Karadeniz'de tehlikeli yakınlaşma! Rus uçağı İngiliz savaş uçaklarına karşı harekete geçti

Karadeniz'de tehlikeli yakınlaşma! Rus uçağı İngiliz savaş uçaklarına karşı harekete geçti

İngiltere’ye ait iki Eurofighter Typhoon savaş uçağı ve bir RC-135 stratejik keşif uçağı Karadeniz üzerinde görüldü. Bunun üzerine harekete geçen Rusya, Su-27 savaş uçağı kaldırdı.

Dünya

24.07.2024, 22:50

Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle iyice ısınan Karadeniz, bugün meydana gelen bir olayla adeta savaşın eşiğinden döndü. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada Karadeniz üzerinde üç adet uçak görüldüğü; bu uçaklardan ikisinin Eurofighter Typhoon savaş uçağı, birinin de RC-135 stratejik keşif uçağı olduğu duyuruldu. İngiltere hava kuvvetlerine ait bu uçaklara karşılık Su-27 savaş uçağının havalandığı belkirtilen açıklamada "Rus savaş uçağının mürettebatı, hava hedefinin İngiltere Hava Kuvvetlerine ait bir çift (Eurofighter) Typhoon savaş uçağı ve bir RC-135 stratejik keşif uçağı olduğunu belirledi. Rus savaş uçağı yaklaşırken İngiliz uçakları Rusya Federasyonu devlet sınırından geri döndü." denildi.

F-15'e hipersonik yama! HACM saldırı füzesi için düğmeye basıldı! Tam 73 milyon dolar F-15'e hipersonik yama! HACM saldırı füzesi için düğmeye basıldı! Tam... Haberi Görüntüle

"GÖREV BAŞARIYLA TAMAMLANDI"

Rus uçağının görevini başarıyla yerine getirdiği ve İngilizlere ait uçakların sınıra yaklaştırılmadığı belirtilen açıklamada "Rus savaş uçağının uçuşu, tarafsız sular üzerindeki hava sahasının kullanımına ilişkin uluslararası kurallara ve güvenlik önlemlerine tam olarak uygun şekilde gerçekleştirildi." ifadesi kullanıldı.

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading