardından Lübnan’a kara saldırısı başlatan İsrail’e İran’dan önceki gece saatlerinde misilleme saldırısı geldi. Nevatim Üssü’ndeki "Püskevit Hangar" tam isabetle vuruldu, F-35 savaş uçaklarının zarar gördüğü iddiaları gündemi sarsarken saldırının uydu görüntüleri vahameti gözler önüne serdi.

Dünya

03.10.2024, 15:18

Aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'nin yanı sıra Lübnan'da da katliamlar yaparak Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren İsrail ile İran arasındaki soğuk savaş, Tahran’ın füze saldırılarıyla sıcak çatışmaya dönüştü. 

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı öldürmesinin ardından Lübnan’a kara saldırısı başlatan İsrail’e İran’dan önceki gece saatlerinde misilleme saldırısı geldi.

Kassam Tugayları'ndan soykırımcı İsrail'e operasyon! Çok sayıda işgal askeri öldürüldü Kassam Tugayları'ndan soykırımcı İsrail'e operasyon! Çok sayıda işgal askeri öldürüldü Haberi Görüntüle

FETTAH 1 FÜZELERİ KULLANILDI

İran, İsrail'e 200'e yakın füze fırlattı. İsrail'in birçok noktasında sirenler çaldı vatandaşlar panik ve korku içerisinde sığınaklara kaçup dualar etti. İran'ın 200'e yakın füze ateşlediği ve ses hızını aşan füzeler de kullandığı belirtildi.

İran kaynakları, misilleme saldırısından hemen sonra 200'e yakın füze ateşlendiğini, ses hızını aşan füzeler de kullanıldığını açıkladı. İran medyası ise, saldırıda hipersonik Fettah 1 füzelerinin kullanıldığını bildirdi. İsrail Savunma Bakanlığı, saldırı sonrası, ateşlenen füze sayısını 180 olarak açıkladı. 

Türkevi'ne niye ruhsat verdin soruşturması: New York Belediye Başkanı Eric Adams'a çirkin abluka Türkevi'ne niye ruhsat verdin soruşturması: New York Belediye Başkanı Eric... Haberi Görüntüle

NEVATİM ÜSSÜ HEDEF ALINDI

İsrail ordusundan yapılan açıklamada İran saldırısında çok sayıda hava üssünün hasar gördüğü belirtildi. İsrail medyası ise; İran füzelerinin, İsrail hava üslerindeki binaları ve savaş uçaklarının bakım atölyelerini tahrip ettiğini belirtti. CNN haberine göre, İran çok sayıda füze ile Nevatim üssünü hedef aldı.

Bodrum katı Antik Çağ'a açıldı: Evini yenilemek isteyen şahıs 38 mezar 10 lahit buldu Bodrum katı Antik Çağ'a açıldı: Evini yenilemek isteyen şahıs 38... Haberi Görüntüle

İSRAİL ORDUSU KABUL ETTİ

İran'ın "hipersonik füze" kullandığı iddiasını kabul etmeyen İsrail, savaş kabiliyetlerinin gerilemediğini savunsa da İsrail ordusundan dikkat çeken bir açıklama geldi. İsrail ordusu, İran'ın balistik füze saldırısında hava üslerinin zarar gördüğünü duyurdu.

Hangi üssün ne ölçüde zarar gördüğüne ilişkin detay verilmese de yapılan açıklamada "Operasyonel faaliyetleri etkilemeyecek bazı idari, bakım-onarım yapılarının hasar aldığı" ifadelerine yer verildi.

 

İngiliz bakandan savaş çıkaracak sözler: Siz bir 'mafya devletinin' patronusunuz: Halkınızı köle olarak kullanıyorsunuz İngiliz bakandan savaş çıkaracak sözler: Siz bir 'mafya devletinin' patronusunuz:... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN SAVUNMA GÜCÜNE AĞIR DARBE

İsrail Hava Kuvvetleri'nin Nevatim Üssü’ne yönelik İran’ın füze saldırısı dünya gündemini sarsacak nitelikte. Uydu görüntüleri, sadece acil inişler için kullanılan kısa yedek pistin bulunduğu alana yapılan 5 atışı gözler önüne serdi. Bu atışlardan biri, "Püskevit Hangar" olarak tanımlanan ve zayıf korunaklı olduğu bilinen bir hangara tam isabet etti. Bu hangarda F-35 savaş uçaklarının bulunma ihtimali ise İsrail’in savunma gücüne ağır bir darbe vurulduğu anlamına gelebilir.

İran'da metan gazı patlaması sonucunda ölenlerin sayısı 38'e yükseldi İran'da metan gazı patlaması sonucunda ölenlerin sayısı 38'e yükseldi Haberi Görüntüle

UYDU GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Nevatim Üssü’ne yapılan hava saldırısının uydu görüntüleri ortaya çıktı. Uydu görüntüleri saldırının yıkıcı etkilerini net bir şekilde ortaya koyarken, İsrail’in vurulan F-35’leri ve hasarın boyutunu saklayıp saklayamayacağı büyük bir soru işareti olarak kalıyor. Bu kritik gelişmeler, Ortadoğu’daki askeri dengeleri sarsabilecek iddiaların fitilini ateşledi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading