Yandex Metrica

Kassam Tugayları'ndan son dakika Yahya Sinvar açıklaması

Kassam Tugayları'ndan son dakika Yahya Sinvar açıklaması

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, hareketin yeni başkanı Yahya Sinvar hakkında bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Sinvar'a biat edildiği belirtildi.

Dünya

10.08.2024, 08:57

Filistin direniş hareketi Hams'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan kritik bir açıkalma yapıldı. Hareketten yapılan açıklamada Hamas'ın siyasi büro başkanlığına seçilen Yahya Sinvar'a biat edildiği duyuruldu. 

Açıklama Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde'nin Telegram hesabından yapıldı. Yapılan açıklamada "Kassam Tugayları, Komutan Yahya Sinvar'a biat ediyor ve kararlarını tam olarak yerine getirmeye hazır olduğunu teyit ediyor." denildi.

Ebu Ubeyde'nin açıklaması şu şekilde: "Kassam Tugayları, şehit komutanımız İsmail Heniyye'nin yerine Hamas liderliğine Yahya Sinvar'ın seçilmesini, hareketin canlılığını ve gücünde olduğunun kanıtı olarak görüyor."

Kraliyet'in gözdesi prenses Kate Middleton'un iyi olmadığı iddia edilmişti! Aylar sonra ilk kez görüntülendi! Kraliyet'in gözdesi prenses Kate Middleton'un iyi olmadığı iddia edilmişti! Aylar... Haberi Görüntüle

HAMAS, HANİYE'NİN YERİNE SİNVAR'I SEÇMİŞTİ

Hamas’ın Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, "Hamas, şehit lider İsmail Heniyye'nin yerine, hareketin siyasi büro başkanlığına Komutan Yahya Sinvar'ı seçtiğini ilan ediyor.” ifadeleri kullanıldı.

Hamas'tan 3 Ağustos’ta yapılan açıklamada, suikasta uğrayan Siyasi Büro Başkanı Heniyye'nin yerine geçecek yeni ismi belirlemek için istişarelere başlandığını duyurulmuştu.

Casus uçakları Ege'de! Komşuda Aksungur paniği! Türkler nefes aldırmıyor! Casus uçakları Ege'de! Komşuda Aksungur paniği! Türkler nefes aldırmıyor! Haberi Görüntüle

YAHYA SİNVAR KİMDİR?

Yahya Sinvar, 1962 yılında Gazze Şeridi'nin Mısır yönetimi altında olduğu dönemde Han Yunus mülteci kampında doğdu ve ilk yıllarını burada geçirdi.

Ailesi 1948 Arap-İsrail Savaşı sırasında Al-Majdal Asqalan'dan (Aşkelon) sonra Gazze Şeridi'ne sığındı. Liseyi Han Yunus Erkek Ortaokulu'nda bitirdikten sonra Gazze İslam Üniversitesi'ne devam etti ve burada Arapça Çalışmaları alanında lisans derecesi aldı.

Gazze'de ateşkes görüşmelerinde sıcak gelişme! Heyet esir takası müzakereleri için Doha'ya gidiyor Gazze'de ateşkes görüşmelerinde sıcak gelişme! Heyet esir takası müzakereleri için... Haberi Görüntüle

İSRAİL HAPİSHANELERİNDE UZUN YILLAR KALDI

Sinvar ilk olarak 1982 yılında tutuklandı ve birkaç ay Far'a hapishanesinde yattı.

1988 yılında Sinvar iki İsrail askerinin kaçırılıp öldürülmesini ve İsrail ile işbirliği yaptığından şüphelendiği dört Filistinlinin öldürülmesi gerekçeesi ile suçlandı. Aynı yılın Şubat ayında tutuklandı.

Korku filmi değil gerçek! Buz mağarası turistlerin üzerine çöktü: Bir ölü, iki kayıp Korku filmi değil gerçek! Buz mağarası turistlerin üzerine çöktü: Bir... Haberi Görüntüle

2011'DE ESİR DEĞİŞİMİ KAPSAMINDA SERBEST BIRAKILDI

Sinvar cezasının 22 yılını çekmiş ve Hamas tarafından beş yıldır rehin tutulan IDF askeri Gilad Shalit için 2011 yılında yapılan esir değişimi kapsamında 1.026 kişi arasında serbest bırakılan en kıdemli Filistinli mahkûm olmuştur.

Türkler her yerde! ASELSAN'ın Üsküp turu Yunan'ı kızdırdı: Ankara Balkanlara sızıyor Türkler her yerde! ASELSAN'ın Üsküp turu Yunan'ı kızdırdı: Ankara Balkanlara... Haberi Görüntüle

DAİMA İSRAİL'İN HEDEFİNDE

Sinvar, güçlü, akıllı, sert, uzlaşmaz, pragmatik, agresif, inatçı ve inançlı bir Müslüman ve tam bir savaşçı olarak tanınıyor. İsrail Ordu Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, Ekim ayı başında yaptığı bir açıklamada, "Yahya Sinvar bir komutandır... Ve o, ölü bir adamdır" demişti. İsrail'in ölüm listesinin her daima birinci sırasında olan Yahya Sinvar, soykırımcılara şu sözlerle meydan okumuştu: "Ben buradayım, bu toplantıdan ofise gideceğim, oradan da eve geçeceğim, eve de yürüyerek gideceğim. Karar almak, uçakları silahlarla donatmak ve uçurmak için yeterince çok zamanları var ama ben tek bir göz kapağımı bile kırpmayacağım."

Sinvar için Gazze’deki tünelleri yönetmesi ve birçok saldırıdan sağ olarak kurtulması sebebiyle "Üst Akıl" ve "Gölgelerin Lideri" tanımlaması yapılıyor.

Bu arada uzmanlar, Sinvar'ın liderliğindeki Hamas'ın daha sert bir çizgiye gelebileceğini ifade ediyor. Halihazırda yürütülen ve çok defa sekteye uğrayan ateşkes ve esir takası müzakerelerinin geleceği de bundan etkileneceğe benziyor.

Aynı zamanda siyonistlerin korkulu rüyası olan Yahya Sinvar, bir konuşmasında "Netanyahu'yu anasından doğduğu güne lanet eder hale getireceğiz. Gazze'nin denize gömülmesini yahut denizin Gazze'yi yutmasını umar hale gelecek." demişti. Yahya Sinvar, yaygın olarak Ebu İbrahim adıyla da anılıyor.

Almanya'da İsrail Başkonsolosluğuna silahlı saldırı! Almanya'da İsrail Başkonsolosluğuna silahlı saldırı! Haberi Görüntüle

HAMAS'IN EN GÜÇLÜ İSİMLERİNDEN

Sinvar 2017 yılında Haniye'nin yerine Hamas'ın Gazze'deki lideri oldu, mart 2021'de yapılan bir seçimde Hamas'ın Gazze şubesinin başkanı olarak ikinci bir dört yıllık döneme seçildi.

Gazze'deki en üst düzey Hamas yetkilisi olmasının yanı sıra Haniye'den sonra Hamas'ın en güçlü ikinci üyesi olarak görülüyordu.

 İsrail ordusu 7 Ekim saldırılarından sonra onu 'yürüyen ölüm' ve 'Hamas içindeki en radikal adam' olarak tanımladı.

YouTube'dan video izledi, ameliyat yaptı! 15 yaşındaki genç hayatını kaybetti: Ülke bu skandalla çalkalanıyor YouTube'dan video izledi, ameliyat yaptı! 15 yaşındaki genç hayatını kaybetti:... Haberi Görüntüle

HAMAS'TA LİDER SEÇİMİ

Hamas Hareketi'nin iç yapılanması, Askeri Kanat ve Siyasi Kanat olarak ikiye ayrılırken siyasi kanat, üçlü bir yapılanmadan oluşuyor.

Siyasi kanadın en üst kademesi olan Haniye'nin oturduğu Siyasi Büro Başkanlığı koltuğu, aynı zamanda örgütün liderlik koltuğu.

Merkez Şura Konseyi ve İcra Komitesi'nin oluşturduğu 50 üyeli Şura Meclisi, Ağustos 2021'de Meşal'i Diaspora Sorumluluğuna atayarak yerine Gazze Sorumlusu Haniye'yi çekmişti.

Haniye boşalan koltuğa ise Sinvar oturmuştu. Şura Meclisi, örgüt liderleri tarafından daha önce uzlaşılan isimler için oylama yaparak yeni lideri belirliyor.

Habere Tepki Ver

7

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading