Yandex Metrica

Kamikaze dron helikopter düşürdü! Taarruz birlikleri Rus kenti Kursk'a doğru ilerliyor

Sınırdaki Vovçansk-Harkov hattında Ukraynalıları sıkıştıran Rusya, sürpriz darbeyi biraz daha kuzeydeki Sumi bölgesinden yedi. Hudut hattını geçen Ukrayna askerleri Rus kenti Kursk'a doğru ilerliyor. Saldırıyı doğrulayan Moskova, sabotajcıların imha edilmekte olduğunu duyurdu.

Dünya

08.08.2024, 01:50

Ülkenin kuzeydoğusunda Vovçansk-Harkov hattında Rus birliklerini durdurmayı başaran Ukrayna askerleri, bölgenin daha da kuzeyindeki Sumi oblastından karşı saldırıya geçti. Sınırı aşarak Rus topraklarına giren Ukraynalılar, Kursk istikametine doğru ilerlemeye başladı. 

Kiev yönetiminden yahut istihbarat kurumlarından taarruza yönelik bir açıklama henüz yapılmazken, Rusya Savunma Bakanlığı'nın konuya ilişkin paylaşımı, şok baskının kapsamlı olduğunu ortaya koydu. 

Piri Reis dünya medyasında! ABD basını Türkiye'nin deniz gücünü analiz etti: Bir sonraki denizaltı güç merkezi olabilir Piri Reis dünya medyasında! ABD basını Türkiye'nin deniz gücünü analiz... Haberi Görüntüle

RUSYA: 50 ZIRHLI ARAÇ VURDUK 

Rus istihbarat kurumu FSB'nin gece boyunca sınır hattında Ukraynalılarla çatıştığını belirten Kremlin yönetimi şu ifadeleri kullandı: 

Kursk kentine doğru taarruzu gösterdiği iddia edilen harita

"Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri, FSB'nin sınır teşkilatları ile birlikte, Kursk bölgesinin Rusya-Ukrayna sınırına doğrudan bitişik bölgelerinde Ukraynalı silahlı oluşumları yok etmeyi sürdürdü. 

Kursk yönündeki güvenlik güçlerinin hava operasyonları, füzeli saldırıları, topçu ateşi ve piyade birliklerinin müdahalesi düşmanın Rusya Federasyonu topraklarının derinliklerine ilerlemesini engelledi.

Basovka, Zhuravka, Yunakovka, Belovody, Kiyanitsa, Korchakovka, Novaya Sich, Pavlovka, Gorodishche ve Sumi yerleşim bölgelerindeki Ukrayna birlikleri yenildi. 

Operasyonların ilk günü düşman kayıpları 260 militan ve 50 zırhlı araca ulaştı. Bunlar arasında 7 tank, 8 zırhlı personel taşıyıcı, 3 piyade savaş aracı ve 31 adet zırhlı muharebe aracı bulunuyor. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerini imha etmek için operasyonlar devam ediyor."

AİHM'den FETÖ'cülere kötü haber: 'Yargılamada ve cezalandırmada bir ihlal yok' AİHM'den FETÖ'cülere kötü haber: 'Yargılamada ve cezalandırmada bir ihlal yok' Haberi Görüntüle

KİEV: MOSKOVA SINIRI KONTROL EDEMİYOR

Moskova, sınırı geçerek taarruza katılan Ukraynalı asker sayısının 300'e yakın olduğunu savunuyor. Taarruzu püskürtmek için mücadele devam ederken, Kursk bölgesine Rus ordusundaki 'yedek birliklerin' sevk edildiği belirtildi. 

Kursk Valisi Aleksey Smirnov dün yaptığı açıklamada Sudzhanski ve Korenevski bölgelerine yönelik sınır ihlallerinin engellendiğini ileri sürmüştü. 

Ukrayna'ya bağlı Dezeformasyonla Mücadele Dairesi Başkanı Andrii Kovelenko ise Rusya'nın sınırı kontrol edemediğini ifade ederek şu açıklamayı yaptı: "Rusya Savunma Bakanlığı Kursk oblastındaki durumu kontrol ettikleri konusunda yalan söylüyor."

Kursk bölgesinde Rus uçakları alçak uçuş yaparak yoğun operasyonlar yürütüyor. O anlardan biri, bölgede intikal halindeki bir Rus tarafından görüntülendi.

Yol kenarında bir petrol tankerinin ateşe verildiği görülürken, aynı zamanda Rus savaş uçakları birbiri ardına uçuyor. 

Rumlardan 50 yıl sonra gelen itiraf! 'Türk çocuklarını katlettik' Rumlardan 50 yıl sonra gelen itiraf! 'Türk çocuklarını katlettik' Haberi Görüntüle

KAMİKAZE DRON BİR HELİKOPTERİ DÜŞÜRDÜ

Öte yandan Kursk istikametinde çekildiği söylenen bir görüntü, Ukraynalı taarruz birliklerinin kamikaze dron desteğiyle ilerlediğini ortaya koydu. 

Bölgede bulunan dronlardan biri, savaş tarihinde ilke imza atarak havada uçan bir helikopteri vurdu. Mi-28 tipi taarruz helikopterinin arka rotoru dibinde patlatılan dron, hava aracının düşmesine yol açtı. 

Ukrayna ordusuna yakın sosyal medya hesapları aynı zamanda Rus Ka-52 taarruz helikopteriyle 2 adet tahrip edilmiş tankı gösteren fotoğraflar paylaştı. Sözkonusu görsellerin Kursk çevresinde çekildiği teyit edilemedi. 

Kursk bölgesinde imha edilmiş Ka-52 helikopteri

Ukrayna Askerî İstihbarat Kurumu Sözcüsü Andrii Yusov, geçtiğimiz günlerde Kiev medyasına yaptığı açıklamada sabotajcı grupların sınır hattındaki baskınlarının Rus ordusunda planların değişmesine yol açtığını belirtmiş ve daha fazla ayrıntı vermemişti. 

Sabotajcı grupların kimliğine ilişkin henüz bir detay paylaşılmasa da sözkonusu taarruz akıllara, kendilerini Rus Gönüllü Kolordusu, Özgür Rusya Lejyonu ve Sibirya Taburu olarak adlandıran grupları getirdi. Bu gruplar geçtiğimiz mart ayında da sınırı geçerek birtakım saldırılarda bulunmuştu. 

Titanik enkazında gizemli keşif: Esrarengiz heykel ve tırabzan bulundu: Uzmanlar araştırmalara başladı Titanik enkazında gizemli keşif: Esrarengiz heykel ve tırabzan bulundu: Uzmanlar... Haberi Görüntüle

BİR ŞOK DAHA: 40 RUS ASKERİ ESİR

Kursk bölgesinde Ukraynalıların tam olarak ne yaptığı konusunda belirsizlikler sürerken akşam saatlerinde bölgeden yansıyan bir görüntü herkesi şoke etti. Görüntülerde bir grup Rus askerinin Ukraynalılar tarafından esir alındığı ileri sürülüyor.

Dronla kamerasına yansıyan kayıtta Rus askerlerinin yere yatırılıp kelepçelendiği görülüyor. Ukrayna ordusuna yakın sosyal medya hesaplarında esir Rusların sayısını 40 olarak veriyor. 

Bölge Rus birimlerince abluka altına alınırken Kursk'tan Ukrayna istikametine giden yollar da kapatıldı.

Krizi ele almak üzere güvenlik yetkililerini toplayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, toplantıya görüntülü olarak bağlanan Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov'dan izahat istedi. 

Ukraynalı grupların Rus topraklarında ilerleyişini durduklarını savunan Gerasimov, "Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine yönelik operasyon, düşmanın mağlup edilerek sınıra ulaşılmasıyla tamamlanacaktır" dedi.  

Vladimir Putin

Putin, güvenlik zirvesinde, sınır hattında yaşananları 'Kiev rejiminin büyük çaplı bir provokasyonu' olarak nitelendirdi.   

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading