Yandex Metrica

Kamala Harris resmen başkan adayı oldu! 'Çelişkili' Gazze açıklaması ise büyük tepki gördü

Kamala Harris resmen başkan adayı oldu! 'Çelişkili' Gazze açıklaması ise büyük tepki gördü

Demokrat Parti'nin 'tartışmalı' kongresinde ABD başkan adaylığı resmen kabul edilen Kamala Harris, "Tüm Amerikalıların başkanı olacağıma söz veriyorum" dedi. Filistinlilerin konuşmasına engel konulan kongrede Harris, "İsrail'in kendini savunma hakkını her zaman savunacağım ve İsrail'in kendini savunma kabiliyetine sahip olmasını sağlayacağım" ifadelerini kullandı.  

Dünya

23.08.2024, 13:20

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Chicago kentindeki United Center Spor Salonu'nda düzenlenen Demokrat Parti Kongresi'nin 4. gününde ABD başkan adaylığını resmen kabul etti.

"Herhangi bir partinin ya da hizbin üyeleri olarak değil, Amerikalılar olarak ileriye doğru yeni bir yol çizmek için bir şans var" diyen Harris, "Bu geceyi izleyenler arasında çeşitli siyasi görüşlere sahip insanlar olduğunu biliyorum. Ve şunu bilmenizi istiyorum. Tüm Amerikalıların başkanı olacağıma söz veriyorum" şeklinde konuştu.

Kim gemileri yaktı! Nükleer cephane genişleyecek: Ordumuz tamamen savaşa hazır Kim gemileri yaktı! Nükleer cephane genişleyecek: Ordumuz tamamen savaşa hazır Haberi Görüntüle

TRUMP'A ELEŞTİRİ

Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ı sert şekilde eleştiren Harris, Trump için "Pek çok açıdan ciddiyetsiz bir adam" dedi. "Ancak, Donald Trump'ı yeniden Beyaz Saray'a oturtmanın sonuçları son derece ciddi olur" uyarısında bulunan Harris, "Sahip olacağı gücü düşünün. Özellikle de ABD Yüksek Mahkemesi'nin cezai kovuşturmadan muaf olacağına hükmetmesinden sonra" şeklinde konuştu.

Soykırımcılar Ayşenur Ezgi Eygi'yi katletmişti! ABD'den şehit olan Türk kızı için flaş talep Soykırımcılar Ayşenur Ezgi Eygi'yi katletmişti! ABD'den şehit olan Türk kızı... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İ DESTEKLEYECEĞİNİ İLAN ETTİ

Konuşmasında dış politika hedeflerine de değinen Harris, Gazze'deki savaşı durdurmaya çalıştıklarını söyledi. "Gazze'deki savaşla ilgili olarak Başkan Biden ve ben gece gündüz çalışıyoruz. Çünkü şimdi bir rehine anlaşması ve ateşkes anlaşması yapmanın tam zamanı" diyen Harris, "Açık konuşmama izin verin. İsrail'in kendini savunma hakkını her zaman savunacağım ve İsrail'in kendini savunma kabiliyetine sahip olmasını sağlayacağım" ifadelerini kullandı.

Dünya tarihini değiştirecek keşif! Firavun'a ait 3000 yıllık askeri kışla ve depo keşfedildi! Dünya tarihini değiştirecek keşif! Firavun'a ait 3000 yıllık askeri kışla... Haberi Görüntüle

FİLİSTİN'E DESTEK GÖSTERİLERİ DÜZENLENDİ

Kongrenin yapıldığı Chicago ise Filistin'e destek gösterilerine sahne oldu. 

Çok sayıda Filistin destekçisi taşıdıkları dövizler, açtıkları pankartlar ve attıkları sloganlarla Filistin'e destek olurken işgalci İsrail'e lanet okundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading