Yandex Metrica

Sitede Ara

Karadeniz'de savaş gerilimi: Rus İHA'sı NATO topraklarına düştü! Peş peşe kınama mesajları

Karadeniz'de savaş gerilimi: Rus İHA'sı NATO topraklarına düştü! Peş peşe kınama mesajları

Letonya Cumhurbaşkanı bugün bir Rus askeri insansız hava aracının ülkesinin topraklarına düştüğünü ve doğu sınırı boyunca NATO topraklarına yönelik ihlallerin arttığını duyurdu.

Dünya

09.09.2024, 15:41

Eskiden Sovyet yönetimi altında olan ancak şu anda Avrupa Birliği ve NATO üyesi olan Baltık ülkesi, bağımsızlığından bu yana Moskova ile gergin ilişkiler sürdürüyor. Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgal etmesiyle bu durum daha da kötüleşti.

Latin Amerika fethi! Türkiye'nin adımları ses getirdi: Yatırım tam 14 kat arttı Latin Amerika fethi! Türkiye'nin adımları ses getirdi: Yatırım tam 14... Haberi Görüntüle

RUS İHA'SI NATO TOPRAKLARINA DÜŞTÜ

Letonya Cumhurbaşkanı Edgars Rinkeviç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Rus askeri insansız hava aracı dün Letonya'nın doğusunda düştü. Bir soruşturma sürüyor" ifadelerini kullandı. 

Sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı, "Müttefiklerimizle yakın temas halindeyiz. NATO'nun doğu kanadında bu tür olayların sayısı artıyor ve bununla kolektif olarak mücadele etmeliyiz" dedi. 

Savunma Bakanı Andris Spruds ise yaptığı açıklamada, insansız hava aracının Belarus'tan Letonya hava sahasına girdiğini ve Rezekne belediyesine düştüğünü söyledi.

Letonya bakanı, "Bu durum, Letonya'nın doğu sınırını güçlendirmek için başlattığımız çalışmaya, özellikle insansız hava araçlarının faaliyetlerini sınırlamak için hava savunma ve elektronik savaş yetenekleri geliştirerek devam etmemiz gerektiğini doğruluyor" dedi.

Yabancı evlat edinme yasaklandı! O ülkeden tepki yağdı! Diplomatlar harekete geçti! Yabancı evlat edinme yasaklandı! O ülkeden tepki yağdı! Diplomatlar harekete... Haberi Görüntüle

PEŞ PEŞE KINAMA MESAJLARI

NATO üyesi Romanya da bugün, Ukrayna'daki sivil altyapıyı hedef alan bir Rus İHA'sının gece boyunca hava sahasına girdiğini söyledi.

Bükreş, Moskova'nın yasadışı saldırılarının neden olduğu yeni ihlali kesin bir şekilde kınadı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha‎ ise, "Bugün Rus insansız hava araçları Romanya ve Letonya'nın hava sahasını ihlal etti. Bu, Rusya'nın saldırgan eylemlerinin Ukrayna'nın ötesine uzandığının kesin bir hatırlatıcısıdır" dedi.

Sözlerine devam eden Bakan, "Ukrayna üzerinde Rus füzelerini ve insansız hava araçlarını engellemek için (NATO) ortaklarının hava savunmalarını kullanma" olasılığını savundu.

Polonya ayrıca, en son Aralık ayında olmak üzere, Ukrayna'ya saldıran Rus füzeleri veya insansız hava araçları tarafından hava sahasının en az iki örneğinin ihlal edildiğini kaydetti.

Geçen hafta Financial Times gazetesine verdiği röportajda Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, NATO'nun muhalefetine rağmen Varşova'nın Ukrayna'yı hedef alan Rus füzelerini Polonya hava sahasına girmeden önce vurma hakkına sahip olması gerektiğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading