İsrailli askerler hükümete baş kaldırdı! Bezli askerler korktular ve görev yapmayacaklar

İsrailli askerler hükümete baş kaldırdı! Bezli askerler korktular ve görev yapmayacaklar

İsrail ordusundaki 130 asker, Gazze Şeridi'ndeki esirlerin geri getirilmesi için Hamas ile mutabakat sağlanmazsa orduda hizmet vermeyeceklerini duyurdu. Askerler, mevcut koşulların hayatlarını tehlikeye attığını belirtti ve korkuları ağır bastığı için görevi bırakmaya yönelik karar almaya çok yakınlar.

Dünya

10.10.2024, 13:58

İsrail'de 130 asker, Gazze Şeridi'ndeki esirlerin geri getirilmesi amacıyla Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümete bir mektup göndererek esir takası yapılması çağrısında bulundu. Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, bu askerler, hükümetin Gazze'deki esirlerin kurtarılması konusunda gereken adımları atmadığı takdirde orduda görev yapmayacaklarını ifade etti.

İsrail'den Beyrut'a saldırı: Hizbullah'ın İHA Birim Komutanı hedef alındı! İsrail'den Beyrut'a saldırı: Hizbullah'ın İHA Birim Komutanı hedef alındı! Haberi Görüntüle

ESİR DÜŞMEKTEN KORKUYORLAR

Mektupta, Gazze'deki saldırıların esirlerin geri getirilmesi sürecini tehdit ettiği ve bu süreçte kurtarılan esirlerden daha fazlasının operasyonlar sırasında hayatını kaybettiği vurgulandı. Askerler, mevcut durumun kendileri için "kırmızı çizgiyi aştığını" belirterek, Netanyahu hükümetinin esirlerin geri getirilmesine yönelik bir mutabakat konusunda yeterli çabayı göstermemesi halinde orduda daha fazla hizmet vermeyeceklerini açıkladı. Esir düşme korkuları ağır bastığı için bu adımı atmalarının ihtimali çok fazla gözüküyor.

Cihat Yaycı 'soba borusu' şüphesini doğruladı: Harp başlıkları yoktu, taş gibi yere düştüler Cihat Yaycı 'soba borusu' şüphesini doğruladı: Harp başlıkları yoktu, taş... Haberi Görüntüle

ESİR DURUMU VE MÜZAKERE SÜRECİ

Gazze'deki ölü durumda olmak üzere 100'den fazla İsrailli esirin bulunduğu belirtiliyor. Netanyahu, müzakere sürecine getirdiği bazı şartlarla esir takasını zorlaştırmakla suçlanıyor.

F-35 out F-21 in! Lockheed Martin'den Asya ülkesine uyarı: Sakın o hataya düşmeyin F-35 out F-21 in! Lockheed Martin'den Asya ülkesine uyarı: Sakın... Haberi Görüntüle

LAKAPLARI: BEZLİ ASKER

Filistinli araştırmacı Üsame Seyam geçen sene katıldığı bir tv programında İsrailli askerlerin bölgedeki lakaplarını "Bizim orada herkes İsrail askerlerine 'bezli asker' der." sözleriyle açıklamıştı. Sebebinin ise "İsrail askerleri, çatışma bölgelerindeyken tuvaletlerini yapmak için tanktan inemez. O sebeple de bez takar." sözleriyle ifade etmişti.

Korkaklıklarıyla nam salan İsrail askerleri esir düşme korkusuyla attığı adımlarla ise yine korkaklığını kanıtlamış oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading