Yandex Metrica

İsrailli bakanlara yaptırım olacak mı? Hangi ülkeler 'evet diyecek? Masada Türkiye de var

İsrailli bakanlara yaptırım olacak mı? Hangi ülkeler 'evet diyecek? Masada Türkiye de var

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin dışişleri bakanları, bugün Brüksel'de bir araya geldi. Bakanlar, birçok konuyu ele alacak. Gazze ve Ukrayna'daki savaşı da masaya yatırlacak. Ayrıca iki İsrailli bakana yaptırım yapılıp yapılmayacağı oylanacak.

Dünya

29.08.2024, 16:44

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin dışişleri bakanları, bugün Brüksel'de bir araya geldi. Brüksel'deki toplantıya 5 yıl aradan sonra Türkiye de davet edildi. Görüşmelerde Gümrük Birliği ve vize süreçlerinde yaşanan sorunlar ile Kıbrıs meselesi masada olacak. Bakanlar, Gazze ve Ukrayna'daki savaşı da ele alacak. Ayrıca iki İsrailli bakana yaptırım yapılıp yapılmayacağı oylanacak.

ABD'li dev firmada kriz! İşçiler maaşı beğenmedi, grev kararı aldı ABD'li dev firmada kriz! İşçiler maaşı beğenmedi, grev kararı aldı Haberi Görüntüle

İSRAİLLİ BAKANLARA YAPTIRIM OLACAK MI?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın da katılacağı toplantıda AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in bazı İsrailli bakanlara yaptırım önerisi görüşülecek. Avrupa Birliği üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının masasında, aşırı sağcı olarak bilinen hemen hemen her platformda skandal açıklamalara imza atan İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'e yaptırım var.

Mısır'dan Netanyahu'nun Philadelphi Koridoru açıklamalarına sert tepki: Reddediyoruz! Mısır'dan Netanyahu'nun Philadelphi Koridoru açıklamalarına sert tepki: Reddediyoruz! Haberi Görüntüle

İLK DESTEK BELÇİKA'DAN

Siyonist bakanlara yaptırım önerisine ilk destek Belçika'dan geldi. Belçika Başbakan Yardımcısı Petra De Sutter, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Soykırım politikaları ve çağrıları cezasız kalmamalı. İsrailli Bakanlar Smotrich ve Ben-Gvir'e yaptırım uygulanmasına tam destek veriyorum. Amana ve Regavim adlı yerleşimci organizasyonlarına da yaptırım uygulanmalı" ifadelerini kullandı.

Belçika'nın ardından yaptırım hamlesine bir destek de İrlanda'dan geldi. Toplantı öncesi gazetecilere kısa bir demeç veren İrlanda Dışişleri Bakanı Michael Martin, Josep Borrell'in önerisine destek vereceklerini açıkladı.

Kuzey Kore'de seller can aldı! Kim Jong, aksaklıklardan sorumlu tuttuğu 30 kişiyi idam ettirdi Kuzey Kore'de seller can aldı! Kim Jong, aksaklıklardan sorumlu tuttuğu... Haberi Görüntüle

İTALYA VE ALMANYA 'HAYIR' DİYECEK

İtalya ise yaptırım teklifine 'hayır' diyecek. Dışişleri Bakanı Antonio Tajani söz konusu öneriyi 'gerçekçi' bulmadığını belirtip yaptırımların bunun, İsrail'i barış anlaşmasına ikna etmenin yolu olmadığını belirtti. Almanya, Çekya ve Macaristan da İtalya gibi 'hayır' diyecek.

Önerinin içeriğine bakıldığında iki bakanın AB'deki mal varlıklarının dondurulması ve AB'ye girişlerinin yasaklanmasını bekleniyor. Bilindiği üzere AB'de yaptırım kararları oy birliğiyle alınıyor.

O ülkeden Türk vatandaşlarına vize muafiyeti: 15 yaş altı ve 50 yaş üstü faydalanabilecek O ülkeden Türk vatandaşlarına vize muafiyeti: 15 yaş altı ve... Haberi Görüntüle

İSRAİL'DE PANİĞE YOL AÇTI

Öte yandan olası bir yaptırım kararı, dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'de paniğe yol açtı. Dışişleri Bakanı Israel Katz, yaptırım metninin kabul edilmemesi için AB içindeki dostlarıyla durmadan çalıştıklarını söyledi.

Faşist bakanlardan Smotrich daha önce iki milyon Filistinliyi aç bırakmanın 'haklı ve ahlaki olabileceğini' söyledi. Ben-Gvir de Batı Şeria'da cinayet ve kundaklama gibi suçlara karışan silahlı yerleşimcilere destek veriyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading