Yandex Metrica

Kara sular ihlal edildi Pasifik'te tansiyon yükseldi: 'Bölgeden ayrılın' uyarısı

Kara sular ihlal edildi Pasifik'te tansiyon yükseldi: 'Bölgeden ayrılın' uyarısı

Çin'e ait sahil güvenlik gemileri, Doğu Çin Denizi'ndeki tartışmalı Senkaku Takımadaları etrafında Japon ulusal kara sularını ihlal etti.

Dünya

04.07.2024, 08:12

Pasifik'te Çin ile Japonya arasındaki gerilim iyice zirve yaptı. Çin'e ait sahil güvenlik gemileri, Doğu Çin Denizi'ndeki tartışmalı Senkaku Takımadaları etrafında Japon ulusal kara sularını ihlal etti. Konuya ilişkin açıklama  Okinawa eyaletinin Naha ilçesindeki 11. Bölge Sahil Güvenlik Karargahı'ndan geldi.

Güney Kore ve Kuzey Kore arasında 'çöp balonu' gerilimi: Parazit saçan 350 poşet gönderildi! Güney Kore ve Kuzey Kore arasında 'çöp balonu' gerilimi: Parazit... Haberi Görüntüle

KARA SULAR İHLAL EDİLDİ

Yapılan açıklamada Çin'e ait 3 sahil güvenlik gemisinin Japon kara sularını ihlal ettiği bildirildi. Uotsuri ve Minami-kojima adaları etrafında dolaşan ve 42 saat bölgede seyreden Çin gemileri, adalar etrafında avlanan Japon balıkçı teknelerine yaklaştı.

42 saat bölgede seyreden Çin gemileri, Japonya Sahil Güvenliğinin uyarıları sonrası bölgeden ayrıldı. Bunun, bu yıl Çin gemilerinin takımadalar bölgesindeki 24. ihlali olduğu aktarıldı.

Kızıl Gezegen bombalanıyor! Hemen hemen her gün 8 metre genişliğinde bir krater oluşuyor Kızıl Gezegen bombalanıyor! Hemen hemen her gün 8 metre genişliğinde... Haberi Görüntüle

TARTIŞMALI ADALAR

Japonya'nın "Senkaku", Çin'in de "Diaoyü" olarak adlandırdığı takımadalar, Çin'in doğu ve Japonya'nın güneybatı kıyılarında yer alan Doğu Çin Denizi'nde bulunuyor.

 

5 ada ve 3 kayalıktan oluşan, mülkiyeti Japonya'da olan, Çin'in ise hak iddia ettiği, üzerinde kimsenin yaşamadığı bölge, uzun süredir egemenlik tartışmalarına neden oluyor.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading