Yandex Metrica

Kanlı yaz! Kilit köyler düşmanın eline geçti: Geri adım atmak zorunda kaldılar

Kanlı yaz! Kilit köyler düşmanın eline geçti: Geri adım atmak zorunda kaldılar

Cephe hattında gaza basan Rusya, Ukrayna'nın kilit köylerini ele geçirdi. Urozhaine ve Staromajorske artık Putin'in elinde.

Dünya

01.08.2024, 14:01

Harkov, Donetsk ve Zaporizhia şehirleri arasında geçen kanlı bir yaz ortasında Ukrayna, Rusya'dan gelen ordulara karşı sürekli olarak kendi topraklarında savunma pozisyonunda buluyor.

Dev atılım! 6. nesil savaş uçağı için kolları sıvadılar: İnsanlı ve insansız platformlara büyük destek Dev atılım! 6. nesil savaş uçağı için kolları sıvadılar: İnsanlı... Haberi Görüntüle

KİLİT KÖYLER PUTİN'İN ELİNDE

Ukrayna Savaşı'ndaki ön cephe, Rusya'nın Urozhaine ve Staromajorske'nin kontrolünü ele geçirdiğini gösteriyor. Bu savaşın savunucuları acilen NATO ülkelerinden Leopard 2 tanklarının daha fazla teslimatını beklerken, Kremlin otokratı Vladimir Putin'in birlikleri yakın zamanda kuşatma altındaki ülkenin güneydoğusunda zorlu savaşların yaşandığı iki köyü ele geçirdi. 

Bu iki köy, Donetsk bölgesinde, Zaporojya Oblastı sınırından sadece birkaç kilometre uzakta bulunuyor. Özellikle hayal kırıklığı yaratan şey, Ukrayna kuvvetlerinin yaklaşık bir yıl önce başarısız bir karşı saldırıyla her iki yerleşimi de ele geçirmesiydi. Amerikan New York Times'ın (NYT) bildirdiğine göre Kiev, şiddetli Rus saldırılarının ardından askerlerini daha savunma pozisyonlarına geri döndürmek zorunda kaldı.

İsrailliler Netanyahu'ya karşı ayaklandı! Tel Aviv sokakları yanıyor: Polisle çatıştılar İsrailliler Netanyahu'ya karşı ayaklandı! Tel Aviv sokakları yanıyor: Polisle çatıştılar Haberi Görüntüle

ÖN CEPHE POZİSYONUNDAN VAZGEÇTİ

Rapora göre 58'inci Motorlu Piyade Tugayı defalarca saldırıları püskürttü. Ruslar, seçkin bir deniz tugayı da dahil olmak üzere birçok kez başarısız bir şekilde saldırdı. Pek çok yerde olduğu gibi burada da Rus askerleri ve tankları arasındaki kayıpların yüksek ve yıkıcı olduğu söyleniyor. Putin'in ordusu Mart ayında zaten Urozhaine ve Staromajorske'yi hedef almıştı. Ancak Haziran ayında Staromajorske'yi ele geçirmeyi başardılar.

NYT'ye göre 14 Temmuz'da Urozhaine de nihayet Ukrayna perspektifinden düştü. Bu rapor, ABD'li düşünce kuruluşu Savaş Araştırmaları Enstitüsü'nün (ISW) Rusların yakın zamanda cephenin bu bölümünde toprak kazanımları elde ettiği yönündeki değerlendirmeleriyle örtüşüyor. Ve sadece orada değil. ISW 30 Temmuz'daki günlük analizinde, "Rus kuvvetleri yakın zamanda Avdiivka yakınındaki Vovchansk'taki Kharkiv şehrinin kuzeydoğusunda ve Donetsk şehrinin güneybatısında doğrulanmış ilerlemeler kaydetti" diye yazdı.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading