Katar basını duyurdu! İsrail'in gözü şimdi de Somaliand'da

Katar basını duyurdu! İsrail'in gözü şimdi de Somaliand'da

Filistin ve Lübnan topraklarında katliamlarına fütursuzca devam eden İsrail, Yemen'deki Husilerin "düşmanca" tavrından son derece rahatsız. İsrail'e giden ticaret gemilerine saldırılar düzenleyen Husilere karşı Aden Körfezi'nde askeri üs kurma niyetinde. İsrail'in bunun için Birleşik Arap Emirlikleri arabuluculuğunda Soaliand'la görüştüğü belirtildi.

Dünya

20.10.2024, 11:28

Tüm dünya, İsrail'in Arz-ı Mevud saftasıyla Ortadoğu'da döktüğü kanı sessizce izlemeye devam ediyor. Adı konmamış binlerce bebeğin öldürüldüğü Gazze'de 1 yılda 42 binden fazla kişiyi başta ABD ve Almanya olmak üzere Batılı dostlarından aldığı silahlarla vahşice katleden İsrail, cani siyonizm ideolojisine karşı çıkan herkesi, her devleti hedef almaktan çekinmiyor. Bu noktada İsrail'e katliamında yardımcı olmaya giden gemileri Kızıldeniz'de vuran Yemen'deki Husiler de İsrail'in gözüne kestirdiği güçlerden biri. Kızıldeniz'de İsrail'in Gazze'deki soykırımına karşı 31 Ekim 2023'ten itibaren işgalcilerin limanlarına giden gemilere el koyan ve saldıran Husiler, terör devletini epey kızdırmış durumda. Saldırıların artması sonucu İsrail'in hamisi ABD devreye girmiş ve 18 Aralık 2023'te bir grup ülkenin katılımıyla  "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu "deniz görev gücü" oluşturmuştu. Fakat bu Husilerin İsrail'e giden ABD ve diğer ülke gemilerini hedef almasına engel olamadı.

İranlı vekillerden nükleer silah hamlesi! 'Haramdır' fetvasının değişmesini istiyorlar İranlı vekillerden nükleer silah hamlesi! 'Haramdır' fetvasının değişmesini istiyorlar Haberi Görüntüle

SOMALİLAND'DA ÜS KURMAK İSTİYOR

Kızıldeniz'deki bu durum üzerine harekete geçen işgalciler, Süveyş Kanalı’na açılan Bab el-Mandeb Boğazı'nı kontrol altında tutmak için Somaliland'da bir askeri güç kurmaya niyetlendi. Katar'dan yayın yapan Middle East Monitor'deki habere göre İsrail'in Somaliland yönetimi ile yaptığı görüşmelere Birleşik Arap Emirlikleri aracılık ediyor. Konumu gereği son derece kritik bir yerde bulunan Somaliland'ın İsrail'le anlaşıp anlaşmayacağı konusu ise belirsizliğini koruyor. İsrail, Somaliland'ı devlet olarak tanımıyor.

Rusya'da terör saldırısı şüphesi: Meydana gelen şiddetli patlamada ölen ve yaralananlar var Rusya'da terör saldırısı şüphesi: Meydana gelen şiddetli patlamada ölen ve... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 42 bin 519 Filistinliyi katletti. Katledilen Filistinlilerden 17 bini çocuklardan, 11 binden fazlası ise kadınlardan oluşuyor. İşgalcilerin ağır bombardıman sonucu yıktığı binaların enkazında ise ulaşılamayan binlerce ölü olduğu bildiriliyor. Yaralananların ise tedavi imkanlarından mahrum olduğu, halkın gıdaya ve temiz suya ulaşmada güçlük çektiği kaydediliyor. İsrail gerek devlet gücüyle gerekse de vatandaşları vasıtasıyla diğer ülkelerden Gazze'ye gönderilen insani yardım malzemelerinin onlara ulaşmasını engelliyor.

Çatışmalarda İsrail ordusu da önemli kayıplar verdi. 7 Ekim 2023'ten bu yana ölen İsrail askerlerin sayısı 747'ye yükseldi.

Resmi verilere göre, İsrail'in Gazze, Batı Şeria ve Lübnan'daki saldırılarında da 4 bin 969 askeri ise yaralandı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading