Yandex Metrica

İsveç Başbakan Yardımcısı Busch'tan nefret söylemi: İslam'a ve Müslümanlara öfke kustu

İsveç Başbakan Yardımcısı Busch'tan nefret söylemi: İslam'a ve Müslümanlara öfke kustu

İsveç Başbakan Yardımcısı Ebba Busch, Müslümanları ve şeriatı hedef aldı. Busch,  "İslam, İsveç kültürüne adapte olmalı. Şeriat konusu gelecek için bir değerler savaşı." ifadelerini kullandı.

Dünya

01.09.2024, 09:43

Polis nezaretinde defalarca Kur'an-ı Kerim yakılmasına müsaade eden İsveç'te Başbakan Yardımcısı Ebba Busch, İslam, Müslümanlar ve şeriat hakkında garip açıklamar yaptı. Ülkesinde bir televizyon kanalına konuşan Busch, şeriatı destekleyenlerin İsveç'e ve Avrupa'ya ayak basmaması gerektiğini söyledi.

Sosyal medyaya yaş sınırı geliyor! Seçimden önce yasalaşacak Sosyal medyaya yaş sınırı geliyor! Seçimden önce yasalaşacak Haberi Görüntüle

İSLAM VE ŞERİAT HAKKINDA HİÇBİR ŞEY BİLMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

İsveçli Başbakan Yardımcısı, "Şeriat hukukunun iyi bir fikir olduğunu düşünüyorsanız İsveç'te hoş karşılanmıyorsunuz. Şeriat hukukunun iyi bir fikir olduğunu düşünüyorsanız İsveç'e ve Avrupa'ya gelmeye çalışmamalısınız." dedi. Bu sözleriyle İslam ve şeriat hakkında hiçbir şey bilmediği ortaya çıkan Busch, ülkesinin ve Batı kültürünün çok övündüğü demokrasi ve ifade özgürlüğü konusundaki ikiyüzlülüğünü de ortaya koydu.

Şeriat konusunun gelecek için değerler savaşı olarak algılanması gerektiğini belirten Ebbas Busch, İslam'ın kendi kültürlerine adapte olması gerektiğini ve bunu yapamayan Müslümanların da ülkeyi terk etmesi gerektiği gibi skandal sözlere imza attı. "Şeriat hukukunun burada yeri yok" diyen Busch'a sosyal medyadan tepki yağdı.

Ne Harris ne Trump! Müslümanlar 3. yolu seçti: MAPAC ABD seçimlerinde Jill Stein'e destek verecek! Ne Harris ne Trump! Müslümanlar 3. yolu seçti: MAPAC ABD... Haberi Görüntüle

İSVEÇ'TE DEFALARCA POLİS KORUMASI ALTINDA KUR'ANI KERİM YAKILDI

28 Haziran 2023: Başkent Stockholm'de Kurban Bayramı 'nın birinci gününde Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim ateşe verildi.

14 Temmuz 2023: İsveç Parlamentosu önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakıldı.

20 Temmuz 2023: Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde yine polis koruması altında Kur'an-ı Kerim ateşe verildi.

30 Temmuz 2023: Bir kez daha İsveç Parlamentosu önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim ateşe verildi.

24 Ağustos 2023: Kur'an-ı Kerim, bu kez Stockholm Camisi önünde ateşe verildi.

3 Eylül 2023: Malmö'de polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ateşe verildi, engel olmaya çalışan 15 kişi gözaltına alındı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading