Yandex Metrica

Karabağ, sözde yöneticilerden temizlendi: "Dağlık Karabağ Cumhurbaşkanı" ifadesi de tarihe karıştı

Karabağ, sözde yöneticilerden temizlendi: "Dağlık Karabağ Cumhurbaşkanı" ifadesi de tarihe karıştı

Karabağ'da zafer kazanıp işgalcileri topraklarından kovan Azerbaycan, barış masasında eli güçlü olan taraf. Azerbaycan'ın işgal edilmiş toprağı Karabağ'da kurulan sözde cumhuriyet feshedilmişti. İşte o sözde yönetimin başındaki isim Ermenistan Ulusal Meclis Başkanı Alen Simonyan, artık Karabağ'da Ermeni bir yönetim ve yönetici bulunmadığını, kendisi için de "Dağlık Karabağ Cumhurbaşkanı" diye bir ünvanın mevcut olmadığını söyledi. 

Dünya

10.09.2024, 02:14

Azerbaycan, kazandığı Karabağ zaferini günbegün perçinlemeye devam ediyor. Karabağ'da kurulan ve Ermenistan dahil hiçbir ülkenin tanımadığı sözde cumhuriyet kendini feshetmişti. İşte o sözde yönetimin başındaki isim Ermenistan Ulusal Meclis Başkanı Alen Simonyan, artık Karabağ'da Ermeni bir yönetim ve yönetici bulunmadığını, kendisi için de "Dağlık Karabağ Cumhurbaşkanı" diye bir ünvanın mevcut olmadığını söyledi.

Simonyan, Ermenistan Ulusal Meclisi'nin YouTube sayfasında yayımlanan olağan toplantısında konuştu. Bir milletvekilinin eski Ermeni işgal rejiminin sözde yöneticileriyle neden görüşmediği yönündeki soruya cevap veren Simonyan, Karabağ'da artık böyle bir yönetim ve yöneticilerin olmadığını bu nedenle de "Dağlık Karabağ Cumhurbaşkanı" diye bir terimin geçerli olmadığını belirtti.

Herkese var Türkiye'ye yok: Batı Balkanlar, Ukrayna ve Moldova'ya AB'den üyelik mesajı Herkese var Türkiye'ye yok: Batı Balkanlar, Ukrayna ve Moldova'ya AB'den... Haberi Görüntüle

"ERMENİSTAN-KARABAĞ PARLAMENTOLAR ARASI KOMİSYONU DA LAĞVEDİLMELİ"

Bir milletvekilinin, Karabağ konusunda karar verme yetkisinin bulunmadığını, Ermenistan'da bulunan eski işgal rejiminin sözde yöneticileriyle toplantı yapılması gerektiğini iddia etmesine de cevap veren Simonyan, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde "Dağlık Karabağ Parlamentosu" ve yetkili görevlilerinin bulunmadığını ifade etti.

Karabağ'da hiçbir hükümlerinin kalmadığını belirten Simonya ayrıca işlevini yitiren "Ermenistan-Artsakh (Karabağ) Parlamentolar Arası Komisyonu'nun" da lağvedilmesi gerektiğini söyledi. Simonyan şu ifadeleri kullandı: "Yasal süreç başlatmak için uygun yasal yetkili kurumlar gerekir. Böyle kurumlar yok. Artsakh (Karabağ) Cumhuriyeti, kendi kendini, resmi görevlilerinin kararlarıyla feshetti. Hukuki ilişkiler ve genel anlamda karşılıklı ilişkiler için iki taraf gerekir. Ben Ermenistan vatandaşı olmayan kişilere toplantı daveti yapamam. Sadece Ermenistan Cumhuriyeti vatandaşı olan bazı kişileri kabul ederim ve uygun zamanda görüşürüm, benim görevim bu. Ben bu konuda hukuki bir tartışmaya girmek istemiyorum. Fakat ben artık bu formatın, Dağlık Karabağ yönetimi tarafından kabul edilen karar sonucunda şu anda mevcut olmadığını düşünüyorum."

Tehlike geliyor! Eriyen Himalaya buzullarında 1700 antik virüs keşfedildi! Tehlike geliyor! Eriyen Himalaya buzullarında 1700 antik virüs keşfedildi! Haberi Görüntüle

OLAY

Azerbaycan, 44 süren Vatan Savaşı'yla Ermeni işgalindeki Karabağ'ı kurtarmıştı. Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında 10 Kasım 2020'de imzalanan üçlü bildiride Ermenistan silahlı güçlerini Karabağ'dan çekmeyi kabul etmişti. İşgal altında tutulan Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde kurulan sözde yönetim 28 Eylül 2023'te kendini feshetmişti. İmzalanan kararnamede "1 Ocak 2024 tarihine kadar kendi bakanlıklarına bağlı tüm devlet kurum ve kuruluşları feshedilir ve Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin (Artsakh) varlığı sona erer." ifadesi yer almıştı. Sözde yönetim, Ermenistan da dahil hiçbir ülke veya uluslararası kuruluş tarafından tanınmamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading