Yandex Metrica

Sitede Ara

'Kara Kartal' nükleer kıyameti Avrupa'ya getirecek! CIA ajanı uyardı: Tüm dünya tehlike altında!

'Kara Kartal' nükleer kıyameti Avrupa'ya getirecek! CIA ajanı uyardı: Tüm dünya tehlike altında!

Pentagon'un şahinleri Avrupa'nın ve tüm dünyanın geleceği açısından son derece tehlikeli kararlar alıyor. Rusya, ABD'nin 2026 yılına kadar Almanya'ya stratejik kara konuşlu füzeler konuşlandırma planlarına derhal askeri müdahale sözü verdi.

Dünya

21.07.2024, 16:35

1990'larda 1980'de Avrupa'da silah kontrolü üzerine bir kitap yazan eski BM silah müfettişi ve CIA ajanı Scott Ritter, gelime çok tehlike diyerek duyurdu.

Beyaz Saray, geçen hafta Almanya'da üç tür stratejik füze konuşlandırma planlarını duyurdu; bunlar arasında, Rusya ile Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) Anlaşması'nın 2019'da tek taraflı olarak iptal edilmesinin ardından Pentagon'un kullanımına sunulan kara konuşlu Tomahawk seyir füzeleri de bulunuyor.

eski BM silah müfettişi ve CIA ajanı Scott Ritter,

eski BM silah müfettişi ve CIA ajanı Scott Ritter,

2.500 km'ye kadar Raytheon tarafından üretilen füzeler 460-2.500 km menzile sahip ve konvansiyonel veya düşük ila orta kapasiteli nükleer savaş başlıkları ile donatılabiliyor. Ayrıca , ABD ordusunun yeni Typhon Orta Menzil Yeteneği (MRC) füze sistemi veya ABD tarafından geliştirilen Aegis Ashore hava ve füze savunma sistemleri tarafından fırlatılabilen uzun menzilli karadan havaya füze sistemi SM-6 da dahildir.

Yaktı, yıktı, çekildi: İşgalci İsrail 2 gün süren baskının ardından Tulkerim'den ayrıldı Yaktı, yıktı, çekildi: İşgalci İsrail 2 gün süren baskının ardından... Haberi Görüntüle

"KARA KARTAL GİZEM PENÇESİ SİLAHLARI KAPSIYOR"

Romanya ve Polonya'da  yine Raytheon tarafından üretiliyor ve 460 km’ye kadar menzile sahip. Son derece istikrarsızlaştırıcı ve tehlikeli "Kara Kartal" Gizem Peçesi, hipersonik silahları kapsıyor. Bunun ABD Ordusunun Kara Kartal Uzun Menzilli Hipersonik Silahı olduğuna inanılıyor; bu türdeki altı ABD silahından çalışır durumda olan tek silah. Lockheed Martin tarafından geliştirilen hipersonik silahın menzili 3.000 kilometre.

Sputnik'e "Muhtemelen en istikrarsızlaştırıcı ve korkutucu olan Kara Kartaldır. Nükleer yetenekli bir füze olmasa da, durdurulması neredeyse imkansız olan hipersonik hassas savaş başlıkları ile Rusya'nın derinliklerine vurabilme yeteneğine sahip bir sistemdir." ifadelerini kullandı.

Gözlemci, böyle bir sistemle, Washington'daki Pentagon planlamacılarının ve şahinlerin Rus askeri ve liderlik hedeflerine karşı bir saldırı başlatma eğiliminde olabileceğini belirtti. Bu, Savunma Bakanlığı'nın 2000'li yıllardan bu yana üzerinde çalışılan bir program olan uzun süredir devam eden Konvansiyonel Hızlı Saldırı (resmi olarak Hızlı Küresel Grev) girişimiyle uyumlu olacaktır. 

Ermenistan'dan Azerbaycan'a yeni teklif: Mutabık kalınan maddeleri içeren bir barış anlaşması imzalayalım Ermenistan'dan Azerbaycan'a yeni teklif: Mutabık kalınan maddeleri içeren bir barış... Haberi Görüntüle

NÜKLEER KIYAMET

Ritter, "Bu son derece istikrarsızlaştırıcı bir gelişme ve Rusya bunu açıkça ortaya koydu. Cevap verecektir" dedi.  "Rusya'nın tepkisinin ayrıntıları bilinmemekle birlikte", nükleer yeniden giriş aracına sahip, katı yakıtlı, orta menzilli bir balistik füze olan RS-26 Rubezh'in geliştirilmesinin yeniden başlatılmasını da içerebileceği belirtiliyor.

Amerikalı uzman, “Rusya'nın bu sistemi kısa sürede tekrar devreye alıp devreye alabileceğine inanılıyor. RS-26, üç adet nükleer kapasiteli Avangard hipersonik savaş başlığı taşıma kapasitesine sahip bir sistemdir" dedi.  Nükleer Kıyamet Zamanı geriye aldık diyerek sözlerine devam eden Ritter, "ABD, NATO ve Rusya'nın bir kez daha doğası gereği istikrarsızlaştırıcı silahlarla karşı karşıya olduğu 1980'li yıllara geri döndük." ifadelerini kullandı.

Ritter, "Bir hata, yanlış bir hesaplama, yanlış bir karar, bu füzelerin öfkeyle ateşlenmesine yol açabilir ve bu da ABD ile Rusya arasında genel bir nükleer değişim ihtimaline yol açabilir" diye uyardı. 

Hamas, İsrail'in elini sıkmadı: Yeni ateşkes teklifi reddedildi! 'Bunu kabul edersek işgal kalıcı hale gelecek' Hamas, İsrail'in elini sıkmadı: Yeni ateşkes teklifi reddedildi! 'Bunu kabul... Haberi Görüntüle

TÜM DÜNYA TEHLİKEDE

"Amerikan ve Almanya'nın Avrupa'da güçlü orta menzilli sistemler konuşlandırma kararı, kritik koşulların olduğu bir dönemde ABD ve NATO'nun aldığı en tehlikeli kararlardan biridir" diyeren sözlerine devam eden uzman, "Bu, tersine çevrilmediği takdirde çok trajik sonuçlara yol açabilecek sorumsuz bir gerilimdir. Bu bir deja vu. Bir kez bu silahlardan kurtulduk. Dünyayı daha güvenli hale getirdik. Sorun şu ki, bunu tekrar yapabilir miyiz? Ve şunu söyleyebilirim ki, mevcut Amerikan ve Avrupa liderliği, mevcut Amerikan ve Alman liderliği göz önüne alındığında pek umutlu değilim" diye özetledi .

Habere Tepki Ver

2

0

1

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading