Yandex Metrica

İzmir'den sonra o ülkede milyonlarca ölü balık: Turizm büyük darbe aldı

İzmir'den sonra o ülkede milyonlarca ölü balık: Turizm büyük darbe aldı

İzmir Körfezi’nin ardından ölü balıklar bu kez Yunanistan'da görüldü. Yunanistan'ın Volos kenti limanına milyonlarca ölü balık kıyıya vurdu. Volos Belediye Başkanı Achilleas Beos, ölü balıklar nedeniyle kentte turizmin büyük darbe aldığını söyledi. 

Dünya

29.08.2024, 16:18

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde İzmir’in Bayraklı ilçesinde ölü balıklar sahile vurmuştu. Kıyıya vuran ölü balıklar çevre sakinleri arasında endişeye neden olmuştu.

Kentte 20 Ağustos'ta Bayraklı ilçesi Turan mevkisi sahiline ölü balıkların vurması ve kötü koku sorununun ortaya çıkması sonrası kirlilik kaynağının tespiti ve önüne geçilmesi için çalışmalar devam ederken bu kez bener görüntüler Yunanistan'da ortaya çıktı.

Soykırım çetesi dağılıyor! İsrail'de bir üst düzey istifa daha! 35 yıldır görevi yürütüyordu Soykırım çetesi dağılıyor! İsrail'de bir üst düzey istifa daha! 35... Haberi Görüntüle

TURİZM BÜYÜK DARBE ALDI

Yunanistan'ın Volos kenti limanına milyonlarca ölü balık vurdu. Söz konusu görüntüler komşu ülkede büyük paniğe yol açtı. Kıyıya vuran ölü balıklar nedeniyle kokunun dayanılmaz hale geldiği şehirde turizm büyük darbe aldı. Söz konusu görüntüler Yunanistan'da büyük tartışmaya neden olurken Volos Belediye Başkanı Achilleas Beos, yaptığı açıklamada Miçotakis hükümetini suçladı.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesinden Biden ve Harris'e tepki: Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesinden Biden ve Harris'e tepki: "Başsağlığı bile... Haberi Görüntüle

BELEDİYE BAŞKANINDAN HÜKÜMETE SUÇLAMA

Volos Belediye Başkanı Achilleas Beos, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti;

“Bu trajik bir olaydır. Kentin kuzeyindeki göl olan Carla'dan gelen milyonlarca ölü balık kıyılarımızı doldurdu ve turizme büyük bir darbe vurdu. İş profesyonellerin uğradıkları büyük maddi zararlardan sorumlu olanlara karşı toplu davalar açmalarının zamanı gelmiştir. Hiçbir mazeret yok. Bunun olacağını biliyorduk. Şahsen, Eylül 2023'ten bu yana Carla ve bunun sonucunda ortaya çıkan kirlilik hakkında savcılığa aylık rapor sunmuş ve Başbakanlığa mektupla bilgi vermiştim” 

Beos, yaşanan olay nedeniyle Yunan hükümetini suçladı.

100 değil 200 değil tam 400 gemi ve denizaltı suya indi! Okyanus'ta gövde gösterisi: Savaş öncesi son prova! 100 değil 200 değil tam 400 gemi ve denizaltı suya... Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU

Öte yandan Carla Gölü, daha önce 1962 yılında sıtmayla mücadele için kurutulmuştu. Geçen yıl bölgedeki sağanak yağışlar ve beraberinde gelen sel felaketi, gölün tekrar dolmasına neden olmuştu. Hatta normal boyutunun 3 katına çıkmasına neden olmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading