Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail'in Guantanamosu'nda zulüm devam ediyor: Gazzeli bir esir daha işkenceyle öldürüldü

İsrail'in Guantanamosu'nda zulüm devam ediyor: Gazzeli bir esir daha işkenceyle öldürüldü

İsrail'in katliam noktalarından biri de Sde Teiman gözaltı merkezi. Negev Çölü'nde bulunan ve İsrail'in Guantanamosu olarak adlandırılan merkezde bir Filistinli daha işkenceyle öldürüldü.

Dünya

06.08.2024, 09:00

İsrail, işgal ettiği Filistin topraklarında bir yandan dünyada eşi benzeri görülmemiş katliamlara imza atarken bir yandan da keyfi gözaltılarla aileleri parçalıyor. Gözaltına aldığı birçok Filistinliyi işkenceye tabi tutan ve öldüren İsrail yönetimi son Filistinli kalana kadar katliamlara devam etmek niyetinde. Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti yaptığı ortak açıklamada bir Filistinlinin daha işkenceyle öldürüldüğünü duyurdu. 24 Aralık 2023'te kardeşiyle birlikte İsrail askerleri tarafından gözaltına alınan Cibaliye skinlerinden 26 yaşındaki Ömer Cüneyd, İsrail'in Guantanamosu olarak adlandırılan Sde Teiman gözaltı merkezinde işkenceyle öldürüldü.

Yapılan açıklamada İsrailli insan hakları örgütü Hamokend, 26 yaşındaki Filistinlinin ailesine oğullarının 17 Temmuz'da hayatını kaybettiğini bildirdi. Ömer Cüneyd, İsrail'in işkenceyle öldürdüğü Filistinlilerden sadece biri. Cüneyd'in kardeşi ise 4 ay sonra salıverildi. Açıklamada son 10 ayda İsrail'in hapishane ya da gözaltı merkezlerinde 21 Filistinliyi işkenceyle öldürdüğü ve bu sayının sadece kimliği açıklananların sayısı olduğu belirtildi. İşkenceyle öldürülen ancak kimliği açıklanmayan Filistinlilerin sayısının çok daha yüksek olduğu ifade ediliyor. 

Milyonlar sokaklara dökülmüştü! O ülkede acı bilanço: 625 kişi öldü, 18 bin kişi yaralandı Milyonlar sokaklara dökülmüştü! O ülkede acı bilanço: 625 kişi öldü,... Haberi Görüntüle

SDE TEIMAN

İsrail'in güneyindki Sde Teiman gözaltı merkezi, İsrail'in Guantanamosu olarak adlandırılıyor. Adı sık sık işkence, cinsel istismar ve bunlara bağlı ölümlerle anılan merkez, Filistinlilerin kabusu durumunda. Bir yandan İsrail'in hem karadan hem havadan yaptığı saldırılarla canlarından olan Filistinliler, bir yandan da keyfi gözaltılarla işkence merkezlerine götürülüyor. Sde Teiman'ın kötü ünü ABD'ye kadar ulaşmış durumda. New York Times gazetesinde yer alan haberde işkence merkezindeki Filistinlilerin etrafı açık bir alanda gözleri bağlı olarak günde 18 saate kadar elleri kelepçeli şekilde yerde sessiz şekilde oturtulduğu belirtilmişti. Buraya getirilen Filistinlilerin 3 aya kadar burada kaldığı belirtilen haberde sorgulama süreçlerinde birçok kişinin insanlık dışı muameleye ve işkenceye maruz kaldığı kaydedilmişti. Sde Teiman'dan sağ kurtulan Filistinliler, maruz kaldıkları işkenceleri dile getiriyor. Söz konuus merkez 9 askerin Filistinli bir esire cinsel işkence yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınmasının ardından yeniden gündeme gelmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading