Kamikaze İHA Netanyahu'nun evini vurdu: Görüntüsü ortaya çıktı! İsrail askerlerini öldüren mühimmat yine iş başında

Kamikaze İHA Netanyahu'nun evini vurdu: Görüntüsü ortaya çıktı! İsrail askerlerini öldüren mühimmat yine iş başında

Lübnan'dan atılan bir kamikaze İHA, İsrail kuzeyindeki Kayserya kentinde bebek katili Benjamin Netanyahu'nun evine isabet etti. Konut İsrail polisince abluka altına alınırken Netanyahu'nun villasına ilişkin ilk fotoğraf saldırıdan saatler sonra yayınlandı. 

Dünya

19.10.2024, 19:29

Hizbullah güçlerinin Lübnan güneyinden ateşlediği bomba yüklü insansız hava aracı, İsrail kuzeyinde Kayserya kentinde Benjamin Netanyahu'nun evini hedef aldı. 

Kamikaze İHA'nın uçuş esnasındaki görüntüsü bölgede yaşayanlar tarafından kayda alındı. 

Saldırıda kullanılan bombalı İHA'nın, geçtiğimiz günlerde Binyamina kasabasında Golan Tugayı'nın kullandığı kışlayı vuran araca benzerliği dikkat çekti. 

İran destekli örgüt o saldırıda Mirsad-1 adında bir bombalı hava aracı kullanmıştı. Yaklaşık 40 kilogram patlayıcı taşıyabilen Mirsad, 370 kilometre hızla uçarken 120 kilometre menzile ulaşabiliyor. 

İsrail ordusu, hava sahasına Lübnan semalarından 3 İHA'nın girdiğini, bunlardan 2'sinin imha edildiğini duyururken, vurulamayan ve Kayserya'da Netanyahu'nun evi yakınına düşen İHA'nın düşüş ânı görüntülenemedi. 

Saldırı sonrası gelen ilk bilgiler, İHA'nın kentte bir yapıya isabet ettiği ancak ölüm ya da yaralanmaya yol açmadığı yönündeydi. Ancak bölgeden yansıyan bir fotoğraf, Netanyahu'nun evinin vurulduğunu ortaya koydu.  

Saldırı sırasında, Tel Aviv yakınlarındaki Herzliya kentindeki Mossad ve askeri siber istihbarattan sorumlu 8200 Birimi ortak üssü Glilot Üssünde alarmlar çaldı.

İnsanlık yok olabilir! Dünya devrilme noktasında: Uzmanlar uyardı: geleceğimiz pamuk ipliğine bağlı İnsanlık yok olabilir! Dünya devrilme noktasında: Uzmanlar uyardı: geleceğimiz pamuk... Haberi Görüntüle

NETANYAHU İÇİN GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

İsrail polis sözcülüğü yaptığı açıklamada, Kayserya kentinde İHA'nın isabet etmesi nedeniyle polisin yoğun biçimde bölgede konuşlandığı, herhangi bir patlayıcı parça bulunması ihtimaline karşı arama-tarama yaptığı belirtildi.

Soykırımcı Netanyahu, İsrail basınına göre saldırı sırasında Kayseriya'daki konutta bulunmuyordu.

İsrail polisi Netanyahu'nun evinin çevresine çok sayıda birlik gönderdi ve kentte buraya çıkan yollar giriş-çıkışlara kapatıldı. 

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Netanyahu'nun konutu çevresinde güvenlik için kurulmuş beton bloklar ve bekçi kulübesinin bulunduğu alanın çevresine sağlık ekipleri ve polisin yoğun biçimde toplandığı görüldü.

Aynı şekilde, sosyal medyada dolaşan bir görüntüde bölgede uçuş yapan bir helikopterin yanından İHA'nın geçtiği ve ardından saldırı alarmları çaldığı dikkati çekiyor.

Hizbullah'tan saldırıya ilişkin henüz açıklama yapılmazken, İsrail medyası saldırı esnasında Netanyahu'nun binada olmadığını kaydediyor. 

Benjamin Netanyahu'nun evi ablukada

Öte yandan saygın uluslarası yayın kuruluşu El Cezire'nin yayınladığı haber kafaları karıştırdı. El Cezire, kamikaze İHA'nın Netanyahu'nun evine çarptığını kaydediyor. Haberde şu ifadeler kullanıldı:

"Kayserya/Sezariye'ye düzenlenen İHA saldısında Netanyahu'nun evi vuruldu. Olay sırasında Netanyahu ve ailesi orada değildi. İsrail ordusu, medyaya çok sıkı sansür ve kısıtlama uyguladı. Bölge abluka altında. Kentte yoğun olarak iş insanları ve siyasetçiler yaşıyor." 

Bu haberden birkaç saat sonra bebek katilinin konutundan ilk fotoğraf sosyal medyaya yansıdı. Fotoğrafta Netanyahu'ya ait olduğu belirtilen konutun dış duvarı ve kurşun geçirmez camlı kısımda yanık izleri görülüyor.

Villa önündeki iki adet ağacın da zarar gördüğü olaya ilişkin görsel, kamikaze İHA'nın konuta çarptığını gözler önüne serdi. 

Benjamin Netanyahu'nun evi

Türk Dışişleri'nden tüm devletlere çağrı: BM gözlem noktasında bu kez kimyasal silah kullandılar Türk Dışişleri'nden tüm devletlere çağrı: BM gözlem noktasında bu kez... Haberi Görüntüle

İSRAİL KUZEYİNE ÇOK SAYIDA ROKET DÜŞTÜ

İsrail güvenlik kaynakları, Netanyahu'nun evinin bulunduğu kente yönelik İHA saldırısını ciddi bir güvenlik zafiyeti olarak değerlendirdiklerini söyleyerek buna ilişkin soruşturma başlatıldığını belirtti. 

Kayserya'ya yönelik İHA'lı saldırı aslında İsrail kuzeyine Hizbullah salvolarının küçük bir parçasını teşkil etti. Hayfa, Safad, Philon, Krayot, Şilomi ve Zarit gibi yerleşim noktaları Hizbullah mühimmatlarının hedefi oldu. 

Örgüt, İsrail kuzeyinde siyonist askerlerin kullandığı bir garnizonun da vurulduğunu iddia ederken Lübnan sınırına yakın Şilomi kasabasından dumanlar yükseldi. Hayfa'da ise bir kişinin öldüğü iddia ediliyor.  

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading