Yandex Metrica

Katar Emiri Al Sani'den dünyaya Gazze ve Lübnan çağrısı: 'Konuşmanın bir anlamı yok'

Katar Emiri Al Sani'den dünyaya Gazze ve Lübnan çağrısı: 'Konuşmanın bir anlamı yok'

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, İsrail’in Gazze Şeridi ve Lübnan’a düzenlediği saldırıların durdurulması çağrısında bulundu.  

Dünya

24.09.2024, 22:16

ABD'nin New York kentindeki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nden dünyaya seslenen Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, terör devleti İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'da yaptığı katliamların durdurulması çağrısında bulundu. 

Şeyh Temim, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'nda konuştu. Katar Emiri "Mevcut İsrail hükümeti altında barış için bir ortak yok." dedi.

Soykırımcı İsrail Beyrut'u vurdu: Hizbullah'ın üst düzey komutanı öldürüldü Soykırımcı İsrail Beyrut'u vurdu: Hizbullah'ın üst düzey komutanı öldürüldü Haberi Görüntüle

"GAZZE VE LÜBNAN'A YÖNELİK SALDIRILARI DURDURUN"

İsrail'in yaklaşık bir yıldır Gazze'de devam eden saldırılarına işaret eden Şeyh Temim, "(BM’deki bu konuşmaları), (İsrail’in Gazze'de 7 Ekim 2023’ten beri sürdürdüğü) Savaşı durdurmaya yönelik somut adımlar takip etmezse dünyada güvenlik, barış ve istikrarın konuşulmasının bir anlamı yok." ifadelerini kullandı.

Katar Emiri, "Gazze’ye yönelik saldırıyı durdurun, Lübnan’a yönelik savaşı durdurun." şeklinde konuştu.

Ülkesinin Gazze'de ateşkes müzakerelerine aracılık etmesine ilişkin ise Şeyh Temin, bunun "stratejik bir tercih" olduğunu ve "kalıcı ateşkes sağlanana kadar İsrail'in şüphe ve suçlamalarına rağmen çabalarına devam edeceklerini" vurguladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading