İsrailli yetkililere soykırım protestosu! TBMM üyeleri dahil birçok ülkeden parlamenter salonu terk etti

İsrailli yetkililere soykırım protestosu! TBMM üyeleri dahil birçok ülkeden parlamenter salonu terk etti

Cenevre'de düzenlenen Parlamentolar Arası Birlik'in 149. Genel Kurulu'nda İsrail'e yönelik bir protesto gerçekleşti. Aralarında Türk parlamenterlerin de olduğu birçok ülkeden parlamenter İsrailli yetkililere söz verildiği sırada salonu terk etti.

Dünya

15.10.2024, 23:36

Soykırımcı İsrail, uluslararası hukuk alanında henüz mahkum edilmiş olmasa da vicdanlarda çoktan mahkum edilmiş durumda. Gittikleri her yerde katil, zalim, soykırımcı gözüyle protesto edilen İsrailli yetkililer İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen  Parlamentolar Arası Birlik'in 149. Genel Kurulu'nda da bu akıbetten kurtulamadı.

NATO'dan nükleer tatbikat: 60'tan fazla uçak katılacak NATO'dan nükleer tatbikat: 60'tan fazla uçak katılacak Haberi Görüntüle

SALONU TERK ETTİLER

İsrailli yetkililere söz verildiği sırada harekete geçen TBMM üyelerinin de bulunduğu parlamaneterler masalara vurarak ve salonu terk ederek protesto gösterisi yaptı. Tulia Ackson'ın başkanlığında PAB için acil durum önerilerinin de görüşüldüğü oturumda İsrailli yetkiliye söz verildiği sırada birçok ülkenin temsilcisi önce masalara vurdu sonra konuşmayı dinlememek için salonu terk etti. 

Aralarında TBMM üyelerinin de bulunduğu bazı parlamenterler salondan ayrılırken "Filistin'e özgürlük" sloganı attı. 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading