Kaçak altın madeninde felaket: 15 kişi feci şekilde öldü

Kaçak altın madeninde felaket: 15 kişi feci şekilde öldü

Endonezya'nın Batı Sumatra eyaletinde izinsiz faaliyet gösteren bir altın madeninde meydana gelen toprak kaymasında 15 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi halen kayıp.

Dünya

27.09.2024, 15:33

Endonezya'nın Batı Sumatra eyaletinde izinsiz olarak işletilen bir altın madeninde toprak kayması meydana geldi. Yerel yetkililer, olayda 15 kişinin hayatını kaybettiğini ve birçok kişinin halen toprak altında olduğunu bildirdi. Afet, Batı Sumatra'nın Solok bölgesinde meydana geldi.

Yapay zeka felaketi getiriyor! Uzmanlar kullanıcıları uyardı! Dünyayı alt üst ediyor! Yapay zeka felaketi getiriyor! Uzmanlar kullanıcıları uyardı! Dünyayı alt üst... Haberi Görüntüle

KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Batı Sumatra Eyaleti Afet Yönetim Birimi Başkanı Irwan Effendoi, olayla ilgili yaptığı açıklamada, bölgedeki kaçak madende çalışan işçilerin toprak ve çamur yığınları altında kaldığını belirtti. Effendoi, şu ana kadar 3 kişinin kurtarıldığını, ancak toprak altında yaklaşık 25 kişinin daha olabileceğini düşündüklerini söyledi.

Kurtarma ekipleri, zorlu koşullara rağmen arama çalışmalarını sürdürüyor. Yoğun yağışların etkisiyle meydana gelen toprak kayması, kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor.

Halka giderek genişliyor: Bir ülke daha İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olma bildiriminde bulundu Halka giderek genişliyor: Bir ülke daha İsrail aleyhine açılan soykırım... Haberi Görüntüle

KAÇAK MADENCİLİK SORUNU

Endonezya'da kaçak madencilik faaliyetleri, özellikle altın gibi değerli madenlerin bulunduğu bölgelerde yaygın bir sorun haline gelmiş durumda. İzinsiz olarak faaliyet gösteren bu madenlerde güvenlik önlemlerinin eksikliği, sıklıkla ölümcül kazaların yaşanmasına neden oluyor. Batı Sumatra'da yaşanan bu son felaket de kaçak madenciliğin tehlikelerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yerel yetkililer, bölgedeki kaçak madencilik faaliyetlerine karşı daha sıkı denetimler yapılması gerektiğini vurgularken, mağdurların aileleri kurtarma çalışmalarının hızlandırılması çağrısında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading