Yandex Metrica

Kanlı saldırı sonrası Hizbullah'tan ilk misilleme: İsrail'in askeri kışlaları hedef alındı

İsrail'in dün Lübnan'da gerçekleştirdiği kanlı saldırı sonrası Hizbullah'tan ilk misilleme geldi. Hizbullah, İsrail'in askeri kışlalarını hedef aldığını duyurdu.

Dünya

18.09.2024, 18:16

Gazz'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan terör devleti İsrail, bu defa da çağrı cihazlarını patlatıp Lübnan’ı kana buladı.

İsrail’in, Lübnan'daki taşınabilir çağrı cihazlarına sızıp patlatması sonucu binden fazla kişi yaralandı. Beyrutta'ki yaralıların arasında İran'ın Lübnan Büyükelçisi Emani'nin de bulunduğu belirtildi. MOSSAD’ın Lübnan’da patlatılan çağrı cihazı pillerine patlayıcılar yerleştirdiği iddia edildi.

İsrail BM konvoyunu hedef aldı: Araçlar kullanılamaz hale geldi İsrail BM konvoyunu hedef aldı: Araçlar kullanılamaz hale geldi Haberi Görüntüle

3 BİNE YAKIN YARALI VAR

Hepsi aynı anda, çağrı cihazı taşıyıcılarının olduğu her yerde gerçekleşti ve çoğu sakat kaldı. Ülke genelinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu biri çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 200 kadarı ağır 3 bine yakın kişinin yaralandı.

26 adet Rafale-M jeti için sipariş verildi! Teslimat bu yıl sonuna kadar yapılacak: Büyük savaşa hazırlık! 26 adet Rafale-M jeti için sipariş verildi! Teslimat bu yıl... Haberi Görüntüle

DİJİTAL SALDIRIDA MOSSAD PARMAĞI

Sky News Arabia'nın haberine göre; saldırıda MOSSAD'ın parmağı olduğu öğrenildi. İddiaya göre; MOSSAD’ın “Hizbullah’ın çağrı cihazlarına önceden ulaştığı ve pillerine patlayıcı madde yerleştirdiği” iddiasına yer verildi. Söz konusu haberde, MOSSAD’ın patlayıcılar yerleştirdiği pillerin sıcaklığını uzaktan yükselterek cihazları infilak ettirdiği de iddia edildi.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun da Lübnanlı güvenlik kaynağından aktardığına göre, cihazlara yerleştirilen patlayıcı 20 gramın altında ve infilak ettirilen cihazlar 5 ay önce ithal edildi.

ABD'li senatörden Yahya Sinvar'a ölüm tehdidi: Kasım Süleymani'yi hatırlattı ABD'li senatörden Yahya Sinvar'a ölüm tehdidi: Kasım Süleymani'yi hatırlattı Haberi Görüntüle

HİZBULLAH'TAN İLK MİSİLLEME

Hizbullah İsrail'in Lübnan'da gerçekleştirdiği saldırı sonrası sorumlunun İsrail olduğunu açıkladı ve misilleme sözü verdi. Yapılan açıklamada, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın 19 Eylül Perşembe günü bir konuşma yapılacağı duyuruldu.

Kanlı saldırının ardından Hizbullah ilk misillemesini gerçekleştirdi. Lübnan Hizbullahı, çağrı cihazı patlamalarının ardından düzenlediği ilk sınır ötesi saldırıda İsrail'in askeri kışlalarına roketlerle saldırdığını açıkladı.

Demir Kubbe'nin Kiryat Shmona'da Hizbullah'ın fırlattığı roketlere müdahale ettiği anlar kameralara yansıdı.

Hamas'tan esir takası açıklaması! İsrail'e Netanyahu şartı Hamas'tan esir takası açıklaması! İsrail'e Netanyahu şartı Haberi Görüntüle

BM'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Birleşmiş Milletler, kanlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''Lübnan ve Suriye'de eş zamanlı çağrı cihazı patlamaları şok edici ve bu patlamaların siviller üzerindeki etkileri kabul edilemez.''

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading