Yandex Metrica

Katil İsrail, Batı Şeria'ya uçaklarla ölüm yağdırdı: Sağlık Bakanlığı şehit sayısını açıkladı

Katil İsrail, Batı Şeria'ya uçaklarla ölüm yağdırdı: Sağlık Bakanlığı şehit sayısını açıkladı

İşgalci İsrail, eş zamanlı olarak hem Gazze'de hem de Batı Şeria'da katliam yapıyor. Masum Filistinlilerin üzerine tonlarca bomba yağdıran soykırım ordusu akşam saatlerinde Batı Şeria'daki birt mülteci kampını daha vurdu. Saldırıda en az 5 Filistinli hayatını kaybederken çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Dünya

27.08.2024, 02:03

Soykırımcı İsrail ordusu, Gazze'de hastane, okul, ibadethane, konut demeden her yeri bombalıyor. Tarihin en büyük katliamlarındna birine imza atan işgalciler, akşam saatlerinde Batı Şeria'ya saldırdı. Savaş uçaklarıyla yapılan saldırıda en az 5 Filistinli yaşamını yitirdi.  

Konuya ilişkin açıklama yapan Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordu güçlerinin Nur Şems Mülteci Kampı'na havadan saldırdığını ve 5 cenazenin bölgedeki hastaneye getirildiğini duyurdu. Filistin resmi haber ajansı WAFA, Tulkerim'de 4 güçlü patlama yaşandığını bildirdi.

Trump mı, Harris mi? ABD'li Müslüman seçmenlerden Yeşil Parti sesleri yükseldi... Trump mı, Harris mi? ABD'li Müslüman seçmenlerden Yeşil Parti sesleri... Haberi Görüntüle

"OPERASYON ADASI" BAHANESİ

İsrail'den yapılan açıklamada ise Nur Şems Mülteci Kampı'nda "operasyon adası" olduğu ileri sürüldü ve bu noktanın vurulduğu belirtildi.

İsrail, özellikle 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'ya olan saldırılarını artırmış durumda. Keyfi gözlatılar ve tutuklamalarla beraber hava saldırıları da yoğunlaşşmış durumda. Uluslararası hukuk uzmanları, İsrail ordusunun işgal ettiği Batı Şeria'da 7 Ekim'den sonra düzenlediği 60 kadar hava saldırısının "işgalci gücün yükümlülüklerine aykırı" olduğunu belirtiyor.

Soykırımcı İsrail'den sözde 'güvenli bölgede' katliam! AB kınamakla yetindi Soykırımcı İsrail'den sözde 'güvenli bölgede' katliam! AB kınamakla yetindi Haberi Görüntüle

GAZZE'DEKİ KATLİAM DEVAM EDİYOR

Öte yandan işgal güçleri Gazze Şeridi'nin fark bölgelerine yönelik saldırılarını sürdürüyor. Gün boyu düzenlenen saldırılar sonucu 5'i çocuk olmak üzere 40 sivil hayatını kaybetti.

Gazze'deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı yazılıı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırılarla ilgili bilgi verdi.

Basal, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Cibaliya Mülteci Kampı'nda bir grup vatandaşı hedef alan hava saldırısında 3 kişinin hayatını kaybettiğine işaret ederken, kuzeydeki el-Amudi bölgesinde düzenlenen saldırıda da en az 2 vatandaşın öldüğünü bildirdi.

Ayrıca İsrail'in Gazze vilayetini de 5 hava saldırısıyla hedef aldığı aktarılan açıklamada, söz konusu saldırılar sonucu 23 Filistinlinin öldüğü belirtildi.

İşgal ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesimine ise iki hava saldırısı düzenledi. Saldırıda en az 7 sivilin yaşamını yitirdiğine dikkat çekilen açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde sivil bir aracın vurulmasıyla da 5 Filistinlinin öldürüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, İsrail'in gün boyunca Gazze'nin farklı bölgelerine yönelik saldırılarda ölenler arasında 5 çocuğun olduğu ifade edildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 589'u çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 435 Filistinli öldü, 93 bin 534 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading