Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail'in yeni odağı Lübnan! Savunma Bakanı Gallant, güçlerini kuzeye kaydırdıklarını söyledi

İsrail'in yeni odağı Lübnan! Savunma Bakanı Gallant, güçlerini kuzeye kaydırdıklarını söyledi

İsrail Savunma Bakanı Gallant, "Ağırlık merkezi kuzeye kayıyor. Güçlerimizi, kaynaklarımızı ve enerjimizi kuzeye hareket ettiriyoruz." dedi.

Dünya

19.09.2024, 01:05

Gazze'yi, Batı Şeria'yı ve Lübnan'ı kana bulayan İsrail, savaşta yeni bir aşamaya geçildiğini duyurdu. İsrail basınında yer alan haberlere göre Savunma Bakanı Yoav Gallant, ülkenin kuzeyindeki Hayfa kenti yakınlarındaki bir hava üssünü ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Gallant, "Ağırlık merkezi kuzeye kayıyor. Güçlerimizi, kaynaklarımızı ve enerjimizi kuzeye hareket ettiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Havayolu şirketlerinden İsrail kararı: Birer birer iptal ettiler Havayolu şirketlerinden İsrail kararı: Birer birer iptal ettiler Haberi Görüntüle

ESİRLERİ UNUTMAMIŞLAR

Savaşta yeni bir aşamanın başlangıcında olduklarını söyleyen Gallant, buna uyum sağlamaları ve zaman içinde tutarlılık göstermeleri gerektiğini belirtti. İsrail'in kuzeyine yönelik yapılan saldırılarda tahliye edilen İsrail vatandaşlarının evlerine güven içinde dönmelerini sağlamayı amaçladıklarını öne süren Gallant, Gazze Şeridi'nde İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın elindeki esirleri unutmadıklarını söyledi. 

Prens Selman'dan İsrail ile normalleşme açıklaması: Filistin'i şart koştu Prens Selman'dan İsrail ile normalleşme açıklaması: Filistin'i şart koştu Haberi Görüntüle

LÜBNAN'DAKİ PATLAMALAR

Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında dün eş zamanlı patlamalar meydana gelmiş, patlamalarda ikisi çocuk 12 kişinin hayatını kaybederken 300 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralanmıştı.

Bugün ise benzer bir saldırı telsizler üzerinden yapıldı. Ülke genelindeki telsizlerin patlatılması sonucu en az 9 kişi ölürken 300'ü aşkın kişi yaralandı. Her iki saldırının da İsrail tarafından gerçekleştirildiği kabul ediliyor. 

İsrail, saldırılarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading