İsrailli profesörden flaş itiraf: İsrail savaş istiyor! Kilit ülke Türkiye

İsrailli profesörden flaş itiraf: İsrail savaş istiyor! Kilit ülke Türkiye

İsrailli tarihçi Prof. Dr. Ilan Pappe, İsrail’in bölgedeki savaş yanlısı politikalarını eleştirerek, Türkiye’nin bölgedeki barış sürecinde kilit rol oynayabileceğini belirtti ve İsrail'in açıkça Gazze'de savaş suçu işlediğini dile getirdi.

Dünya

01.10.2024, 12:15

İsrailli tarihçi ve profesör Ilan Pappe, İsrail’in 7 Ekim'den bu yana bölgede sürdürdüğü işgal ve gerilim politikalarını eleştiren açıklamalarda bulundu. Pappe, Türkiye'nin Filistin meselesinde tarihsel ve stratejik bir role sahip olduğunu belirterek, bölgedeki barışın sağlanmasında önemli bir aktör olabileceğini vurguladı.

Pappe, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Filistin’in yüzyıllar boyunca Osmanlı yönetiminde kaldığını hatırlatarak, Türkiye'nin bu tarihsel bağları sayesinde Filistin davasının güçlü bir savunucusu olduğunu ifade etti. "Türkiye, bölgesel bir güç olarak Filistin için kritik bir aktör. Ayrıca, Amerikan müdahalesine alternatif sunabilecek bir koalisyonun parçası olabilir." dedi.

İsrail'den alçak plan! Borrell uyardı: 'Gazze de ikinci bir Batı Şeria olabilir' İsrail'den alçak plan! Borrell uyardı: 'Gazze de ikinci bir Batı... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE, KÜRESEL GÜNEY İLE KOALİSYON KURMALI"

Pappe, Türkiye’nin Filistin meselesinde küresel bir lider olarak hareket edebileceğini ve İsrail’e karşı dünya toplumlarının tepkisini gösterebileceğini söyledi. "Türkiye’nin Küresel Güney’e dayanan bir koalisyon içinde yer alarak Filistin halkının yanında durması, barış için kritik önem taşıyor." diye ekledi.

İsrail saldırıyor İran bakıyor: Gücü mü yok, göz mü yumuyor? İsrail saldırıyor İran bakıyor: Gücü mü yok, göz mü yumuyor? Haberi Görüntüle

"İSRAİL HÜKÜMETİ BÖLGESEL SAVAŞ İSTİYOR"

İsrail’in mevcut hükümetini "Neo-Siyonist ve mesihçi" olarak tanımlayan Pappe, İsrail’in savaş yanlısı politikalarını sert bir dille eleştirdi. "İsrail’deki siyasi liderler, sorunları güç kullanarak çözmeye çalışıyor. İran ve Hizbullah, savaşı önlemek için daha pragmatik bir politika izlerken, İsrail hükümeti savaşı tırmandırmayı tercih ediyor." ifadelerini kullandı.

İsrail Ortadoğu'da terör estiriyor! İki ülkeden vatandaşlarına uyarı: Lübnan'ı terk edin İsrail Ortadoğu'da terör estiriyor! İki ülkeden vatandaşlarına uyarı: Lübnan'ı terk... Haberi Görüntüle

"GAZZE SALDIRILARI SAVAŞ SUÇU"

Pappe, İsrail’in Gazze’ye yönelik askeri operasyonlarını "savaş suçu" olarak nitelendirdi. İsrail'in sivil halk, yardım görevlileri ve gazetecileri hedef alarak uluslararası hukuku ihlal ettiğini söyledi. "İsrail, varoluşsal bir tehdit algısıyla hareket ediyor ve sürekli savaş suçu işliyor." dedi.

İsrail'in saldırıları Fransa'nın menfaatlerine dokundu! Macron'dan Netanyahu'ya: 'Bölgeyi siz savaşa sürüklüyorsunuz' İsrail'in saldırıları Fransa'nın menfaatlerine dokundu! Macron'dan Netanyahu'ya: 'Bölgeyi siz savaşa... Haberi Görüntüle

"BARIŞ İÇİN ULUSLARARASI BASKI ŞART"

Bölgedeki çatışmaların küresel barışı tehdit ettiğini belirten Pappe, "İsrail-Filistin çatışmasının çözümü sadece bölgesel aktörlerin inisiyatifine bırakılmamalı. Bu çatışma küresel barışa da zarar veriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Pappe, İsrail’in şu anda bir ateşkes sağlamak için yeterli motivasyona sahip olmadığını ve barış için geniş çaplı uluslararası baskının şart olduğunu vurgulayarak, "Bu savaş hem Filistin halkını hem de İsrail halkını olumsuz etkiliyor." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading