Yandex Metrica

İsrailli esir basının yalanını ortaya çıkardı: 'İşkence görmedim, İsrail ordusunun saldırısında yaralandım'

İsrailli esir basının yalanını ortaya çıkardı: 'İşkence görmedim, İsrail ordusunun saldırısında yaralandım'

Gazze'de bir süre esir tutulan eski İsrailli esir Noa Argamani, basında çıkan haberlere tepki göstererek Hamas'ın kendisine işkence etmediğini, kaldığı binada İsrail ordusunun saldırısı sonucu yaralandığını söyledi.

Dünya

23.08.2024, 21:24

İsrail bir yandan Gazze'yi yerle bir edip sivil halkı katlederken, bir yandan da algı operasyonlarıyla halkın Filistin direniş hareketi Hamas'a ve onun askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na duyduğu nefreti artırmaya çalışıyor. 7 Ekim'den bu yana Filistinli sivillerle beraber zaman zaman kendi vatandaşlarını ve askerlerini de öldüren İsrail ordusu bazı kayıpları Hamas'ın hesabına yazıyor. Kendi işlediği cinayetleri Hamas'ın üzerine atmak için çok yönlü operasyonlara girişen ve bunun için en fazla basını kullanan işgalciler, bu kez yanlış tahtaya bastı. 

Savaş provası! Japon denizinde tarihi tatbikat: Rus Su-35'ler ve MiG-31BM'ler gökyüzünde Savaş provası! Japon denizinde tarihi tatbikat: Rus Su-35'ler ve MiG-31BM'ler... Haberi Görüntüle

"İSRAİL SALDIRISI SONRASI BİNAMIZ YIKILDI"

İsrail basınında çıkan haberlerde İsrailli eski esir Noa Argamani'nin Japonya'daki bir toplantıda Gazze'de işkenceye uğradığını söylediğini iddia etmişti. Basında çıkan bu yalan haberin hızla yayılması üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Argamani, Gazze'de herhangi bir işkenceye maruz kalmadığını belirtti. Argamani, "Dövülmedim ya saçım kesilmedi. İsrail Hava Kuvvetlerince vurulan bir binadaydım. Dövülmedim ama (İsrail savaş uçağınca vurulması sonrası) 'binanın üzerime yıkılması nedeniyle vücudumun her yerinde yaralar oluştu' dedim." ifadelerini kullandı. Argamani ayrıca "7 Ekim olayının mağduruyum ve İsrail medyasının beni tekrar mağdur etmesini reddediyorum." dedi.

Türkiye'nin BRICS adımı ABD'yi rahatsız etti: ABD basınında dikkat çeken haber: Ankara'nın NATO'daki rolü inceleme altında Türkiye'nin BRICS adımı ABD'yi rahatsız etti: ABD basınında dikkat çeken... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 40 bine yakın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 26 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 91 bini aşkın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre   Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 125 İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in   Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading