Katar Dışişleri Bakanlığından açıklama: Ateşkes müzakereleri devam edecek

Katar Dışişleri Bakanlığından açıklama: Ateşkes müzakereleri devam edecek

Katar'dan başkent Doha'da başlayan Gazze'de ateşkes görüşmeleri hakkında bir açıklama yapıldı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Gazze'deki savaşı durdurmak için Doha'da başlayan görüşmelerin cuma günü de devam edeceğini duyurdu.

Dünya

16.08.2024, 01:59

Dünyanın gözü kulağı Katar'da. Başkent Doha'da başlayan Gazze için ateşkes görüşmeleri 16 Ağustos Cuma günü de devam edecek. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, yaptığı açıklamada ortak arabuluculuk çalışmalarının devam ettiğini ve arabulucuların Gazze'ye mümkün olan en büyük miktarda insani yardımın girmesini sağlayacak bir ateşkes sağlama çabalarında ilerleme taahhütlerinde kararlı olduğunu belirtti.

Son dakika: İsrail tanklarından BM üssüne baskın Son dakika: İsrail tanklarından BM üssüne baskın Haberi Görüntüle

8 AĞUSTOS'A ATIF YAPILDI

Yapılan açıkşamada ayrıca Katar, Mısır ve ABD liderleri tarafından 8 Ağustos'ta yayınlanan ve Gazze Şeridi halkının, esirler ve ailelerinin uzun süredir yaşadıkları acılara son verilmesi için ABD Başkanı Biden'ın 31 Mayıs 2024'te duyurduğu ve daha sonra Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde kabul edilen, Gazze'de ateşkes sağlanmasına yönelik 2735 sayılı kararı ile onaylanan ilkeler temelinde bir ateşkes anlaşması ve rehineler ile tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulunan açıklamaya dikkat çekildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading