Yandex Metrica

Sitede Ara

Karadeniz'de dumanlar yükseliyor! Rusya'dan Kırım açıklaması: 33 İHA ve 10 USV imha ettik!

Karadeniz'de dumanlar yükseliyor! Rusya'dan Kırım açıklaması: 33 İHA ve 10 USV imha ettik!

Rusya Savunma Bakanlığı bugün Kırım üzerinde 33 İHA ve Moskova'nın 2014 yılında ilhak ettiği yarımadaya doğru ilerleyen 10 insansız su üstü gemisinin(USV) bir gecede imha edildiğini bildirdi.

Dünya

18.07.2024, 16:29

Kırım'da yapılan operasyona ilişkin açıklamalarda bulunan Rusya Savunma Bakanlığı, "Görevli hava savunma sistemleri (...) Kırım Cumhuriyeti üzerinde 33 hava İHA'sını durdurdu ve imha etti. Karadeniz'de görev yapan unsurların Kırım yarımadasına doğru ilerleyen 10 deniz İHA'sını imha ettiğini" bildirdi. 

Daha önce, Rusya'nın Karadeniz'deki en büyük limanı olan Navarasisk'in belediye başkanı Andrei Kravchenko, yaklaşık iki saat süren bir deniz drone alarmı ilan etti.

Soykırımcı Netanyahu'dan işgal ilanı! 'Ne 42 gün sonra ne de 42 yıl sonra çekileceğiz' Soykırımcı Netanyahu'dan işgal ilanı! 'Ne 42 gün sonra ne de... Haberi Görüntüle

"KIYI ŞERİDİNDEN UZAK DURUN"

Kravchenko ayrıca Telegram aracılığıyla vatandaşlardan kıyı şeridindne uzak durmalarını istedi. Ukrayna deniz dronları daha önce Navarasisk'e yanaşmış Rus gemilerine yönelik saldırılarda kullanışmış ve trafikte aksamalara neden olmuştu. 

Liman, Rus ham petrolünün ve çeşitli petrol ürünlerinin güneye ihracatı, Kazakistan ve Azeyban'dan petrol ihracatı için stratejik bir altyapıdır ve aynı zamanda tahıl kömür, güvre kereste, gıda ve kimyasal yüklerini de elleçlemektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading