İstihbarat ile ordu karşı karşıya! 2. Wagner krizi başladı!

İstihbarat ile ordu karşı karşıya! 2. Wagner krizi başladı!

Rusya'da gerginlik had safaya ulaşmış durumda. İstihbarat birim FSB, savunma bakanlığının yetkililerine arka arkaya operasyon düzenlerken bürokrat ve askerler ise FSB'yi suçladı. 2. Wagner krizi Rus topraklarında an meselesi.  

Dünya

03.06.2024, 02:33

Rusya'da hükümet son günlerdeki orduda görevden almalar ile sallantıda. İlk önce iki savunma bakan yardımcısı tutuklanarak cezaevine gönderildi, daha sonra ise Sergey Şoygu'nun 12 yıllık savunma bakanlığı görevinden alınması Moskova'da infial yarattı.

Rusya'nın en büyük muhalif yayın organı olan The Moscow Times'ın elde ettiği bilgilere göre, Kremlin ve Rus Parlamentosu, iç istihbarat servisi FSB ve ordunun komuta kademesinin temizlenmesi için 'Start' verilmiş durumda.

Harris mi Trump mı önde! ABD'de dikkat çeken anket Harris mi Trump mı önde! ABD'de dikkat çeken anket Haberi Görüntüle

PUTİN EMRETTİ, TEMİZLİK BAŞLADI

İddialara göre Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en yakınındaki isimlerden olan ve 12 yıl Savunma Bakanı olarak görev yapan Sergey Şoygu'nun görevden alınması ve yerine eski Başbakan Yardımcısı, Ekonomist Andrey Belousov'un getirilmesini Rus istihbaratı talep etmiş.

Geçtiğimiz 2 ay içerisinde önce savunma bakan yardımcılarının 'Rüşvet' suçlarıyla tutuklanmaları, sonrasında ise Şoygu'Nun görevinde yapılan değişiklik için 2. Wagner krizi ihtimali üzerinde duruluyor.

Bir diğer iddialara göre ise Devlet Başkanı Putin, Savunma Bakanlığı'nın planının Ukrayna savaşında Kiev'in ele geçirilmesi sağlamaması, savunma bütçesi için bakanlığın aşırı talepleri ve savaş için sağlanan fonların bir kısmının 'Yok olması' bu işi Rus istihbaratına kadar götürdü. Putin, FSB'ye direktif vererek operasyon başlatılması talimatını bizzt kendisi iletti.

Türk casus İHA'ları bizi izliyor! Yunan'da AKSUNGUR tedirginliği! Burada ama onu bulamıyoruz Türk casus İHA'ları bizi izliyor! Yunan'da AKSUNGUR tedirginliği! Burada ama... Haberi Görüntüle

TUTUKLAMALAR ARKA ARKAYA GELECEK

Direktif sonrasında aralarında iki savunma bakanlığı yardımcısının da bulunduğu beş üst rütbelik bakanlık yetkilisi tutuklandı. Şoygu'nun da görevden alınarak Rusya Güvenlik Konseyi Başkanlığı'na getirilmesi dikkat çekti. Elde edilen istihbarat bilgilerine göre FSB Direktörlüğü, savunma bakanlığının kontrolden çıktığını iddia ederken, sivil kökenli isimlerin bakanlıktaki görevlere atanması bekleniyor.

Bürokratik kaynaklar ise Ukrayna'da savaşan ordunun moralinin bozulmaması ve 'Büyük saldırı öncesi düzenin bozulmaması' adına operasyonların bir aylık bir sürece yayılacağı belirtiliyor. Bakanlıktaki 'Temizliğin' Rus tarihindeki en büyük askeri temizlik olacağını iddia eden kaynaklar, istihbarat yetkililerinin yıl sonuna kadar yüzlerce yetkilinin tutuklanabileceğini dile getirdi.

Habere Tepki Ver

1

1

4

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading