İsrail'in gizli Lübnan operasyonu ortaya çıktı: Bir yıl önce düğmeye basılmış

İsrail'in gizli Lübnan operasyonu ortaya çıktı: Bir yıl önce düğmeye basılmış

İsrail Savunma Kuvvetleri, Lübnan'a kara harekatından önce geçtiğimiz yıl sınır boyunca birçok kez gizli baskın düzenlediğini açıkladı.

Dünya

03.10.2024, 11:18

Aylardır abluka altına alınan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'nin yanı sıra Lübnan'ı da kana bulayan İsrail'in bir yıldır gizli operasyon yürüttüğü ortaya çıktı.

İsrail Savunma Kuvvetleri, kara harekatından önce geçtiğimiz yıl sınır boyunca birçok kez gizli baskın düzenlediğini açıkladı.

Tunus'ta neler oluyor? Cumhurbaşkanı adayı Zamal'a hapis cezası! Tunus'ta neler oluyor? Cumhurbaşkanı adayı Zamal'a hapis cezası! Haberi Görüntüle

EN AZ 70 OPERASYON

Başbakan Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusundan yapılan açıklamada gizli baskınlarda hiçbir İsrail askerinin ölmediği belirtildi.

Adının açıklanmaması koşuluyla İngiliz Guardian gazetesine konuşan bir İsrail ordusu yetkilisi yüzlerce güne yayılan bir zaman diliminde en az 70 operasyonun gerçekleştirildiğini söylerken detay vermekten kaçındı.

İsrail ordusu sözcüsü Tümamiral Daniel Hagari, Hamas ile savaşının başlangıcından bu yana yürütülen gizli operasyonların sınıra yakın Hizbullah altyapısını yok etmeye odaklandığını söyledi.

Türklerin neden bu kadar çok tankı var?	ABD medyasından dikkat çeken analiz: Yunanistan, İngiltere ve Fransa'nın toplamından daha fazla Türklerin neden bu kadar çok tankı var? ABD medyasından dikkat... Haberi Görüntüle

HİZBULLAH'IN LOKASYONLARINA GİRİP İSTİHBARAT TOPLANMIŞ

Washington Post gazetesi ise gizli baskınların şimdiye kadar gündeme gelmediğini yazdı. Haberde Lübnan ve Hizbullah'ın da bu konuyla ilgili bir açıklama yapmadığına dikkat çekerken Hagari, İsrail ordusunun Hizbullah'ın düzinelerce lokasyondaki tesislerine girdiğini, buralarda istihbarat topladığını, silahlara el koyup bunları imha ettiğini söyledi.

Hagari'nin anlattığı operasyonlardan birinde Hizbullah'ın saldırı planlarını içeren bir harita bulunduğunu iddia ediyor.

Öte yandan Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Bu Habib'den çok konuşulacak bir itiraf geldi. Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Bu Habib, CNN'e yaptığı açıklamada, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail tarafından öldürülmesinden birkaç gün önce 21 günlük ateşkesi kabul ettiğini itiraf etti.

Hizbullah savaşmadan kaçıyor: Suriye'nin nüfus yapısı bir kez daha değişiyor Hizbullah savaşmadan kaçıyor: Suriye'nin nüfus yapısı bir kez daha değişiyor Haberi Görüntüle

''NASRALLAH KABUL ETMİŞTİ''

ABD merkezli CNN'e konuşan Buhabib, Nasrallah'ın İsrail tarafından öldürülmeden birkaç gün önce 21 günlük ateşkes teklifini kabul ettiğini açıkladı. Bu süreçte Lübnan’ın Hizbullah yönetimi ile temas kurduğunu belirten Buhabib, ateşkeş teklifine ilişkin şunları kaydetti;

“Nasrallah kabul etti. Tamamen anlaşmıştık. Lübnan, Hizbullah'a danışarak ateşkesi kabul etti. Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri Hizbullah'a danıştı ve biz de durumu Amerikalılara ve Fransızlara bildirdik. Onlar da bize İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun her iki başkan (Joe Biden ve Emmanuel Macron) öncülüğünde yayınlanan bildiriye katıldığını söylediler. Ancak Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından sürecin kesintiye uğradığını belirten Buhabib, "Bize Netanyahu'nun bu konuda mutabık olduğunu söylediler ve biz de Hizbullah'ın onayını aldık. Ancak o zamandan bu yana neler olduğunu biliyorsunuz"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading