Yandex Metrica

Kanada'dan İran'ı kızdıracak karar: Devrim Muhafızları terör örgütleri listesine alındı

Kanada'dan İran'ı kızdıracak karar: Devrim Muhafızları terör örgütleri listesine alındı

İran'ın Devrim Muhafızları Ordusu, Kanada tarafından terör örgütleri listesine alındı. Kanada Dışişleri Bakanı Joly, kararın ardından İran'daki vatandaşlarının ülkeyi terk etmesi çağrısında bulundu. 

Dünya

19.06.2024, 23:55

Kanada, İran'ı kızdıracak bir karara imza attı. Kanada Kamu Güvenliği Bakanı Dominic LeBlanc, İran Devrim Muhafızları Ordusunu ülkenin ceza kanunu uyarınca "terör örgütleri listesi"ne alındığını açıkladı.

İran Devrim Muhafızları'nın Kanada tarafından terör listesine alınacağı bir süredir iddia ediliyordu. Kanada'nın "Global News" internet sitesinin haberine göre, Kamu Güvenliği Bakanı Dominic LeBlanc yaptığı basın açıklamasında, İran Devrim Muhafızları Ordusunun "terör örgütleri listesi"ne alınması kararının "dikkatli bir değerlendirme"nin ardından alındığını söyledi. Açıklamayı kabinedeki bazı bakanlarla birlikte yapan LeBlanc, "Hükümetimiz, İran'ın yasa dışı eylemleri ve teröre verdiği desteği göz ardı etmeyecektir." ifadesini kullandı.

Muhalefetin, "kararın geç kaldığı ve baskılar üzerine alındığı" yönündeki eleştirilerine de yanıt veren LeBlanc, "Bu tür kararlar, güvenlik kurumlarımızın tavsiyesi üzerine ve dış politikalarımıza uygun bir şekilde alınıyor. Bu detaylı müzakerelere dayalı uzun bir süreç." dedi.

Uyduları vurabilen S-500 öyle bir yerde ortaya çıktı ki! Şimdi herkes şok saldırıyı bekliyor Uyduları vurabilen S-500 öyle bir yerde ortaya çıktı ki! Şimdi... Haberi Görüntüle

KANADA'DAN VATANDAŞLARINA "ÜLKEYİ TERK EDİN" ÇAĞRISI

Kararın açıklanmasından sonra açıklama yapan Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly de İran'daki Kanadalıları ülkeyi terk etmeleri yönünde uyardı. Joly, "Mesajım çok açık. Şu an İran'da bulunanlar için eve dönmenin zamanı." ifadelerini kullanırken, İran'a seyahat planı olanlara da "gitmeyin" uyarısında bulundu.

Kanada Avam Kamarası mayıs ayında yaptığı oylamada, İran Devrim Muhafızları Ordusunun "terör örgütleri listesi"ne eklenmesi yönündeki önergeye oy birliğiyle destek vererek, bu yönde tavsiye kararı almıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading