Yandex Metrica

İtiraf gibi sözler: İsrail, uçurumun eşiğine doğru gidiyor 1 yıl içinde çökecek

İtiraf gibi sözler: İsrail, uçurumun eşiğine doğru gidiyor 1 yıl içinde çökecek

İsrail'in uçurumun eşiğine doğru gittiğini belirten İsrailli emekli Tümgeneral Yitzhak Brik, Hamas ve Hizbullah'a karşı yıpratma savaşı devam ederse ülkesinin en fazla 1 yıl içinde çökeceği uyarısında bulundu.

Dünya

23.08.2024, 12:25

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor.

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan çocuk, kadın, yaşlı demeden herkesi öldüren İsrail güçleri, şu ana kadar 40 bini aşkın masum Filistinliyi katletti. 11 aydan bu yana Gazze'yi bombalayan İsrail ordusu, 90 binden fazla kişiyi de yaraladı.

Bebek katili Netanyahu, dünya kamuoyunun ateşkes çağırlarına kulağını tıkarken İsrailli emekli Tümgeneral Yitzhak Brik'ten dikkat çeken bir uyarı geldi.

Türkiye'nin yumuşak gücü Türk dizileri! Rus medyasında dikkat çeken analiz: Türkler Balkanlar'ı fethediyor! Türkiye'nin yumuşak gücü Türk dizileri! Rus medyasında dikkat çeken analiz:... Haberi Görüntüle

''ÇOĞU ASILSIZ''

Brik, Haaretz gazetesindeki yazısında, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın savaş boyunca yaptığı açıklamaların çoğunun asılsız olduğunun kanıtlandığını belirtti.

Yapılan açıklamalara tek tek örnekler veren Brik, "Gallant, Gazze kentinin karadan işgal edilmesinden sonra İsrail'in kentin tamamına ve tünellerine hakim olduğunu ve kısa sürede Hamas'ın teslim olacağını söyledi. Han Yunus'un işgalinden sonra Hamas'ın lideri Yahya es-Sinvar'ın tünellerde tek başına koştuğunu, adamları üzerindeki kontrolünü kaybettiğini ve birkaç gün içinde yakalanacağını iddia etti." ifadesini kullandı.

Gallant'ın bu açıklamalarla İsrail halkını yanılttığına dikkat çeken Brik, şunları kaydetti;

"Gallant, son zamanlarda uykusundan uyanmaya başladı. Meclis Dışişleri ve Savunma Komisyonunda Gazze'de tam zaferin saçmalık olduğunu açıkladı. Aynı şekilde Hamas ile esir takası anlaşmasına varılmaması durumunda bunun İsrail'i büyük tehlikeye atacak bölgesel bir savaş çıkarabileceğinin farkına varmaya başladı."

Soykırım ortaklarından çelişkili açıklamalar: Netanyahu, Biden yönetiminin ateşkes iddiasını reddetti Soykırım ortaklarından çelişkili açıklamalar: Netanyahu, Biden yönetiminin ateşkes iddiasını reddetti Haberi Görüntüle

''İSRAİL BİR YIL İÇİNDE ÇÖKECEK''

İsrail'in bir yıl içinde çöekeceğini belirten Brik, "Gallant, savaşın hedefinden saptığının, İsrail'in Gazze bataklığına saplandığının ve savaşın temel hedefini gerçekleştiremeden (Hamas'ın düşürülmesi) her geçen gün daha fazla asker kaybettiğinin farkına varmaya başladı. İsrail, uçurumun eşiğine doğru gidiyor. Hamas ve Hizbullah'a karşı yıpratma savaşı devam ederse en fazla 1 yıl içinde çöker. Batı Şeria ve İsrail içindeki saldırılar arttı, ekonomi çöküyor. İsrail, dışlanmış bir devlet haline geldi ve bu da ekonomik boykota ve silah sevkiyatının yasaklanmasına yol açtı. Ülkenin farklı kesimleri arasında artan nefret, ulusu içeriden yok etme tehdidi oluşturduğundan, toplumsal direncimizi de kaybetmeye başladık." değerlendirmesinde bulundu.

Apple Türkiye fiyatlarına zam geliyor! İphone 16 ile birlikte kur farklı ekleniyor! Apple Türkiye fiyatlarına zam geliyor! İphone 16 ile birlikte kur... Haberi Görüntüle

ESİR VE ATEŞKES MÜZAKERELERİ

Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen esir takası ve ateşkes müzakereleriyle ilgili de konuşan Brik, "İsrail'in daha önce ateşkes anlaşmasıyla gerçekleştirmesi mümkün olan şey, Netanyahu'nun yeni şartları nedeniyle artık imkansız hale geldi. Doha'daki müzakerelere katılanlar Netanyahu'nun ellerini, kollarını bağlaması nedeniyle manevra yapacak alan bulamadıklarını söylüyor. İsrail'in suikastlara başvurması tüm Orta Doğu'yu ateşe atma tehlikesi barındırıyor. Bu politikaya '3 yangın çıkarma sevdalısı: Netanyahu, Gallant ve Halevi' karar verdi. Sinvar ise yıpratma savaşının kendi çıkarına olduğunu biliyor. Bu nedenle şu an savaşı anlaşmaya tercih ediyor." dedi.

Netanyahu'nun insanlığını, ahlakını, değerlerini, kıstaslarını ve İsrail'in güvenliğine yönelik sorumluluk duygusunu kaybettiğininin altını çizen Brik, İsrail'i ancak onun ve arkadaşlarının değişmesinin kurtarabileceğini ifade etti.

Brik, İsrail'in varoluşsal bir yenilgi durumuna girdiğini ve yakında geri dönüşü olmayan bir noktaya gelebileceğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading