Yandex Metrica

KAAN vs KF-21! O ülke korkudan Güney Kore'ye sığındı: Gökyüzünde büyük savaş hazırlığı

KAAN vs KF-21! O ülke korkudan Güney Kore'ye sığındı: Gökyüzünde büyük savaş hazırlığı

Malezya'da yükselen KAAN seseleri sonrası Güney Kore, Filipin Hava Kuvvetleri’ne (PAF) 10 adet KF-21 Boromae Block I savaş uçaklarının tedariki dahil çok yönlü bir paket teklifinde bulundu.

Dünya

09.09.2024, 19:47

Petrol ve doğalgaz rezervinin yoğun olduğu Güney Çin Denizi'nde, Çin, Tayvan, Vietnam, Kamboçya, Filipinler, Malezya ve Brunei'nin bölgedeki gerilimi yıllardır devam etmekte.

Bölgede dinmek bilmeyen gerilim nedeniyle Türkiye'nin kapısını çalmayı planlayan Malezya, TUSAŞ üretimi Milli Muharip Uçak KAAN'ı gündemine aldı. Bu gelişme sonrası bölgede tedirginlik artarken Güney Kore'den Filipinler'e sürpriz bir teklif geldi. 

Malezya'da yükselen KAAN sesleri, Çin Denizi'ndeki bulunan diğer ülkeleri panikletmeye yetti. Filipinler KAAN korkusundan ABD'ye askeri üs sağlamayı durdurduğunu açıkladı.

Afganistan ile Pakistan arasında sınır çatışması: Ağır silahlar devrede! Afganistan ile Pakistan arasında sınır çatışması: Ağır silahlar devrede! Haberi Görüntüle

KAAN'IN ADI YETTİ

Güney Kore, MMU Kaan'ın Asya kıtasında bazı ülkeler tarafından gündeme alınması sonrası Filipinler'e flaş bir teklifte bulundu.

Asya ülkesi Filipin Hava Kuvvetleri’ne (PAF) 10 adet KF-21 Boromae Block I savaş uçaklarının tedariki dahil çok yönlü bir paket teklifinde bulundu.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Filipinler, KF-21 savaş uçağı geliştiricisi KAI’ye uçak için bilgi talebi iletmişti. KAI’nin Uluslararası İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Shin Dong Hak, Filipinler’in bu talebi üzerine yanıt hazırlayacaklarını ifade etmişti. 

Army Recognition tarafından yapılan habere göre, Korea Aerospace Industries (KAI) hava muharebe yeteneklerini geliştirme yönündeki devam eden çabalarının bir parçası olarak Filipin Hava Kuvvetleri’ne (PAF) yeni bir teklif sunduğunu bildirdi.

ABD, kediye ciğer emanet etti! Gazze'ye gönderilecek yardımlar İsrailli yetkililere teslim edildi ABD, kediye ciğer emanet etti! Gazze'ye gönderilecek yardımlar İsrailli yetkililere... Haberi Görüntüle

GÜNEY KORE'DEN SÜRPRİZ TEKLİF

KAI yetkilisiyle yapılan bir röportajda, Güney Koreli şirketin 12 yeni FA-50 Block 20 Fighting Eagle hafif taarruz uçağının ihracatını, PAF’ın mevcut 12 FA-50PH filosunun yükseltilmesini ve PAF’ın gereksinimlerini karşılamak için KF-21 Boramae savaş uçaklarının potansiyel satışını içeren çok yönlü bir paket teklif ettiği ortaya çıktı. Bu teklif, yaklaşık 61,2 milyar PHP bütçe tahsisine sahip olan PAF’nin Çok Rollü Savaş Uçağı (MRF) satın alma aşaması tarafından belirlenen parametrelerle uyumludur.

Mevcut bütçe kısıtlamaları altında KAI, Entegre Lojistik Destek (ILS) dahil olmak üzere KF21 Blok I’in 10 adet satın alınmasının 1. aşama bütçesi dahilinde mümkün olabileceğini tahmin ediyor. KAI ayrıca, uçağın yeteneklerini daha geniş bir hava-yer görevleri yelpazesini içerecek şekilde genişletecek olan KF-21 Block II’ye yönelik yükseltmelerin 2028’e kadar kullanılabilir hale gelmesinin beklendiğini belirtti. Anlaşılan şartlara bağlı olarak, PAF bu Block II yükseltmelerini Kore Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri (ROKAF) ile aynı zaman diliminde alabilir.

Güney Kore hükümeti, PAF tarafından tedarik edilirlerse KF-21’lere destek garantisi vermeye hazır olduğunu ifade etti. Filipin Ulusal Savunma Bakanlığı (DND), 40 yeni çok amaçlı savaş uçağı edinme planında finansman kısıtlamalarının önemli bir faktör olmaya devam ettiğini kabul etti. Bu finansal hususlar göz önüne alındığında, DND ve PAF, Filipin hükümeti özel finansman düzenlemeleri gerektirmeden bu aşamayı finanse edebileceğinden, Çok Amaçlı Savaş Uçağı (MRF) edinme programının 1. aşamasına geçmeyi önceliklendirebilir.

Türkler her yerde! ASELSAN'ın Üsküp turu Yunan'ı kızdırdı: Ankara Balkanlara sızıyor Türkler her yerde! ASELSAN'ın Üsküp turu Yunan'ı kızdırdı: Ankara Balkanlara... Haberi Görüntüle

KF-21’İN ÖZELLİKLERİ

Mürettebat: 1 veya 2

Uzunluk: 16,9 metre (55,4 ft)

Kanat açıklığı: 11,2 metre (36,7 ft)

Yükseklik: 4,7 metre (15,4 ft)

Kanat alanı: 46,5 metrekare (501 ft2)

Boş ağırlık: 11.800 kilogram (26.015 lb)

Brüt ağırlık: 17.200 kilogram (37.920 lb)

Maksimum kalkış ağırlığı: 25.400 kilogram (55.997 lb)

Motor: 2 × F414-GE-400K/EPE turbofan

Zombi ekspresi değil! ABD sokakları: Uyuşturucu gençlerin beyinlerini ele geçirdi Zombi ekspresi değil! ABD sokakları: Uyuşturucu gençlerin beyinlerini ele geçirdi Haberi Görüntüle

KAAN’IN ÖZELLİKLERİ

Mürettebat: 1

Uzunluk: 21 metre (69 ft)

Yükseklik: 6 metre (20 ft)

Kanat açıklığı: 14 metre (46 ft)

Güç kaynağı: 2 × General Electric F110-GE-129 artyakıcı turbofan(Sadece prototipler için)

Artyakıcı olmadan itki gücü: 2 × 17.155 pound-kuvvet (76 kN)

Artyakıcı ile itme gücü: 2 × 29.400 pound-kuvvet (131 kN)

Azami hız: Mach 1,8 (2.210 km/sa; 1.190 kn)

Servis tavanı: 55.000 fit (17.000 m)

G limiti: +9g / -3,5g

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading