Yandex Metrica

Sitede Ara

İtalya'da nükleer sesleri! O planları yeniden hayata geçirmek için adım atıyorlar

İtalya'da nükleer sesleri! O planları yeniden hayata geçirmek için adım atıyorlar

İtalya'da 1990'dan bu yana yasak olan nükleer enerji, yeniden ülke gündemine taşınıyor. Hükümet yetkilileri, nükleer enerjinin önemini vurgulayarak yeni adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Dünya

10.09.2024, 00:00

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma-Altyapı Bakanı Matteo Salvini, ülkesinin artık nükleer enerjiye karşı duramayacağını ifade etti. Salvini, hükümetin en önemli görevlerinden birinin nükleer enerji dosyasını yeniden açmak olduğunu vurguladı. Ambrosetti Forumu'nda konuşan Salvini, İtalyan halkının yeni bir referandumda nükleer enerjiye büyük ölçüde destek vereceğine inandığını belirterek "İtalya, artık nükleer enerjiye 'Hayır' diyemez. Hükümetimizin bu dosyayı yeniden başlatması gerekiyor. Enel gibi İtalyan şirketleri, nükleer enerji alanında yurtdışında çalışmalar yürütüyor ancak bunu kendi ülkemizde de gerçekleştirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Hulusi Akar AB ülkelerinin yüzüne konuştu: 'Adaletsizliğiniz sinir bozucu hale geldi' Hulusi Akar AB ülkelerinin yüzüne konuştu: 'Adaletsizliğiniz sinir bozucu hale... Haberi Görüntüle

ÜÇÜNCÜ NESİL REAKTÖRLER VE YABANCI ORTAKLIKLAR

Ekonomik kalkınma ve işbirliklerinden sorumlu İşletmeler ve Made in Italy Bakanı Adolfo Urso da aynı forumda yaptığı konuşmada, yabancı teknoloji ortaklıklarıyla İtalya’da üçüncü nesil nükleer reaktörler üretme konusunda çalışmalar yapıldığını açıkladı. Urso, bu iş birliğinin ülkeye nükleer teknolojide yeni bir dönemi başlatma fırsatı sunduğunu vurguladı.

Sudan'da kanlı saldırı: Pazar yerine bomba yağdı! 21 ölü 70'ten fazla yaralı Sudan'da kanlı saldırı: Pazar yerine bomba yağdı! 21 ölü 70'ten... Haberi Görüntüle

NÜKLEER ENERJİYE DÖNÜŞ İÇİN REFERANDUM GÜNDEMDE

Çevre ve Enerji Güvenliği Bakanı Gilberto Pichetto Fratin de 7 Eylül'de yaptığı açıklamada, nükleer enerji üretimi konusunda bir referandum düzenlenme ihtimalini dışlamadığını belirtti. Bakan Fratin, hükümetin yıl sonuna kadar nükleer enerjiye dönüşle ilgili yasa tasarısını hazırlamayı hedeflediğini açıkladı. Bu açıklama İtalya’nın enerji politikalarında köklü bir değişikliğe gitmeyi planladığını ortaya koydu.

Fransa'da PKK konseri! Türkiye aleyhine sloganlar atıldı Fransa'da PKK konseri! Türkiye aleyhine sloganlar atıldı Haberi Görüntüle

İTALYA'NIN NÜKLEER ENERJİ TARİHİ

İtalya, 1963-1990 yılları arasında nükleer enerji üretmiş, ancak 1987 yılında Çernobil felaketinin ardından yapılan referandumla nükleer santrallerini kapatma kararı almıştı. 1990 yılında nükleer enerji üretimini tamamen durduran İtalya, Avrupa'nın nükleer enerji üretmeyen büyük ekonomilerinden biri olarak dikkat çekiyor. 2011 yılında yapılan halk oylamasında da nükleer enerji yasağının devam etmesi kararı alınmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading