Kan kokusunu aldılar! ABD o ülkeyi füze yağmuruna tuttu: 37 kişi hayatını kaybetti

Kan kokusunu aldılar! ABD o ülkeyi füze yağmuruna tuttu: 37 kişi hayatını kaybetti

Ortadoğu'da kan kokusunu alan ABD, Suriye'de operasyona düzenledi. ABD Merkez Komutanlığı Kuvvetleri,DEAŞ ve El Kaide bağlantılı Hurras el-Din terör örgütlerinin çok sayıda üst düzey yöneticisinin de bulunduğu 37 militanı öldürdüğünü duyurdu.

Dünya

29.09.2024, 18:48

Suriye'de iki noktaya saldırı düzenlediklerini duyuran ABD Merkez Komutanlığı Kuvvetleri (CENTCOM) DEAŞ ve El Kaide bağlantılı Hurras el-Din terör örgütlerinin çok sayıda üst düzey yöneticisinin de bulunduğu 37 militanı öldürdüğünü açıkladı.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan CENTCOM, "ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Kuvvetleri (CENTCOM), Suriye'de iki hedefe saldırı düzenleyerek, aralarında DEAŞ ve El Kaide bağlantılı Hurras el-Din terör örgütlerinin çok sayıda üst düzey yöneticisinin de bulunduğu 37 teröristi öldürdü" ifadelerini kullandı.

Trump'tan flaş seçim vaadi: Beni seçmezseniz, ABD ekonomik kıyıma uğrar! Çin'den gelenlere yüzde 200 vergi... Trump'tan flaş seçim vaadi: Beni seçmezseniz, ABD ekonomik kıyıma uğrar!... Haberi Görüntüle

ABD'DEN SURİYE'DE OPERASYON

Hava saldırıları, CENTCOM'un bölgedeki ortaklarıyla birlikte, teröristlerin ABD, müttefikleri ve bölge genelindeki ortaklarına karşı sivillere ve askeri personele yönelik saldırıları planlamak, organize etmek ve gerçekleştirmek için yürüttükleri çabaları bozmak ve zayıflatmak amacıyla devam eden taahhüdünün bir parçasıdır diyen ABD, "24 Eylül'de CENTCOM Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeybatısında bir hedefe saldırı düzenleyerek, Suriye'de askeri operasyonları denetlemekten sorumlu kıdemli bir Hurras el-Din lideri olan Marvan Bassam 'Abd-al-Ra'uf da dahil olmak üzere dokuz teröristi öldürdü." dedi.

Lübnan'daki soykırımın bilançosu artıyor! 50'si çocuk, 95'i kadın toplamda 558 kişi şehit edildi Lübnan'daki soykırımın bilançosu artıyor! 50'si çocuk, 95'i kadın toplamda 558... Haberi Görüntüle

SİVİLLER ZARAR GÖRDÜ MÜ?

Açıklamaya devam eden CENTCOM, "Hurras el-Din, ABD ve Batı çıkarlarına karşı saldırılar düzenleme konusunda küresel hedefleri olan, Suriye merkezli bir El Kaide bağlantılı örgüttür. Mervan Bassam Abdülrauf'a yönelik başarılı saldırı, Hurras el Din'in bir diğer üst düzey lideri Ebu Abdurrahman el-Mekki'nin öldürüldüğü başarılı saldırıdan bir ay sonra gerçekleşti. Ayrıca, 16 Eylül sabahının erken saatlerinde CENTCOM güçleri, Suriye'nin merkezindeki uzak bir DEAŞ eğitim kampına büyük çaplı bir hava saldırısı düzenleyerek, dördü üst düzey komutan olmak üzere en az 28 DEAŞ mensubunu öldürdü. Hava saldırısı, DEAŞ'ın ABD çıkarlarına ve müttefiklerimize ve ortaklarımıza karşı operasyonlar yürütme kabiliyetini bozacaktır." denildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Michael Erik Kurilla konuya ilişkin yaptığı açıklamada "IŞİD ve El Kaide'nin bir kolu olan Hurras el-Din'in liderlerine ve mensuplarına yönelik bu saldırılar, CENTCOM'un sorumluluk alanındaki terör örgütlerinin kalıcı olarak yenilgiye uğratılmasına olan bağlılığını ve bölgesel istikrara olan desteğimizi temsil ediyor" ifadelerine yer verdi.

Saldırılarda sivillerin zarar görüp görmediğine ilişkin bir bilgi verilmedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading