İtalya Başbakanı Meloni'den İsrail'e silah ambargosu: Her şeyi engelledik!

Avrupa Konseyi zirvesi öncesi, İtalya Senatosu'nda konuşan İtalya Başbakanı Meloni 7 Ekim'den bu yana İsrail'e silah ambargosu uyguladıklarını söyledi. 

Dünya

17.10.2024, 16:40

Perşembe günü yapılacak olan Avrupa Konseyi zirvesi öncesi İtalya Senatosu’ndaki bir tartışmada İtalya Başbakanı Giorgia Meloni , "7 Ekim’den sonra, İsrail’in Gazze saldırılarının başlamasının ardından hükümet tüm yeni ihracat lisanslarını derhal askıya aldı ve 7 Ekim'den sonra imzalanan anlaşmaları uygulamadı.” dedi. 

Katil İsrail, İran'a saldıracak mı? İşte muhtemel senaryolar Katil İsrail, İran'a saldıracak mı? İşte muhtemel senaryolar Haberi Görüntüle

"HER ŞEYİ ENGELLEDİK"

İsrail'e uygulanan silah ambargosuyla ilgili konuşan İtalya Başbakanı "Her şeyi engelledik. Hükümetimizin İsrail’e yönelik politikası Fransa, Almanya ve İngiltere’nin politikalarından çok daha kısıtlayıcı.” ifadelerini kullandı. 

Ortadoğu'daki çatışma fiyatları körükledi! Petrol piyasası tedirgin!  İsrail, İran'ın 'Petrol Adası' Kharg'ı mı vuracak? Ortadoğu'daki çatışma fiyatları körükledi! Petrol piyasası tedirgin! İsrail, İran'ın 'Petrol... Haberi Görüntüle

"İSRAİL'İN SALDIRILARI KABUL EDİLEMEZ"

Yaptığı kouşmada BM Lübnan Geçici Gücü’ne (UNIFIL) yönelik İsrail saldırılarını kınayan Meloni “Herhangi bir can kaybı veya büyük bir hasar olmasa bile İsrail’in UNIFIL’e yönelik saldırısının kabul edilebilir olduğunu düşünmüyorum.” dedi. 

En çok SİHA satan ülkeler belirlendi: Çin'i geride bırakan Türkiye kaçıncı sırada? En çok SİHA satan ülkeler belirlendi: Çin'i geride bırakan Türkiye... Haberi Görüntüle

"İTALYA HER ZAMAN FİLİSTİN DEVLETİNDEN YANA OLMUŞTUR"

Meloni, daha öncede  Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda "Başbakan'a sorular" oturumunda İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ifade ettiği "bağımsız Filistin devletinin kurulmasına" karşı olduğu hatırlatılarak, İtalya'nın bu konuya dair politikasına ilişkin bir soru üzerine Meloni, "İtalya, her zaman bir Filistin devletinden yana olmuştur. Bu nedenle, İsrail Başbakanı'nın bu konuyla ilgili ifade ettiği tutumu paylaşmıyorum." dedi.

Fransa Meclisi'nde Gazze ve Lübnan adımı: 'Bu böyle devam etmez' Fransa Meclisi'nde Gazze ve Lübnan adımı: 'Bu böyle devam etmez' Haberi Görüntüle

"GAZZE'YE YARDIM GÖTÜREN İLK ÜLELERDEN OLDUK"

Meloni, ayrıca Gazze'ye yardım götüren ilk ülkelerden biri olduklarını dile getirerek, Filistinli çocukların İtalya'daki hastanelerde tedavi edilmelerine yönelik bir çalışmalarının da olduğunu kaydetti.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading