Yandex Metrica

İsrail'in Guantanamosu: Sde Teiman'da toplum cinsel istismara uğrayan iki Filistinli şehit edildi

İsrail'in Guantanamosu: Sde Teiman'da toplum cinsel istismara uğrayan iki Filistinli şehit edildi

Soykırımcı İsrail'in Filistinli esirleri gözaltına tuttuğu ve ağır işkencelere maruz bıraktığı Sde Teiman Askeri Üssü'nde toplu istismara uğrayan İslam el-Sarsawi ve Omar Junaid isimli iki Filistinli şehit edildi.    

Dünya

03.08.2024, 03:58

Soykırımcı İsrail ordusu tarafından alıkonulan Filistinli esirlerin yerleştirildiği Negev Çölü'nde bulunan Sde Teiman Askeri Üssü'nde cinsel istismara maruz bırakılan iki Filistinli esirin şehit edildiği bildirildi. 

İsrail'in Guantanamosu olarak bilinene Sde Teiman Askeri Üssü'nde tutulan Filistinli esirlere insanlık dışı muaemelelerde bulunulduğu ortaya çıkmıştı. Bir Filistinli esir 9 asker tarafından istismar edilmesinin ardından başlatılan soruşturmaya tepki gösteren bazı İsrailliler üssü basmıştı. 

Köprü dibinde dehşet! Ekipler teyakkuzda! Bir haftada 3 insan kemiği bulundu! Köprü dibinde dehşet! Ekipler teyakkuzda! Bir haftada 3 insan kemiği... Haberi Görüntüle

"ORASI CEHENNEM, BU TESİSTE HERHANGİ BİR KANUN YOK"

İsrail ordusunda görev yapmış uzman Shaiel Ben-Ephraim, ülkenin güneyindeki Necef (Negev) Çölü'nde yer alan ve esirlere cinsel işkence suçlamalarıyla gündeme gelen Sde Teiman gözaltı merkezinin kapatılması gerektiğini belirterek, "Orası cehennem. Bu tesiste herhangi bir kanun yok​​​​​​​." demişti. 

İsrailliler Netanyahu ve soykırım hükümetine karşı sokaklara döküldü! Yarım milyon insan sokaklarda İsrailliler Netanyahu ve soykırım hükümetine karşı sokaklara döküldü! Yarım milyon... Haberi Görüntüle

ASKERİ ÜSSÜ BASTILAR

Sde Teiman'da alıkonulanlar, yemekten mahrum ediliyor, yemek verildiğinde ise elleri ve gözleri bağlı şekilde yemek yemek zorunda bırakılıyor

İsrail'in Guantanamosu olarak adlandırılan güneydeki Negev Çölü'nde bulunan Sde Teiman Askeri Üssü, Gazze Şeridi'nden alıkonulan kişilere uygulanan cinsel istismar, işkence başta olmak üzere insanlık dışı suçlarla yeniden gündeme geldi.

Sde Teiman, son aylarda Gazze'den alıkonulan Filistinlilerin maruz kaldığı çeşitli işkencelerle adından söz ettirirken, İsrailli yetkililer ihlallere karışanlar hakkında soruşturma başlatıldığını, iddiaların incelendiğini iddia ediyor. İsrail devlet televizyonu KAN'ın, dün Sde Teiman Askeri Üssü'nde 9 askerin cinsel işkence ve darbettikleri bir Filistinlinin ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı haberini yayımlamasıyla askeri polis, konu hakkında soruşturma başlattı, askerler gözaltına alındı.

Bu haberin ardından aralarında askerlerin de bulunduğu İsrailli aşırı sağcılardan oluşan silahlı ve yüzleri maskeli bir grup, cinsel işkence yapmakla suçlanan askerlerin gözaltına alınmasını protesto ederek askeri üsse baskın düzenledi.

Katiller geri döndü: İşgal ordusu Tulkerim kentindeki hastaneleri kuşattı Katiller geri döndü: İşgal ordusu Tulkerim kentindeki hastaneleri kuşattı Haberi Görüntüle

YEMENLİ YAHUDİLERİN 1949-50'Lİ YILLARDA İLK YERLEŞTİRİLDİKLERİ YER

İsrail ordusu güney komutanlığının sorumluluğunda olan Sde Teiman Askeri Üssü adını, 1949 ile 1950 arasında Yemen'den İsrail'e getirilen 49 bin Yemenli Yahudi'nin ilk etapta yerleştirildiği bölge olmasından alıyor. Bu nedenle "Yemen tarlası" ismini taşıyor. İsrail, bu askeri üste 2008 ve 2014'te Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar sırasında alıkoyduğu yüzlerce Filistinli için toplama kampları kurdu.

Ordu, 7 Ekim 2023'ten sonra "yasa dışı savaşçılar" oldukları iddiasıyla Gazze Şeridi'nden yüzlerce Filistinli sivili bu üste insanlık dışı şartlar altında tutmayı sürdürdü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading