Yandex Metrica

Sitede Ara

Joe Biden gözden mi düşüyor? Biden Hükümeti ile Teksas arasında sınır anlaşmazlığı krizi çıktı!

Joe Biden gözden mi düşüyor? Biden Hükümeti ile Teksas arasında sınır anlaşmazlığı krizi çıktı!

ABD Başkanı Joe Biden ön seçimler öncesi Teksas eyaleti arasında yaşanan sınır sorunu giderek büyüyor. Teksas sınırına kurulan dikenli tellerin kaldırılması kararını veren ABD Yüseksek Mahkemesi'ne, Cumhuriyetçi Teksas Valisi Gregg Abbott, ''işgal ediliyoruz'' diyerek tepki göstedi. Joe Biden'in ise ülkeyi yasa dışı göçe karşı savunmasız bıraktığı gerekçesiyle ABD'deki 25 eyalet ortak bildiri yayınladı. Oklahama Valisi Kevin Stitt ise Teksas'a destek için eyalet muhafızlarını bölgeye göndereceğini açıkladı. 

Dünya

01.02.2024, 12:15

Meksika'dan yasa dışı yollarla Amerikaya girmeye çalışan göçmen sorunu giderek büyüyor. Teksaas Valiliği yasa dışı göçmen sorunuyla müdahele ederken ABD Yüksek Mahkemesi ise sınırdaki dikenli tellerin kaldırılmasına karar verdi.  ABD'de bulunan 25 eyalet ise bu karar karşı çkarak ortak bildiri yayınladı. 

Pablo Escobar'ın su aygırlarına idam kararı verildi! Pablo Escobar'ın su aygırlarına idam kararı verildi! Haberi Görüntüle

25 VALİ YASA DIŞI GÖÇ SORUNUNUA DESTEK VERDİ

25 eyaletin Cumhuriyetçi Valileri ortak bildiride;  "Sınırın güvenliğini sağlamak için dikenli tel örgüler de dahil olmak üzere her türlü araç ve stratejiyi kullanma konusunda Vali arkadaşımız Greg Abbott ve Texas Eyaleti ile dayanışma içindeyiz" dedi.

Ancak Teksas Valisi mahkemenin verdiği kararı uygulamak istemediğini belirterek Meksika sınırındaki dikenli tellerin kaldırılmayacağını, yasa dışı göç için mecburi olduğunu vurguladı.

İran'dan Lübnan'daki saldırı için taziye: Bu kez intikam yemini etmedi İran'dan Lübnan'daki saldırı için taziye: Bu kez intikam yemini etmedi Haberi Görüntüle

OKLAHAMA VALİSİ'NDEN TEKSAS'A DESTEK

Kararı tanımayan Teksas Valisi sonrasında ise Oklahama Eyalet Valisi Kevin Stitt ise ABD ve Meksika arasındaki yasadışı göçmen girişlrini önlemek için eyalet özel muhafızlarını bölgeye gödnereceğini açıkladı.

Oklahama Valisi Stitt ise; “Teksas'ta 28 giriş noktası var. Bu giriş noktaları dışında herhangi bir yerden ülkeye girmenin yasadışı olduğu zaten federal bir yasa. Federal hükümetin, Biden'ın, jiletli telleri kesiyor olması hiç de mantıklı değil. Evet, ülkemizi istilaya karşı savunma hakkımız var. Yasadışı yollardan gelen 6 milyon insan varsa buna başka ne diyebilirsiniz ki?'' açıklamsımda bulundu.

Lübnan'da ikinci saldırı alarmı! Yetkililerden uyarı: 'Kablosuz cihazlardan uzak durun' Lübnan'da ikinci saldırı alarmı! Yetkililerden uyarı: 'Kablosuz cihazlardan uzak durun' Haberi Görüntüle
 
Asırlık insan sayısında dikkat çeken rekor! O ülkede 95 binden fazla kişi 100 yaş ve üzerinde! Asırlık insan sayısında dikkat çeken rekor! O ülkede 95 binden... Haberi Görüntüle

HÜKÜMET VE EYALETLER ARASINDAKİ SORUN BÜYÜYOR

Teksas eyaleti ve Adalet Bakanlığı arasında ise geçtiğimiz ay büyük bir sorun patlak vermiş, Teksas'a yasa dışı yollarla giren göçmenleri hapise atmaları halinde Teksas'taki eyalet yetkililerini dava edeceklerini vurgulamıştı. Teksas valisinin sınırlara bariyer inşa etmesine karşı çıkan Adalet Bakanlığı ise Vali Abbott'u devlete dava etti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading