Yandex Metrica

Joe Biden sonunda yarıştan çekildi! 'Tanrı isterse bırakırım' diyordu

Joe Biden sonunda yarıştan çekildi! 'Tanrı isterse bırakırım' diyordu

Dünyayı kendisinin yönettiği zanneden ve "Ancak Tanrı isterse yarıştan çekilirim" diyen ABD Başkanı Joe Biden, ağır zihinsel sorunları karşısında daha fazla direnemedi. Biden, başkanlık yarışından çekildi.   

Dünya

22.07.2024, 11:06

ABD Başkanı Joe Biden, kasım ayındaki seçimlerde aday olmayacak. Biden başkanlık yarışından çekildi. 

27 Haziran'da Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'la yaşadığı berbat tartışma performansının ardından Demokrat Parti içerisinde de tepki toplayan Biden, haftalardır kendisine yönelik yapılan 'çekil' baskısına direniyordu.

81 yaşındaki Biden, 50 yıllık siyasi kariyerine noktayı koyarak 2024 yarışından çekildi. 

Sosyal medya hesabında bir mektup yayınlayan Biden, adaylıktan çekildiğini duyurarak görev süresinin geri kalanında başkan olarak görevlerini yerine getirmeye odaklanacağını belirtti. 

Son başkanlık döneminde ABD'nin büyük ilerlemeler kaydettiğini ileri süren Biden, "Demokrasimizi muhafaza ettik ve koruduk. ABD Başkanı olarak görev yapmak benim için bir onurdur. Tekrar seçim için yarışma niyetindeydim. Ancak partim ve ülkem adına geri çekilmenin en doğrusu olacağına karar verdim" ifadelerini kullandı. 

Joe Biden, İsrail'in Gazze'de yürüttüğü soykırıma ortak olan Amerikan başkanı olarak tarihe geçti.

Kararı hakkında gelecek günlerde halka sesleneceğini ifade eden Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e de "olağanüstü ortaklığı" için teşekkürlerini iletti.

Biden, Amerikan halkına da güveni ve inancı için teşekkür ederek "Amerika birlik olduğu müddetçe başaramayacağı hiçbir şey yok" dedi.

Televizyonda milyonlarca Amerikalının izlediği tartışma programında cümleleri bitirmekte zorlanan, çevresine boş bakışlar atan, cevap verirken sık sık tökezleyen ve daha birkaç gün önce bir davetli kadını eşiyle karıştıran Biden, ağır zihinsel sorunlarını uzun süredir dışa vuruyordu. 

Demokrat Parti üyesi eyalet valileri de son birkaç haftadır Joe Biden'a açıkça 'çekil' çağrısı yapıyordu. Partisinden gelen baskılara bir süredir direnen Biden, yarış inadını bir adım öteye götürdü ve kendisinin 'dünyayı yönettiğini', dolayısıyla yarıştan ancak Tanrı isterse çekileceğini söylemişti. 

Kulvar dışı kalması için Biden'ın Tanrısıyla irtibat kurmasına gerek kalmadı. Yeryüzünü Üçüncü Dünya Savaşı'nın eşiğine getiren Biden, yarıştan çekildi. Şimdi Demokrat Parti'nin Biden'ın yerine Trump'a karşı yarışması için yeni bir isim belirlemesi bekleniyor. 

Ukrayna'da bir F-16 düştü: ABD'den alınan savaş uçakları ilk kez bu hafta kullanılmıştı Ukrayna'da bir F-16 düştü: ABD'den alınan savaş uçakları ilk kez... Haberi Görüntüle

KREMLİN TEMKİNLİ YAKLAŞTI

Moskova, Joe Biden'ın yarıştan çekilmesine temkinli yaklaştı. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daha önce Rusya için öngörülebilir aday olarak Biden'ın tercih edilebilir olduğunu söylediğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Seçimlere hâlâ 4 ay var ve bu, birçok şeyin değişebileceği uzun bir dönem. Sabırlı olmak ve bundan sonra ne olacağını dikkatle izlemek gerekiyor. Önceliğimiz, özel askeri operasyonun hedeflerine ulaşmaktır." 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading