Sitede Ara

İsrail'in suç ortağı ABD'den İran kararı: İsrail'e saldırıya karşılık yeni yaptırımlar

İsrail'in suç ortağı ABD'den İran kararı: İsrail'e saldırıya karşılık yeni yaptırımlar

ABD yönetimi, İsrail'e düzenlediği saldırıya yanıt olarak İran'ın petrol ve petrokimya sektörlerine yönelik yaptırımları genişlettiğini duyurdu.  

Dünya

12.10.2024, 12:57

Soykırım ortağı ABD, terör devleti İsrail'in Gazze Şeridi'nde işlediği soykırım suçlarına rağmen askeri ve siyasi desteğini sürdürürken İran'a misilleme bahanesiyle yaptırım uygulanacağını duyurdu. 

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD'nin İran'ın 1 Ekim'de İsrail'e yaptığı saldırıya yanıt olarak bu ülkenin petrol ve petrokimya sektörlerine yönelik yaptırımları genişlettiği kaydedildi.

Elektriksiz 4 yıl geçirdiler! Koskoca mahallede bu sıkıntı hala devam ediyor Elektriksiz 4 yıl geçirdiler! Koskoca mahallede bu sıkıntı hala devam... Haberi Görüntüle

İRAN'A PETROL YAPTIRIMI

Açıklamada, bu kararla İran'ın enerji gelirlerini elde etme kabiliyetini sınırlayarak ülkenin üzerindeki mali baskının artırıldığı aktarıldı.

Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisince (OFAC) ABD'nin yaptırım listesinde olan İran Ulusal Petrol Şirketi (NIOC) ve Triliance Petrokimya'yı desteklemek üzere İran petrol ve petrokimya ürünlerinin sevkiyatına karıştıkları gerekçesiyle birden fazla ülkedeki 10 kuruluş ve 17 geminin yaptırım listesine eklendiği belirtilen açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığının da 6 kuruluş ile 6 gemiyi yaptırım listesine aldığı bildirildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading