Yandex Metrica

Joe Biden'ın yerine kim aday olacak? İşte daha şimdiden öne çıkan 5 isim

Joe Biden'ın yerine kim aday olacak? İşte daha şimdiden öne çıkan 5 isim

ABD Başkanı Joe Biden'ın yarıştan çekildiğini açıklamasının ardından gözler Donald Trump'ın karşısına sandıkta kimin çıkacağına çevrildi. Demokrat Partililerin önemli bir kısmı, Trump'ı yenebilecek yegâne kişinin Barack Obama'nın karısı Michelle Obama olduğunu düşünüyor. 

Dünya

22.07.2024, 11:12

Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesi sonrası gözler Donald Trump'ın karşısına kimin çıkacağına çevrildi. Biden, yardımcısı Kamala Harris'i desteklediğini açıklasa da Demokrat Parti'de Harris'in adaylık şansı zor görünüyor. 

Nitekim Harris'in Biden'ın yerine yarışa gireceği söylentisi Trump tarafından alaya alındı. Paylaştığı mesajda Trump, kasım seçimlerinde Kamala Harris'i yenmesinin Biden'ı yenmekten daha kolay olacağını ifade etti. 

Yaptığı ilk açıklamada ABD Başkanı Biden'a liderliği için teşekkürlerini ileten Kamala Harris, "Biden, özverili ve vatansever bir şekilde tüm hayatı boyunca ne yaptıysa onu yapmaya devam ediyor: Amerika'yı ve halkını her şeyden üstün tutuyor" ifadelerini kullandı.

Harris, Biden'ın onayı ve desteğini almış olmaktan gurur duyduğunu vurgulayarak, "Adaylığı hak etme ve kazanma niyetindeyim" dedi. 

Joe Biden ve Kamala Harris

Jamaika göçmeni bir baba ve Hindistan göçmeni bir annenin çocuğu olan 59 yaşındaki Harris, yerel savcılıktan Kaliforniya eyalet başsavcılığına, ardından ABD senatörlüğüne yükseldi. Sıkı bir siyonist olan Harris, 2020'den beri Biden'ın başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. 

Kamala Harris, Biden ve ona bağlı bazı medya kuruluşlarının desteğini alsa da Amerikalıların gözünde bir 'kaybeden.'

Anketler, Harris hakkında olumlu görüş bildirenlerin oranının toplumda yüzde 29'u geçmediğini gösteriyor. Katılımcıların yüzde 49'u Harris ile ilgili olumsuz kanıya sahip. 

Onlarca F-35'i havaya uçuracaklar! Avrupa'daki ABD üslerinde kırmızı alarm! Sabotaj planı devrede Onlarca F-35'i havaya uçuracaklar! Avrupa'daki ABD üslerinde kırmızı alarm! Sabotaj... Haberi Görüntüle

LGBT MİLİTANI NEWSOM ÖNE ÇIKABİLİR

Joe Biden'ın yerine ismi geçen bir başka aday 56 yaşındaki Kaliforniya Valisi Gavin Newsom. Demokrat Parti'nin köklü isimlerinden Newsom, Joe Biden'a 'yarıştan çekil' baskısı yapmaya yanaşmadı ve Kamala Harris'e karşı da açık bir yarışa girmeyeceğini söyledi. 

Gavin Newsom

Siyasete atılmadan önce restoran ve otel işleten Newsom, San Fransisco Belediye Başkanı iken o dönem eyalet yasalarına aykırı olarak 'eşcinsel evlilik lisansları' dağıtmaya başlamıştı. Ulusal ölçekte ilgi odağı olmayı başaran Newsom, kısa sürede LGBT lobisinin efendileri tarafından baştacı edildi. 

Belediye başkanlığından 2019 yılında Kaliforniya Valiliği'ne terfi eden Newsom, parti içinde güçlü bir ses ve yetenekli bir tartışmacı olarak tanınıyor.

Fakat LGBT destekçisi Newsom'u rakipleri genellikle evsizler (homeless), uyuşturucu batağı, yasadışı göç, güvenlik boşluğu ve yüksek vergi gibi konularda çokça sıkıştırıyor. 

Bilim adamlarından büyük keşif! Dünyanın yarısı büyüklüğüne dev göl keşfedildi! Bilim adamlarından büyük keşif! Dünyanın yarısı büyüklüğüne dev göl keşfedildi! Haberi Görüntüle

KÜRTAJ HAKKI FENOMENİNİN ADAYLIK KORKUSU

Joe Biden'ın yerine düşünülen diğer isim Gretchen Whitmer. Michigan Valisi Whitmer, Demokrat Parti'de popüler isimlerden biri. Kürtaj hakkının sıkı bir destekçisi olan Whitmer, başkan adaylığı için öne çıkmaya pek hevesli görünmüyor.

Gretchen Whitmer
 

Geçtiğimiz günlerde "Joe Biden çekilirse aday olmayı düşünür müsünüz?" sorusuna Whitmer, "Hayır" cevabı vermişti. 

Ülke seferber oldu! Tek bir iz yok: 22 kişiyi taşıyan helikopter ortadan kayboldu! Ülke seferber oldu! Tek bir iz yok: 22 kişiyi taşıyan... Haberi Görüntüle

BAY 'İŞLERİ HALLET' İÇİN FIRSAT DOĞDU

Demokrat Parti kulislerinde adı geçen bir diğer isim Pensilvanya Valisi Josh Shapiro. "İşleri hallet" sloganıyla ünlenen Shapiro, 2028 yılı için adaylık düşündüğünü açıklayan birkaç isimden biri. 

Joe Biden ve Josh Shapiro

Biden'ın Trump'la TV tartışmasında çok kötü performans sergilediğini açık biçimde dile getiren Demokrat Partililer arasındaki Shapiro, "Ancak Trump çok kötü bir başkandı. Demokratlar endişelenmeyi bırakıp çalışmaya başlamalı" demişti. 

Shapiro'nun adaylık için kolları sıvayacak başlıca isim olduğu belirtiliyor. 

Amerikan garnizonu Yunanistan'a şok: Türkiye Makedonya'ya silah sevk ediyor Amerikan garnizonu Yunanistan'a şok: Türkiye Makedonya'ya silah sevk ediyor Haberi Görüntüle

YENİ PROJE MICHELLE OBAMA OLABİLİR AMA...

Demokrat Parti'de Trump'ın karşısına çok popüler bir isimle çıkılmasını isteyen ciddi bir kitle mevcut. Bu kesim, eski başkan Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'yı öne çıkarmaya çalışıyor. 

Joe Biden'ın yarıştan çekildiğini açıklamasının ardından Michelle Obama ismi sosyal medyada da ana gündem maddesi oldu. Ipsos araştırma kurumunun yaptığı bir anket, Trump'ı kesin olarak yenme potansiyeli taşıyan tek muhtemel adayın Michelle Obama olduğunu söylüyor. 

Michelle Obama

Demokrat Partililere göre, Obama'nın aday olması halinde ona Trump'a soğuk bakan Cumhuriyetçi Parti mensupları da oy verebilir. 

Eski First Lady, ocak ayında NBC News'a yaptığı açıklamada 2024 seçimlerinde aday olmayı planlamadığını söylemişti. Başkan adaylığına en büyük engel olarak ise Michelle Obama'nın politikaya isteksizliği görülüyor. 

Buna ilişkin bir belgeselde itiraflarda bulunan Obama, "Politika zordur. Bu işe giren insanlar... Bunu istemek zorundasınız. Ruhunuzda olmalı, çünkü bu çok önemli. Benim ruhumda bu yok" demişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading