Yandex Metrica

İsrail'in siber saldırılarına Hizbullah ve İran'dan tehdit mesajı! 5 milyon kişiye gizemli mesaj: Sevdiklerinizle vedalaşın!

İsrail'in siber saldırılarına Hizbullah ve İran'dan tehdit mesajı! 5 milyon kişiye gizemli mesaj: Sevdiklerinizle vedalaşın!

  Lübnan'da Hizbullah üyelerinin patlayan çağrı cihazları ve telsizler onlarca ölüme, binlerce yaralıya sebep oldu. İsrail saldırıyı üstlenmedi ama iddiaları da yalanlamadı. Dünyanın gündemine oturan dijital patlamalardan sonra 5 milyon İsrail vatandaşına tehdit mesajı geldi. Hizbullah ve İran, benzeri görülmemiş saldırıların ardından intikam yemini ederek gece yarısı milyonlarca israilliye ''Sevdiklerinize veda edin'' mesajı yolladı.     

Dünya

20.09.2024, 16:14

Hizbullah​ ve İran​'dan İsrail vatandaşlarına gece yarısı tehdit mesajı geldi. İsrail'in İran destekli Hizbullah üyelerine gerçekleştirdiği sıra dışı ve dünyanın gündemine oturan çağrı cihazı ve telsiz patlaması saldırılarının ardından savaş Lübnan'a da sıçramış oldu. Hizbullah lideri Nasrallah, dün yaptığı açıklamasında İsrail'in 'kırmızı çizgiyi aştığını' ifade etti.  İran ise İsrail'e karşı 'ezici bir cevap' verileceği tehdidinde bulunarak son olarak en az 5 milyon İsrail vatandaşının telefonlarına tehdit mesajı geldi.

ABD'den 'Savaşa hazırız' mesajı: USS Abraham Lincoln uçak gemisi bölgede ABD'den 'Savaşa hazırız' mesajı: USS Abraham Lincoln uçak gemisi bölgede Haberi Görüntüle

"SEVDİKLERİNİZLE VEDALAŞIN"

5 milyon İsrail vatandaşı, gece yarısı ibranice  ''Sevdiklerinizle vedalaşın'', ''Endişelenmeyin, onlara cehennemde sarılacaksınız'' mesajları geldi. İsrail Ulusal Siber Direktörlüğü de tehdit mesajı gönderildiğini doğruladı. İran ve Hizbullah tarafından gönderilen tehdit mesajının adı açıklanmayan bir mobil hizmet sağlayıcısından geldiği ifade edildi. Fakat gelen mesajlar, İsrail'in Cephe Gerisi Komutanlığı'ndan gönderilmiş gibi gözüküyordu. 

Gözünüz bu gece gökyüzünde olsun! Güneş geceyi aydınlatabilir Gözünüz bu gece gökyüzünde olsun! Güneş geceyi aydınlatabilir Haberi Görüntüle

MESAJLAR ZARARLI BAĞLANTILARDA İÇERİYOR 

Ayrıca tehdit mesajları, zararlı bağlantılar da içeriyordu. Siber Direktörlük, bu bağlantıların kısa sürede etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Fransa'da PKK konseri! Türkiye aleyhine sloganlar atıldı Fransa'da PKK konseri! Türkiye aleyhine sloganlar atıldı Haberi Görüntüle

SİBER PATLAMALARDA 37 KİŞİ ÖLDÜ, 3 BİNDEN FAZLA KİŞİ YARALANDI 

İsrail vatandaşlarına gelen mesaj, çağrı cihazlarının ve telsizlerin patlatılmasının ardından geldi. İsrail, geçtiğimiz günlerde peş peşe Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı ve telsiz cihazlarını patlattı. Bu saldırılarda en az 37 kişi öldü, 3 binden fazla kişi ise yaralandı. 

130 yıllık silah oltaya takıldı: Akılalmaz keşif polis radarına takıldı 130 yıllık silah oltaya takıldı: Akılalmaz keşif polis radarına takıldı Haberi Görüntüle

NASRALLAH KONUŞURKEN İSRAİL, LÜBNAN'I VURDU 

İsrail, gün ise Hizbullah lideri Nasrallah'ın canlı yayında konuşma yapmasına dakikalar kala Lübnan'ın kuzeyine hava saldırısı başlattı. Nasrallah, İsrail'e meydan okurken karşılık verileceğini ifade etti. 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading