İstediği gibi şehit oldu! Filistinli gazeteciler Yahya Sinvar’ı anlattı: Herkes saklandığını zannederken o çatışmalardaydı!

İstediği gibi şehit oldu! Filistinli gazeteciler Yahya Sinvar’ı anlattı: Herkes saklandığını zannederken o çatışmalardaydı!

Filistin direniş hareketi Hamas'ta İsmail Haniye sonrası liderliğe seçilen Yahya Sinvar, İsrail askerleriyle Refah kentinde girdiği çatışmada şehit düştü. Sinwar’ın Gazze’de savaşırken şehit düşmesi Filistinlilerin ve dünya da Filistin'i destekleyen herkesin gururu oldu. Filistinliler Sinwar’ın tam da istediği gibi öldüğünü, İsrail’in kesinlikle zafer kazanmadığını söylerken Filistinli gazeteci Hind Hassan ise Yahya Sinwar ile bir anısından söz etti. Filistinli gazeteci, herkes onu saklanıyor zannederken Sinwar’ın bombardıman altında sokaklarda olduğunu belirtti.   

Dünya

18.10.2024, 12:53

İsrail ordusu Sinwar'ı öldürdüklerine dair görüntüleri sosyal medyada bir zafer olarak görselerde Yahya Sinvar, Refah'ta İsrailli askerlerle çatışarak şehit oldu. İşgalcilerin yayınladığı videoda Sinvar'ın son anlarına dair görüntüler var. Görüntülerde Sinvar'ın şehadet anına kadar çatışmaya devam ederken şehit olduğu görülüyor. 

Netanyahu bu kez Rusya'yı suçladı: 'Hizbullah mevzilerinde son teknoloji silahlar bulduk' Netanyahu bu kez Rusya'yı suçladı: 'Hizbullah mevzilerinde son teknoloji silahlar... Haberi Görüntüle

"YATAĞIMDA YAŞLI DEVELER GİBİ ÖLMEKTEN KORKUYORUM"

Sinwar’ın eski bir konuşmasında “Ölümden korkum varsa yatağımda yaşlı develer gibi ölmekten, kalp krizinden veya trafik kazasında ölmekten korkuyorum.” ifadelerini kullanırken Filistinliler Sinwar’ın tam da istediği gibi öldüğünü, İsrail’in kesinlikle zafer kazanmadığını belirtti. 

Son Dakika... Soykırımcı İsrail, Beyrut'u bir kez daha vurdu! Son Dakika... Soykırımcı İsrail, Beyrut'u bir kez daha vurdu! Haberi Görüntüle

"HERKES ONUN SAKLANDIĞINI ZANNEDERKEN O BOMBALARIN ARASINDAYDI"

Filistinli gazeteci Hind Hassan ise Yahya Sinwar ile bir anısını anlattı ve herkes onu saklanıyor zannederken Sinwar’ın bombardıman altında sokaklarda olduğunu ifade etti. 

Enkaz altından dünyaya mesaj! İsrail’in saldırılarında bir aile daha enkaz altında: Umutlar giderek azalıyor Enkaz altından dünyaya mesaj! İsrail’in saldırılarında bir aile daha enkaz... Haberi Görüntüle

"YATAĞIMDA DEVELER GİBİ ÖLMEKTEN KORKUYORUM"

Sinwar'ın şehadetinin ardından geçmişte yaptığı bir konuşma yeniden dolaşıma koyuldu. "Ölümden korkum varsa yatağımda yaşlı develer gibi ölmekten, kalp krizinden veya trafik kazasında ölmekten korkuyorum." şeklindeki sözleri yeniden gündeme geldi. 

Sosyal medyaya yeni kurbanlar! 19 öğrenci TikTok meydan okumasında kendine zarar verdi Sosyal medyaya yeni kurbanlar! 19 öğrenci TikTok meydan okumasında kendine... Haberi Görüntüle

"BİZİM CANIMIZ EN KÜÇÜK ŞEHİDİMİZDEN DAHA DEĞERLİ DEĞİL"

Sinwar gündem olan konuşmasında şu ifadeleri kullanıyordu:

Söyledim ve yine söylüyorum: Ölümden korkum varsa yatağımda yaşlı develer gibi ölmekten, kalp krizinden veya trafik kazasında ölmekten korkuyorum. Allah yolunda, dinimiz, vatanımız ve mukaddesatımız için ölmekten korkmuyorum. Canımız ve kanımız en küçük şehidimizden daha değerli değildir.

Kim demiş Avrupa insanı medeni? Seküler hayatın çağdaş köpekleri...  Köpek tasmasıyla gezen gençler hangi ülkede? Kim demiş Avrupa insanı medeni? Seküler hayatın çağdaş köpekleri... Köpek... Haberi Görüntüle

CEPHEDE YAŞADI CEPHEDE SON NEFESİNİ VERDİ 

İsrail ordusu Sinwar'ın öldüğünü iddia ederken paylaştığı görüntülerle algı yönetimine başlasa da Hamas liderinin tam da istediği gibi İsrail'e karşı mücadele içindeyken şehit düştü. Sinwar'ın şehadetinin ardından sosyal medya paylaşım yapan Filistinliler onun böyle ölmesinden dolayı gurur duyduklarını ifade etti. 

Ketçap şişesini açarken ölen eski İskoçya Başbakanı'nın son anları! Ketçap şişesini açarken ölen eski İskoçya Başbakanı'nın son anları! Haberi Görüntüle

HERKES SAKLANDIĞINI DÜŞÜNÜRKEN SOKAKLARDAYDI

Sinwar'ın şehadetinin ardından El Cezire'ye açıklamalarda bulunan Filistinli gazeteci Hind Hassan ise Yahya Sinwar ile röportaj yapma fırsatı bulduğunu söyledi ve Batı-İsrail medyası onun tünellerde saklandığını iddia ederken Sinwar'ın sokaklarda mücadele ettiğini söyledi. Hassan, El Cezire'ye verdiği demeçte 2021 yılında İsrail'in Gazze'yi 11 gün boyunca bombaladığı ve "herkesin onun saklandığına inandığı" bir dönemde Sinwar'la "sokakta herkesin gözü önünde yürürken" tanıştığını ifade etti. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading