Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail'in şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesindeki kurşun detayı ortaya çıktı

İsrail'in şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesindeki kurşun detayı ortaya çıktı

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinin Beyta beldesindeki Cebel Ebu Sabih'te barışçıl bir gösteriye katıldığı sırada İsrail askerlerince vurulan Eygi'nin ölüm sebebinin "ateşli silahla vurulma kaynaklı beyinde parçalanma, kanama ve ödem" olduğu açıklandı. Eygi'ye ateş edilen merminin kafatasına girdikten sonra parçalandığı ve beyin dokusunda yayıldığı aktarıldı.

Dünya

13.09.2024, 11:26

Yaklaşık 11 aydır Gazze'de dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan ve şu ana kadar 41 bine yakın masum Filistinli katleden İsrail ordusu, geçtiğimiz günlerde bir vahşet daha gerçekleştirdi.

Bebek katili Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında katılımcıların üzerine ateş açtı.

Sudan'da kanlı saldırı: Pazar yerine bomba yağdı! 21 ölü 70'ten fazla yaralı Sudan'da kanlı saldırı: Pazar yerine bomba yağdı! 21 ölü 70'ten... Haberi Görüntüle

TÜK KIZI EYGİ ŞEHİT EDİLDİ

Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan ve aynı zamanda ABD vatandaşlığı da bulunan Türk kızı Ayşenur Ezgi Eygi, başından vurularak ağır yaralandı. Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırılan Eygi, tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı ve yaşamını yitirdi. Siyonistlerin kahpe kurşunu sonrası şehit olan Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi.

İsrailliler Netanyahu'ya karşı ayaklandı! Tel Aviv sokakları yanıyor: Polisle çatıştılar İsrailliler Netanyahu'ya karşı ayaklandı! Tel Aviv sokakları yanıyor: Polisle çatıştılar Haberi Görüntüle

KURŞUN DETAYI ORTAYA ÇIKTI

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşı, İstanbul’a getirilirken yeni bir gelişme yaşandı. Filistin Adalet Bakanlığına bağlı Adli Tıp Kurumunun otopsi raporunda, Nablus Başsavcılığının, Ayşenur Eygi'nin naaşının, kentteki En-Necah Üniversitesi'nde bulunan Adli Tıp Enstitüsüne otopsi yapılması ve ölüm sebebinin belirlenmesi için sevkine karar verdiği belirtildi.

Raporda İsrail askerleri tarafından vurulan Eygi'nin ölüm sebebinin "ateşli silahla vurulma kaynaklı beyinde parçalanma, kanama ve ödem" olduğu aktarıldı. Söz konusu raporda, "Merminin kafatası boşluğu içindeki yolu neredeyse düz bir çizgide soldan sağa doğru olmuştur." ifadesi kullanıldı.

Siyonistin soykırımda yeni planı! İsrail basınından çarpıcı iddia: Hükümet o bölgeyi ilhak edecek! Siyonistin soykırımda yeni planı! İsrail basınından çarpıcı iddia: Hükümet o... Haberi Görüntüle

''KALBİ DURMUŞ, GÖZ BEBEKLERİ GENİŞLEMİŞTİ''

Ayşenur Eygi'nin 6 Eylül tarihinde saat 14.06'da Rafidya Devlet Hastanesine getirildiğine ve yaşam belirtisi göstermediğine dikkat çekildi.

Raporda kurşunun Ayşenur Eygi'nin beyin dokusuna zarar verdiği aktarılırken şu ifadelere yer verildi;

"Kalbi durmuş, göz bebekleri genişlemiş ve hareketsizdi. Yapılan inceleme sonucu, merminin Eygi'nin sol kulak kepçesinin arkasından girdiği ve çıkmadığı, merminin girdiği yerden Eygi'nin beyninden parçaların fırladığı belirlendi." 

Merminin Eygi'nin beynine isabet ettiği vurgulanan raporda, mermi parçalarının beyinde bulunduğuna dikkat çekildi.

Eygi'ye ateş edilen merminin kafatasına girdikten sonra parçalandığı ve beyin dokusunda yayıldığı kaydedilen raporda, Eygi'nin kafası hariç vücudunda başka bir yaraya rastlanmadığı belirtildi.

Instagram'dan çığır açan özellik: Hikayeler kısmında büyük değişiklik! Instagram'dan çığır açan özellik: Hikayeler kısmında büyük değişiklik! Haberi Görüntüle

İSRAİL, 'DOĞRUDAN HEDEF ALINMADI' DEMİŞTİ

Bilindiği üzere İsrail ordusundan yapılan açıklamada kassıtlı bir şekilde vurulmasına rağmen Ayşenur Eygi'nin doğrudan hedef alınmadığı iddia edilmişti.

İsrail ordusu, Eygi'nin öldürülmesine ilişkin açıklamasında, Eygi'nin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu "kasıt olmadan öldürülmüş olabileceği", Eygi’yi vuran İsrail askerinin, "bu sırada başka bir göstericiyi hedef almak istediğini" iddia etmişti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading