Yandex Metrica

Japonya pirinç kriziyle karşı karşıya! Deprem sonrası raflar boş kaldı!

Japonya pirinç kriziyle karşı karşıya! Deprem sonrası raflar boş kaldı!

Japonya'da geçtiğimiz aylarda yaşanan 7.1 büyüklüğündeki deprem ve yaşanan turist yoğunluğu nedeniyle ülkede pirinç kıtlığı başladı. Rafların bomboş kalmasından sonra müşterilere pirinç alımında sınırlama getirildi. 

Dünya

08.09.2024, 16:48

Asya ülkelerinin temel gıda maddelerinden olan pirinç Japonya'da artık bulunamıyor. Geçtiğimiz ay Japonya'da yaşanan deprem ve Shanshan Tayfunu sonrasında stoklar ciddi derecede azalırken, yaşanan turist patlaması nedeniyle ülkede pirinç bulmak zortlaştı. 

İsrail ile Hizbullah'tan karşılıklı saldırılar! Ölü ve yaralılar var İsrail ile Hizbullah'tan karşılıklı saldırılar! Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

DOĞAL AFETLER PİRİNÇ KITLIĞINA YOL AÇTI

Marketlerde pirinç rafları boşalırken,“Arz eksikliği nedeniyle pirinç satışı yapılamamaktadır” uyarıları yapıldı. Bazı marketlerde ise müşterilere pirinç alımında sınırlama getirildi. 

Tokyo'nun Ueno bölgesinde Türk restoranında çalışan Yakup Baran ülkede yaşanan pirinç kıtlığı nedeniyle işletmelerin olumsuz etkilendiğini belirtti. İşletmeci Yusuf Baran,  “Elinde stok olan yerler de 3-5 kilo veriyor. O da bize yetmiyor. Müşteriye ‘yok’ diyoruz” dedi.

Ay tutulması ne zaman olacak? Parçalı Ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? Ay tutulması ne zaman olacak? Parçalı Ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek... Haberi Görüntüle

'PİRİNÇSİZ HAYAT ÇOK ZOR'

Pirincin Japonya için önemli olan tarım ürünü olduğu ve hiçbir markette pirinç bulunmadığını belirten Ryu Wakayama, “Japonlar için pirinçsiz hayat çok zor” dedi. Yaşanan doğal afetler ve turist yoğunluğu nedeniyle Haziran 2024'e kadarki 1 yıllık sürede önceki yıla göre 110 bin ton artarak 7,02 milyon tona yükselmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading