Yandex Metrica

Sitede Ara

Kardeş ülke ile dev enerji anlaşması! Ticari hedefler iki katına çıkacak!

Kardeş ülke ile dev enerji anlaşması! Ticari hedefler iki katına çıkacak!

Türkiye ile Türkmenistan arasındaki enerji iş birliği ve ticaret bağları genişleyecek. İki ülke arasındaki gelişmeleri değerlendiren Türkmen basını, "Türkiye ve Türkmenistan Enerji Ortaklığını Derinleştiriyor: Ticaret Hedefleri İki Kat Artacak" başlıklı bir analiz yayımladı. 

Dünya

05.09.2024, 12:55

Türkmenistan merkezli haber ajansı olan Türkmen Portal, "Ankara ve Aşkabat arasındaki enerji iş birliği ve ticaret bağları genişleyecek. Ankara, enerji sektöründe büyük projeler ve ticaret hacminde neredeyse iki kat artış hedefleyerek Türkmenistan ile iş birliğini genişletmeyi planlıyor. Türkiye’nin bu stratejisi, Türkmenistan Büyükelçisi Ahmet Demirok tarafından "Anadolu" Ajansı'na yapılan açıklamada duyuruldu." ifadelerine yer verdi. 

Türkiye'nin, Türkmenistan'ı sadece ikili ilişkilerde değil, aynı zamanda ulaştırma koridorlarının geliştirilmesi ve Türk dünyasında bağların güçlendirilmesi bağlamında önemli bir ortak olarak gördüğü belirtildi denilen haberin devamında, "Büyükelçi Demirok, Türkiye'nin Türkmenistan'ın bağımsızlığını tanıyan ve Aşkabat'ta büyükelçilik açan ilk ülke olduğunu hatırlatarak, iki ülke arasındaki ilişkilerin ortak tarih, dil, din ve kültür temelinde güçlendiğini ifade etti." denildi.

Harris ve Trump düellosu başlıyor! Harris ve Trump tartışması saat kaçta, hangi kanalda? Harris ve Trump düellosu başlıyor! Harris ve Trump tartışması saat... Haberi Görüntüle

"ENERJİ İŞ BİRLİĞİ GENİŞLEYECEK"

Habere devam eden Türkmen Portal, "Enerji iş birliğine özel vurgu yapılarak, doğal gaz ve hidrokarbon kaynakları alanında yakın zamanda imzalanan mutabakat zaptlarına dikkat çekildi. Bu anlaşmalar, iki ülke arasındaki enerji iş birliğini daha da derinleştirmeyi amaçlıyor" yorumunu yaptı.

Büyükelçi Demirok'un sözlerine yer vermeye devam eden gazete, "Ulaşım iş birliği konusuna da değinen Demirok, Türkmenistan'ın Hazar Denizi üzerinden Çin'i Avrupa'ya bağlayan Orta Koridor güzergahındaki stratejik konumunu vurguladı. Alyat (Azerbaycan), Aktau (Kazakistan) ve Türkmenbaşı (Türkmenistan) limanlarının kombine taşımacılığın geliştirilmesinde oynayacağı role dikkat çekildi." ifadelerini kullandı.

Rusya, ay üzerinde nükleer enerji tesisi kuruyor: İki devlet de ortak oluyor Rusya, ay üzerinde nükleer enerji tesisi kuruyor: İki devlet de... Haberi Görüntüle

TÜRKMENİSTAN TDT ÜYESİ OLACAK MI?

Haberin devamında ise şu ifadeler yer aldı;

"Türkmenistan'ın yakın gelecekte Türk Devletleri Teşkilatı'na (TDT) tam üye olmasını umduğunu belirten Demirok, bu üyeliğin Türk dünyasında iş birliğini güçlendireceğini ve bölgenin kalkınmasına önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Sonuç olarak, mevcut siyasi ve ekonomik durum ile artan çevre sorunlarının, Türkiye ve Türkmenistan arasındaki iş birliğini genişletmek için uygun bir zemin oluşturduğunu belirten Demirok, her iki ülkenin bu fırsatlardan yararlanmak için derhal iş birliğine başlaması gerektiğini vurguladı."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading