Kardeş kavgası savaşa dönüşüyor! Kuzey Kore sınırdaki yolları havaya uçurdu

Kardeş kavgası savaşa dönüşüyor! Kuzey Kore sınırdaki yolları havaya uçurdu

Dünyanın "kardeş kavgası" olarak adlandırdığı Kuzey Kore ve Güney Kore gerilimi savaşa doğru evriliyor. Balon savaşları ile başlayan Kore gerilimi sınıra indi. Kuzey Kore, Güney Kore ile bağlantıyı sağlayan yolları havaya uçurdu.

Dünya

15.10.2024, 14:51

Yarımada düşman kardeşlerin savaşına hazırlanıyor! Son olarak Güney Kore, Kuzey Kore'nin iki ülke arasındaki bağlantıyı sağlayan yolların bir kısmını havaya uçurduğunu açıkladı. Güney'den yapılan açıklamada Askeri Sınır Çizgisi'nin güneyine uyarı ateşi açıldığı ifade edildi.

Ukrayna savaşında olan Rusya'ya asker gönderdiği iddiaları ile geçtiğimiz günlerde gündeme hızlı bir giriş yapan Kuzey Kore, nükleer silah ve balistik füze programı ile Kore Yarımadası ve çevresinde güvenlik endişelerine yol açmaya devam ediyor. 

Fransa Meclisi'nde Gazze ve Lübnan adımı: 'Bu böyle devam etmez' Fransa Meclisi'nde Gazze ve Lübnan adımı: 'Bu böyle devam etmez' Haberi Görüntüle

BAĞLANTI YOLLARI HAVAYA UÇURULDU

Öyle ki Kuzey Kore'nin son hamlesi, bölgedeki gerilimi bir üst kademeye çıkardı. Kuzey Kore’nin iki ülke arasındaki bağlantıyı sağlayan yolların bir kısmını havaya uçurduğunu duyuran Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, "Kuzey Kore ordusu öğle saatlerinde Gyeongui ve Donghae yollarında bağlantıyı kesmeyi amaçladığı düşünülen patlamalar gerçekleştirdi ve ağır ekipman kullanarak bölgede ek faaliyetler yürütüyor" dedi.

Patlama sonrası Güney Kore ordusunun bir zarar görmediği belirtilirken, Kuzey Kore'ye tepki olarak Askeri Sınır Çizgisi'nin güneyine uyarı ateşi açıldığı belirtildi. Öte yandan açıklamada, Güney Kore ordusunun ABD güçleri ile iş birliği içinde gözlem faaliyetlerini ve savunma tedbirlerini artırdığı belirtildi.

İsrail, İran Kızılayı'na ait sahra hastanesini vurdu! Hastane tamamen yandı İsrail, İran Kızılayı'na ait sahra hastanesini vurdu! Hastane tamamen yandı Haberi Görüntüle

ADAYI ORTADAN İKİYE BÖLECEKLER

Kuzey Kore topraklarını Güney Kore topraklarından tamamen ayıracak önemli bir "tahkimat projesi" üzerinde çalışıldığı belirten Kuzey Kore Halk Ordusu geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Korelerarası kara ve demir yolu ulaşımını tamamen kesmeyi amaçlayan proje konusunda herhangi bir yanlış anlaşılmayı önlemek ve çatışmadan kaçınmak için Güney Kore’de konuşlu ABD birliklerine bilgilendirme mesajı gönderildiği iddia edilmişti.

Olaya ilişkin dün açıklama yapan Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Lee Sung Joon ise,  Kuzey Kore'nin iki ülke arasındaki bağlantıyı sağlayan yolları havaya uçurmaya hazırlandığını söylemişti. 

Açıklamalarına devam eden Lee, Kuzey Kore ordusunun bu yönde bazı faaliyetler yürüttüğünü kaydederek, Kuzey Kore'nin Güney Kore yönetimi üzerinde baskıyı artırmak için farklı provokasyonlara başvurabileceği konusunda uyarmıştı.

Öte yandan Kore Yarımadası'ndaki gerilimi analiz eden uzmanlar, iki ülkeyi birbirine bağlayan kara ve demiryollarının uzun süredir kapalı olduğunu, ancak bunların yıkılmasının Kim'in Güney ile müzakereye hazır olmadığı yönünde açık bir mesaj verdiğini düşünüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading