Kara harekatı başlarsa İsrail'i ne bekliyor? Reuters yazdı: Hamas'ın kaç askeri var?

Kara harekatı başlarsa İsrail'i ne bekliyor? Reuters yazdı: Hamas'ın kaç askeri var?

7 Ekim'de başlayan İsrail-Hamas çatışması 10. gününe girerken İşgalci İsrail ordusu kara harekatına hazırlanmaya devam ediyor. İsrail ordusunun gücünü 'Aksa Tufanı' operasyonuyla sarsan Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları sıcak çatışma bölgesinde mücadeleye devam ederken kaç kişiden oluştukları merak ediliyor.

Dünya

13.05.2024, 19:36

İşgalci İsrail Gazze'de binlerce sivilin üzerine bomba yağdırırken, Hamas güçlerinin 7 Ekim'deki "Aksa Tufanı" adını verdikleri ve İsrailli emekli asker tarafından 'ordumuzu darmadağın etti' itirafı yapılan geniş çaplı operasyonun yankıları devam ediyor. Operasyonun ardından İsrail'e tarihinde tek seferde en büyük can kaybını yaşatan Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kaç kişiden oluştukları merak edilen soruların başında yer alıyor. 

Ruslar Golan'dan çekildi, yine İdlib'e saldırıyor: Türk ordusu Esed rejimi ve PKK'lıları vuruyor Ruslar Golan'dan çekildi, yine İdlib'e saldırıyor: Türk ordusu Esed rejimi... Haberi Görüntüle

HAMAS'IN ORDUSU KAÇ KİŞİDEN OLUŞUYOR? 

Reuters Haber Ajansı'nın üst düzey Hamas yetkililerine dayandırdığı haberinde Hamas güçleri "mini bir ordu" olarak tanımlandı. Askeri bir akademisi bulunduğu aktarılan Hamas'ın yaklaşık 40 bin üyesi olduğu belirtildi. Global Security isimli internet sitesine göre Hamas'ın 90’lı yıllardaki askeri kanadı yalnızca 10 bin üyeden oluşuyordu.

Netanyahu bu kez Rusya'yı suçladı: 'Hizbullah mevzilerinde son teknoloji silahlar bulduk' Netanyahu bu kez Rusya'yı suçladı: 'Hizbullah mevzilerinde son teknoloji silahlar... Haberi Görüntüle

MÜHİMMAT ORANI NE DURUMDA? 

Yıllar içerisinde Hamas'ın elindeki mühimmat miktarının de büyük oranda arttığı belirtilirken Hamas'ın 2008 yılında Gazze'nin kontrolünü ele geçirdikten sonra elindeki roketlerin menzili yalnızca 40 kilometre civarındaydı. 2021 yılına gelindiğinde ise bu mesafenin 230 kilometreye kadar çıktığı öğrenildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading