Yandex Metrica

Kadın haklarına ağır darbe! Bir yasak daha geldi: Kamusal alanda yüzlerini göstermek ve konuşmak yasak!

Kadın haklarına ağır darbe! Bir yasak daha geldi: Kamusal alanda yüzlerini göstermek ve konuşmak yasak!

Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban, kadınların üzerinde kurduğu baskılara bir yenisini daha ekledi. Ülke yönetimi kadınların artık kamusal alanda yüzlerini gizleme zorunluluğu ve konuşmamasını gerektiren yasal düzenleme getiriyor.

Dünya

01.09.2024, 21:00

2021 yılında Afganistan'da yönetime el koyan Taliban, kadınlara yönelik kısıtlamalarına bir yenisini daha ekledi. 

Yagi Tayfunu'nda ölenlerin sayısı 233'e yükseldi Yagi Tayfunu'nda ölenlerin sayısı 233'e yükseldi Haberi Görüntüle

KADINLARA KONUŞMAMA YASAĞI GELDİ

Taliban hükümeti, kadın sesini potansiyel ahlaksızlık kategorisine alarak artık kamusal alanlarda konuşmamaları konusunda yasak getirdi. Ayrıca kadınların evleri dışında hiçbir şekilde yüzlerini açmayacağı, 'ahlak ve erdem' yasaları kapsamında yasakların devam edeceğini duyurdu.

Hükümeti ele geçiren Taliban, Ahlak ve Erdem Bakanlığı kurmuş, kadın ve kız çocuklarını sosyal hayattan izole etmişti. 

Taylor Swift ABD seçimlerinde rengini belli etti! Hangi adayı destekleyeceğini açıkladı! Taylor Swift ABD seçimlerinde rengini belli etti! Hangi adayı destekleyeceğini... Haberi Görüntüle

TALİBAN HÜKÜMETİ'NDEN KADIN MÜCADELESİ

Kadınların var olmasına karşı mücadele veren Taliban hükümeti, kadınların haklarını birer birer ellerinden almaya devam ediyor. 2021 Eylül ayında kız çocuklarının yalnızca 6'ıncı sınıfa kadar okutulması zorunluluğu getirilmiş, kadınların yanlarında erkek olmadan dışarıya çıkmamasını ve iş hayatından men edilmeleri sağlanmıştı. 

USS Theodore Roosevelt pasifik yolunda! ABD uçak gemisini Ortadoğu'dan çekti: Alman Donanması eskortluk yapacak USS Theodore Roosevelt pasifik yolunda! ABD uçak gemisini Ortadoğu'dan çekti:... Haberi Görüntüle

DÜNYA SESSİZ

Taksicilerde yanında bir erkek olmayan kadını aracına aldığı takdirde cezalandırılacak. Afgan insan hakları aktivisti Fawzia Koofi ise hükümetin kadınları silmek için tasarladığı yeni yasaya dünyanın ses çıkartmadığını belirterek, “Tüm dünya bu normalmiş gibi davranıyor. Yaşananlara çok az tepki gösterildi ve Taliban bu kayıtsızlıktan cesaret alıyor. Hedef aldıkları sadece kadınlar değil, tüm insanlardır. Sorumlu tutulmaları gerekiyor.” dedi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading