Yandex Metrica

Kan donduran kareler! ABD'nin yıllardır sakladığı Hadisa katliamının fotoğrafları ortaya çıktı!

Kan donduran kareler! ABD'nin yıllardır sakladığı Hadisa katliamının fotoğrafları ortaya çıktı!

The New Yorker dergisi, ABD Deniz Piyadeleri tarafından 19 yıl önce Irak'ın Hadisa kasabasında gerçekleştirilen katliama ait bazı fotoğrafları yayınladı.  

Dünya

28.08.2024, 18:39

Katil İsrail'in sağ kolu olan ABD'nin 2005 yılında Irak'ta işlediği Hadisa katliamının saklanan fotoğrafları The New Yorker dergisi, ABD Deniz Piyadeleri tarafından yayınlandı. Küçük çocukların dahi acımadan öldürüldüğü katliama ilişkin fotoğraf görenlerin kanını dondurdu. Katlettikleri sivillerin üstüne numara yazmaları ABD'nin acımasız yüzünü bir kez daha gösterdi. 

Schengen uygulaması sona mı eriyor? Avrupa Birliği'nden yeni veto! Schengen uygulaması sona mı eriyor? Avrupa Birliği'nden yeni veto! Haberi Görüntüle

SALDIRININ İNTİKAMINI SİVİLLERDEN ALDILAR 

19 Kasım 2005 sabahı, Irak'ın Hadisa kentinde Amerikan askerlerini taşıyan bir araç bombalı saldırıya uğradı. Saldırıda bir asker hayatını kaybetti, iki asker yaralandı. Bunun üzerine Amerikan askerleri, Irak işgali boyunca sıkça başvurdukları bir yöntemi izleyerek, saldırının intikamını sivillerden aldılar. Olayın üzerinden bir kaç saat geçmeden Amerikan askerleri, 24 Iraklı sivili katletti.

Çin'den ateşlenen süpersonik füze bir gemiyi batırdı: 30 saniyede sulara gömüldü! Çin'den ateşlenen süpersonik füze bir gemiyi batırdı: 30 saniyede sulara... Haberi Görüntüle

EVLERE GİREREK HERKESİ İNFAZ ETTİLER 

Aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu 24 sivili katleden ABD'nin vahşeti gözler önüne serildi. Patlamanın olduğu yerin yakınlarında, Bağdat'taki bir üniversiteye gitmekte olan 5 erkek sivili vurdular. Ardından bölgedeki üç eve girdiler ve içerideki neredeyse herkesi infaz ettiler. En küçük kurban 3 yaşında bir kız çocuğu, en yaşlısı ise 76 yaşında bir adamdı.

Suudi Arabistan tanıtım videosu şaşkınlık yarattı! Prens Selman'ın reformu sonrası mankenlerin kıyafeti dikkat çekti! Suudi Arabistan tanıtım videosu şaşkınlık yarattı! Prens Selman'ın reformu sonrası... Haberi Görüntüle

VAHŞETİN FOTOĞRAFLARI GÖRENLERİN KANINI DONDURDU  

Katliamın ardından Amerikan askerleri giderek cesetleri numaraladı ve fotoğraflarını çekti.  Fotoğraflar, katliamın üzerinden 19 yıl geçtikten sonra gün yüzüne çıktı.

ABD'de korkunç kaza! İki yolcu uçağı çarpıştı ABD'de korkunç kaza! İki yolcu uçağı çarpıştı Haberi Görüntüle

KATİLLERE ÖVGÜ DOLU MEKTUP 

Cinayetler "Hadisa Katliamı" olarak bilinmeye başladı. Dört Amerikan askeri cinayetle suçlandı ancak bu suçlamalar daha sonra düşürüldü. Daha sonra Savunma Bakanı olacak olan General James Mattis, denizcilerden birine övgü dolu bir mektup yazarak suçlamaları reddetti ve masum olduğunu ilan etti. 2012 yılında katliama dair son davanın hapis cezası olmaksızın sonuçlandı.

26 adet Rafale-M jeti için sipariş verildi! Teslimat bu yıl sonuna kadar yapılacak: Büyük savaşa hazırlık! 26 adet Rafale-M jeti için sipariş verildi! Teslimat bu yıl... Haberi Görüntüle

"FOTOĞRAFLAR ASLA ELE GEÇİRİLEMEDİ" DİYEREK GURUR DUYUYORLARDI

Hadisa Katliamı sırasında Deniz Piyadeleri Komutanı olan General Michael Hagee, 2014 yılında Deniz Piyadeleri için verdiği bir röportajda, katliama dair fotoğrafları gizli tutmakla övünüyordu. Hagee "Ebu Gureyb'deki fotoğrafların aksine basın bu fotoğrafları asla ele geçiremedi. O fotoğraflar bugün hala görülmedi. Bu yüzden bundan gurur duyuyorum." demişti.

ABD'de lisede silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var ABD'de lisede silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

GİZLİ TUTULAN FOTOĞRAFLAR 19 YIL SONRA GÜN YÜZÜNE ÇIKTI 

New Yorker, katliamda öldürülen sivillerin aileleriyle birlikte Amerikan ordusuna açtığı davanın ardından, yıllarca gizli tutulan fotoğrafları elde etmeyi başardı. Fotoğraflar oldukça çarpıcı. Savunmasız sivillerin çoğu yakın mesafeden başlarından vurulmuş.

Azerbaycan'dan Ermenistan'a uyarı: 'Barış ihtimalini zedeleyecek açıklamalardan vazgeç' Azerbaycan'dan Ermenistan'a uyarı: 'Barış ihtimalini zedeleyecek açıklamalardan vazgeç' Haberi Görüntüle

KATLEDİLENLERİN SIRTINA NUMARA YAZILDI 

Beş yaşında bir kız çocuğu olan Zeynep Yunus Salim, bir ABD Deniz Piyadesi tarafından başından vuruldu. Zeynep annesi, kız kardeşleri ve erkek kardeşinin yanında bir yatakta öldü. Bir deniz piyadesi cinayetlerin ardından fotoğraflarda ölüleri ayırt etmek için kırmızı bir kalemle ile sırtına "11" sayısını yazdı. Deniz Kuvvetleri Kriminal Araştırma Servisi kayıtlarına göre, askerlerden biri olan Onbaşı Stephen Tatum müfettişlere, ateş etmeye başlamadan önce odadaki insanların kadın ve çocuk olduğunu fark ettiğini söylemişti.

Çin savaş uçağına Türk füzesi! Dev sipariş duyuruldu: JF-17C Türk silahları ile donatılacak Çin savaş uçağına Türk füzesi! Dev sipariş duyuruldu: JF-17C Türk... Haberi Görüntüle

"ÇOCUK OLDUĞUNU BİLDİĞİM HALDE YİNE DE VURDUM"

Tatum yatağın üzerinde duran kısa saçlı bir çocuk gördüğünü anlattı. Tatum, "Çocuk olduğunu bildiğim halde yine de onu vurdum" dedi. Daha sonra bu ifadeyi reddetti.

Üç yaşındaki Ayşe Yunus Salim vurularak öldürüldü. Öldürüldükten sonra bir deniz piyadesi yanağına "12" sayısını yazdı. Solda 10 kız kardeşi Saba, sağda ise 8 yaşındaki erkek kardeşi Muhammed görülüyor. 5 yaşındaki kız kardeşi Zeynep'in uzanmış kolu neredeyse Ayşe'nin eline değiyor.

 15 yaşındaki Nur Yunus Salim, annesinin ve dört kardeşinin öldürüldüğü yatağın yanında. Nur'un hayatta kalan kız kardeşi Safa yaptığı açıklamada Nur ile birlikte yatağın arkasına saklandıklarını, ancak bir deniz piyadesinin tüfeğini yatağın altına doğrultarak onlara ateş ettiğini söyledi. Asker Safa'yı ıskaladı ama Nur can verdi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

2

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading