Yandex Metrica

KAAN Çin medyasını kasıp kavurdu: Gerçek bir 5. nesil savaş uçağı

2028 yılında hava kuvvetlerine teslim edilecek olan KAAN, dünya medyasında ilgi görmeye devam ediyor. Çin ordu gazetesi, Türkiye’nin 5'inci nesil savaş uçağı projesini derinlemesine ele aldığı bir makale yayınladı. Söz konusu makalede, F-35 projesinden çıkarılmasının Türkiye’yi kendi savaş uçağını geliştirmede daha azimli hale getirdiği ifade edildi.

Dünya

23.08.2024, 17:34

Hatırlanacağı gibi Milli muharip uçak KAAN, ilk uçuşunu 21 Şubat tarihinde yapmıştı. Uçuş öncesinde fırlatma koltuğu testleri, tam boy statik testi, kontrol yüzeylerinin atalet ve statik testleri, iniş takımı düşürme testleri, sistem entegrasyon laboratuvarında aviyonik sistem testleri, yakıt testleri gibi aşamaları tamamlayan KAAN, son olarak pistte yavaş ve hızlı taksi testlerini gerçekleştirmişti.

21 Şubat 2024 tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştiren Milli Muharip Uçak KAAN ile Türkiye, 5. nesil uçak üretebilen 5 ülkeden biri olacak. KAAN, insansız hava araçları, havadan ihbar, kontrol gibi platformlar ve tedarik edilmesi planlanan diğer unsurlarla ortak çalışabilecek.

İlk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren ve 2028 yılının sonunda envantere kaltılması beklenen milli muharip savaş uçağı dünya medyasının manşetlerini süslemeye devam ediyor.

Paylaştığı fotoğraf alay konusu oldu, görevden alındı! ABD'li komutanın hatası viral oldu! Paylaştığı fotoğraf alay konusu oldu, görevden alındı! ABD'li komutanın hatası... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE'Yİ AZİMLENDİRDİ''

Çin ordu gazetesi, Türkiye’nin 5'inci nesil savaş uçağı projesini derinlemesine ele aldığı bir makale yayınladı. 

Söz konusu makalede ‘Türkiye’nin 5. Nesil Uçağı KAAN'ın AR-GE’sinin Başlangıcı ve Sonu’ başlığı tercih edildi.

Makalede, ayrıca Türkiye'nin milli muharip uçağının geliştirilme sürecine derinlemesine yer verilirken şu yorum yapıldı;

"ABD’nin Türkiye’yi F-35 savaş uçağı projesinden çıkarması, Türkiye’yi savaş uçağı geliştirmede azimlendirdi"

Türkiye'nin savunma sanayiinin dışa bağımlılığının 2002'de yüzde 80 iken bugün bu oranın yüzde 20'ye gerilediğine dikkat çekildi.

10 20 30 değil tam 50 adet Leopard envantere giriyor! 13 yıl sonra bir ilk: Savaşa hazırlık 10 20 30 değil tam 50 adet Leopard envantere giriyor!... Haberi Görüntüle

''GERÇEK BİR 5. NSİL SAVAŞ UÇAĞI''

Söz konusu yazıda, KAAN'’ın beşinci nesil savaş uçağı özelliklerinin hepsine sahip olduğu da ifade edildi. 2028 yılında envantere girecek olan savaş uçağından övgüyle söz edilirken ''Süper manevra, süpersonik seyir, radar gizliliği ve süper algılama kabiliyetlerini taşıyan harika bir proje. Kaan gerçek bir 5'inci nesil savaş uçağı olarak adlandırılabilir" yorumunda bulunuldu.

Yazının son kısmında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Türkiye 5'inci nesil savaş uçağı üretiminde kritik bir eşiği daha aştı. Dünyada 5'inci nesil savaş uçağı kulübüne giren az sayıda ülkeden biri olmak Türk halkını mutlu ediyor" değerlendirmesi yapıldı.

Ukrayna'nın Kursk'taki işgali devam ediyor: 600'den fazla Rus askeri esir alındı Ukrayna'nın Kursk'taki işgali devam ediyor: 600'den fazla Rus askeri esir... Haberi Görüntüle

KAAN'IN ÖZELLİKLERİ

Tasarım ve imalatıyla milli olan KAAN'ın kanat açıklığı 14, yüksekliği 6, uzunluğu ise 21 metre. Kokpiti ise tek kişilik. Çift motoru, yüksek manevra kabiliyeti, radara düşük görünürlüğü, gövde içi silah taşıyabilmesi ve elektronik harp kabiliyeti de KAAN'ın dikkat çeken özelliklerinden.

 

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading